Ce haină de iarnă să porți în funcție de forma corpului tău

Zilele geroase nu sunt departe și probabil că te întrebi ce tip de haină călduroasă să porți, care să se potrivească formelor corpului tău.
Iată câteva sugestii ca să alegi paltonul sau haina de iarnă potrivită:

Dacă ești minionă, alege o haină scurtă

În cazul în care ești minionă, secretul unei ținute perfecte este acela de a evita piese vestimentare masive. Este valabil și în ceea ce privește hainele și paltoanele de iarnă. Optează pentru o haină ceva mai scurtă, cu o croială dreaptă. Paltoanele lungi și jachetele voluminoase de tip parka nu te avantajează.





Dacă ești înaltă, alege un palton supradimensionat

La polul opus, femeile cu o înălțime peste medie pot purta paltoane mai lungi sau cu mai mult volum. O haină de tip cocon, care ajunge până la nivelul genunchilor, este potrivită pentru femeile înalte.
Evită jachetele scurte, care pot dezechilibra vizual proporția dintre trunchi și picioare.






Dacă ai umerii lați, optează pentru un palton fără guler

Liniile feminine ale unui palton fără guler echilibrează aspectul umerilor lați, arătând în același timp elegant și sofisticat. Un palton lung atrage privirea în partea de jos, ceea ce alungește vizual trunchiul și brațele.





Dacă ai formă de clepsidră, încearcă un palton tip halat

În cazul în care formele tale sunt feminine și rotunjite, este necesar să-ți pui talia în valoare. Cea mai simplă metodă de a face asta este prin intermediul coardonelor și curelelor care îți definesc talia.
Iar un palton tip halat, cu cordon în talie, ți se va potrivi perfect. Nu uita că un guler deschis atrage privirea în partea de sus, iar o croială de tip A îți va subția vizual șoldurile.






Dacă ai un bust voluminos, optează pentru o haină cu guler în V

Pe lângă faptul că prezintă un risc mai mic ca materialul să stea tensionat în dreptul bustului, o haină cu decolteul în forma literei V atrage privirea în partea de jos, oferind efectul vizual de subțiere în zona bustului. Optează pentru o croială de tip slim fit, care să ajungă puțin sub nivelul șoldurilor.





Dacă ai corpul în formă de măr, alege o haină drapată

Scopul tău este acela de a distrage atenția din zona abdomenului și de a pune în evidență zona pieptului. Alege haine care ascunde zonele voluminoase, dar fără să adauge exces de material, așa cum este acest palton cu guler drapat.
Ai nevoie de haine ceva mai lungi, care să creeze un efect de alungire printr-o linie verticală înaltă.



Foto: purewow.com



Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod