Ce se întâmplă dacă ai o geantă prea grea

O geantă mare te va ajuta întotdeauna să porți după tine lucrurile esențiale. Ai fost învățată că este bine să fii pregătită de orice, așa că pare normal să iei în geantă mai multe obiecte decât ai avea nevoie în mod normal.
Așa că ajungi să porți o geantă prea grea după tine. Și nu te-ai gândit niciodată ce se poate întâmpla dacă ai o geantă prea grea. Însă studiile au dezvăluit efectele negative pe care le are un astfel de accesoriu pentru organismul nostru. 

4 efecte negative pe care le are o geantă prea grea


1. Apar durerile de cap


Atunci când te gândești la transportul unor obiecte grele, durerile de gât și de spate par a fi câteva simptome normale ale acestor acțiuni. Însă studiile au demonstrat că gențile grele pot provoca și apariția durerilor de cap.
Mușchii sunt forțați să ajute la susținerea greutății. Când apar spasmele la nivelul mușchilor umerilor și gâtului, este declanșată o durere în partea din spate a craniului, care radiază până în față. Dr. Oz a dezvăluit că, în momentul în care geanta cântărește mai mult de 4,5 kilograme, acest accesoriu este responsabil pentru durerea de cap.

2. Mersul natural este dezechilibrat


Un alt efect comun care apare din cauza unei genți prea mari este stricarea echilibrului general al corpului. O greutate mare situată pe o parte a corpului are un impact semnificativ.
O geantă grea de umăr va interfera cu mersul normal și cu balansul brațelor din timpul mersului. Iar după o perioadă mai lungă de timp, corpul își poate pierde capacitatea de a se balansa în mod natural. 

3. Mușchii gâtului și umerilor se contractă


Gențile grele pot cauza spasme și contractarea mușchilor de la nivelul umerilor. Iar această problemă ajunge la baza gâtului. Când se întâmplă acest lucru, apare o rigiditate în partea superioară a spatelui, în zona umerilor și a gâtului.
Pe termen lung, poate apărea o curbură la nivelul gâtului, precum și artrita.

4. Este prezentă o tensiune permanentă la nivelul gâtului


Pe lângă riscul crescut al unui stil de viață sedentar, greutățile pe care le cărăm ne pot crea probleme serioase de sănătate. Din cauza unui accesoriu greu, precum o geantă, provocăm stresul și tensiunea mușchilor gâtului și spatelui. De asemenea, mușchii de la nivelul coloanei vertebrale trebuie să lucreze mai mult pentru a compensa greutatea, ceea ce crește presiunea din partea inferioară a spatelui.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod