Ce greșeli faci când porți lenjeria intimă

Probabil că nu te gândești atât de mult la lenjeria intimă atunci când te îmbraci în fiecare zi. Există mai multe șanse să te preocupe cu ce te îmbraci în rest. Se pare că aceasta nu este cea mai bună idee, având în vedere că părțile tale intime au nevoie de mai multă îngrijire decât crezi. Există câteva greșeli pe care le faci când porți lenjeria intimă, greșeli pe care specialiștii îți recomandă să le eviți. Iată despre ce este vorba!

Ce greșeli ar trebui să eviți atunci când porți lenjeria intimă?


1. Nu porți lenjerie intimă din bumbac


Lenjeria intimă din bumbac nu este cea mai sexy alegere pe care o poți face, dar este cea mai sănătoasă. Mătasea și materialele sintetice nu îi permit pielii să respire, lucru care crește reținerea umidității, formându-se astfel mediul perfect pentru infecțiile bacteriene. Chiar dacă trebuie să porți lenjerie intimă din fibre sintetice, alege măcar piesele care conțin bumbac în părțile mai sensibile. Limitează purtarea lenjeriei intime din măsate la ocaziile speciale.

2. Porți tanga


Chiloții tanga reprezintă soluția perfectă pentru petrecerile la care vrei să porți rochia aceea mulată, dar vin cu riscuri. Dacă există o bacterie, E. coli fiind cea mai comună bacterie de la nivelul colonului, în partea din spate a chiloților și ești fizic activă, materialul s-ar putea să se miște. Trebuie să te miști doar un centimetru sau doi și bacteria va ajunge lângă vagin sau uretră. Cu alte cuvinte, chiloții tanga s-ar putea să răspândească bacteriile. Dacă tot nu ești convinsă să renunți la această piesă vestimentară, iritațiile de la materialul subțire s-ar putea să apară destul de curând.

3. Porți lenjerie intimă când dormi


Nu îți spune nimeni să dormi dezbrăcată, însă nu ar fi o idee rea să dormi fără lenjerie intimă pe sub pijamale, mai ales dacă ai probleme des cu infecțiile și inflamațiile vaginale. Umezeala prinsă în lenjeria intimă poate duce la creșterea bacteriilor și infecțiilor, iar purtarea lenjeriei 24/7 poate crește riscurile. Dacă permiți aerului să pătrundă în zona intimă, vei reuși să o menții curată și uscată. Dacă nu poți renunța la lenjeria intimă în timpul nopții, încearcă să faci acest lucru cel puțin pentru câteva nopți pe săptămână și vezi dacă observi vreo îmbunătățire.

4. Porți mărimea greșită


Nicio persoană nu vrea să poarte lenjerie intimă prea largă. Însă atunci când porți piese de lenjerie intimă prea strâmte, s-ar putea să fie chiar mai rău. Vei experimenta iritații în acea zonă, precum și un nivel ridicat de umezeală, care poate duce la apariția infecțiilor.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod