Ce s-a întâmplat cu bijuteriile Prințesei Diana după moartea sa

Câteva dintre bijuteriile deținute de Prințesa Diana au fost purtate recent de Meghan Markle și Kate Middleton.
Meghan a purtat în ziua nunții inelul cu acvamarin al Dianei, în timp ce Kate poartă inelul de logodnă care i-a aparținut Dianei. Dar ce s-a întâmplat cu restul bijuteriilor faimoase purtate de Diana de-a lungul vieții?

Cine a moștenit bijuteriile Prințesei Diana


După decesul tragic al Prințesei Diana, fiii săi, William și Harry au moștenit unele dintre bijuterii, potrivit dorinței acesteia. Diana a scris în testamentul său: "Îmi doresc ca bijuteriile mele să fie moștenite de fiii mei, pentru ca soțiile lor, atunci când va fi momentul, să le poată avea și să le poată purta. Las modul de împărțire la latitudinea voastră".

În aceste bijuterii sunt incluse inelul de logodnă cu safire al lui Kate Middleton, Ducesă de Cambridge, dar și cele două diamante din care a fost realizat inelul de logodnă al lui Meghan Markle. Harry i-a mai oferit drept cadou de nuntă soției sale inelul cu acvamarin al mamei sale.

Dar nu toate bijuteriile i-au aparținut Dianei, pentru că unele piese, așa cum sunt tiarele Familiei Regale, i-au fost împrumutate de Regina Elisabeta a II-a.
Acestea i-au revenit Reginei după moartea Prințesei Diana și pot fi împrumutate și altor membri ai familiei.

Ce bijuterii deținute de Diana a purtat Kate Middleton?

În afara inelului de logodnă, Kate a purtat și alte bijuterii care i-au aparținut Dianei, inclusiv cerceii cu safire care fac parte din setul Saudit, un cadou de nuntă primit de la regele Fahd al Arabiei Saudite.



De asemenea, Kate a mai purtat tiara Cambridge Lover’s Knot, care a fost una dintre favoritele Prințesei de Wales. Regina Elisabeta i-a oferit Dianei această tiara pentru a o purta în ziua nunții, dar Diana a ales să poarte tiara Spencer, deținută de familia sa.



Diana obișnuia să asorteze tiata Cambridge Lover’s Knot cu o pereche de cercei Collingswood, pe care și Kate i-a purtat la un banchet oficial care a avut loc în Spania, în 2017.



Ce s-a întâmplat cu colierul choker cu safir al Dianei?

Aceasta este una dintre cele mai cunoscute bijuterii purtate de Diana de-a lungul vieții. Faimosul colier a fost purtat în asociere cu "rochia răzbunării", ținuta sexy pe care Diana a ales-o în noaptea în care Prințul Charles a confirmat că a avut o relație extraconjugală cu Camilla Parker Bowles, care îi este în prezent soție.
Colierul a fost inițial o broșă oferită Dianei de Regina Mamă și pe care a transformat-o într-un choker montând-o într-un șirag de perle.


Ultima dată când a fost văzut în public a fost în anul 1996, când Diana l-a purtat la Gala Met. S-a zvonit că cele două diamante incluse în inelul de logodnă al lui Meghan Markle provin de la faimosul colier, dar informația nu a fost confirmată.

Bijuteriile de nuntă ale Prințesei Diana

În ziua nunții cu Prințul Charles, Diana a purtat tiara Spencer, care aparține familiei sale. După decesul său, tiara a revenit familiei Spencer și a nu a mai fost purtată de 20 de ani, până la începutul lunii iunie 2018, atunci când Celia McCorquodale, nepoata Dianei, a purtat-o la propria sa nuntă. Prințesa Inimilor, așa cum era cunoscută Diana în timpul vieții, a asortat tiara familiei cu o pereche de cercei cu diamante, un cadou din partea părinților săi.
Cerceii au fost moșteniți de William și Harry, deci este foarte probabil ca Meghan sau Kate să-i poarte.



Inelul cu acvamarin al Prințesei Diana

în ziua nunții, Meghan Markle a primit de la Prințul Harry inelul cu acvamarin care i-a aparținut Dianei. Acesta a făcut parte dintr-un set Asprey, care includea o brățară cu aceeași piatră prețioasă, prinsă în cinci șiraguri de perle. Diana a purtat inelul la licitația propriilor sale ținute de gală, organizată de casa de licitații Christie, în 1997. Diana a purtat setul și la o gala desfășurată în Australia, în 1996.



Setul de bijuterii "Lacul Lebedelor"

Setul format din cercei și colier cu perle a fost numit "Lacul Lebedelor" pentru că Diana l-a purtat la una dintre ultimele sale apariții publice, la spectacolul "Lacul lebedelor". Diana a purtat numai colierul la acest eveniment, cerceii fiind în proces de finalizare la momentul respectiv.
Din păcate, Diana nu a văzut niciodată setul complet, pentru că a decedat la scurt timp după această apariție publică. 
Setul nu aparținea Familiei Regale și a fost scos la licitație, fiind vândut cu 12 milioane de lire.





 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod