Ce este glamour?

De curand, limba romana si chiar franceza au imbratisat un neologism care pe cat este de sugestiv, pe atat este de controversat. Spunem despre o femeie coborata parca din filmele vechiului Hollywood, ca inspira "glamour", noi intelegand prin asta stralucire, stil, eleganta la superlativ... 

Foarte interesanta este insa explicatia din dictionar: "o prezenta fermecatoare, romantica, sarmanta, magnetica", deci chiar nu are vreo legatura cu sandalele aurii sau machiajul majestos.

De unde provine termenul "Glamour"

Glamour este o atitudine care se ajuta numai de lucruri precum cosmeticele, hainele, insa are reguli foarte stricte. Sunt multe vedete la Hollywood de-a dreptul fascinante, fara a fi considerate glamour (Angelina Jolie este numai un exemplu).

Asa ca excentricele, sportivele sau cele care prefera stilul casual nu au nici o sansa de a se incadra in categoria mult ravnita. O coafura din anii '40, un sil de machiaj din anii '30 te vor scoate mereu din anonimat. Este ciudat cum tindem sa consideram ca stilurile consacrate cu mult timp in urma sunt mai frumoase (clasice), iar moda de actualitate este excentrica si indrazneata.

In zilele noastre, atributul de glamour este dat unor vedete destul de diferite, insa care au un singur lucru in comun: eleganta si frumusetea ireprosabila.


Glamour clasic

In "dulcele stil clasic" debordeaza de stralucire Elizabeth Hurley, care cu ochii ei albastri si parul brun ne aminteste de o alta Elizabeth (Taylor) care a fost considerata una dintre cele mai frumoase actrite din toate timpurile.
Insa ce o departajeaza pe Hurley de multime este distinctia tinutei, machiajul mereu proaspat si stralucitor si formele proportionate.
Nicole Kidman isi reprezinta cu mandrie statutul de vedeta de Hollywood, iar stilul ei este in general inspirat din anii '40. Fata si corpul au trasaturi clasice, insa mereu la moda.
Kate Hudson cu buclele stralucitoare si tenul luminos ne aduce aminte de dive precum Brigitte Bardot sau Greta Garbo, iar in vestimentatie stilul ei este mereu impecabil.


Glamour senzual

Catherine Zeta Jones declara la un moment dat: "locul meu nu este in acesta epoca, ma visez facand filme cu Fred Astaire" si ii putem da dreptate, deoarece este considerata regina actuala a stilului glamour.
Cand Kylie Minogue merge la evenimente mondene, poti jura ca locul ei este de fapt pe covorul rosu.
Ea detine acea stralucire necesara marilor staruri, insa datorita buzelor "ajutate", foarte senzuale, si a imaginii lascive pe care o promoveaza, ea are un glamour senzual.
Liv Tyler a fost remarcata la Hollywood si nu numai din cauza celebrului tata, ci si a talentului. Vestimentatia ei este clasica si minimalista, dar nu are trasaturile "vechi" detinute de starurile de cinema. Ea detine o frumusete "noua" insa prin tinuta, este o femeie stralucitoare.


Glamour exotic

In urma cu 60 de ani ar fi fost imposibil de conceput ca o femeie de culoare poate deveni sex-simbol, insa regulile sunt facute pentru a fi darmate, iar Halle Berry indeplineste toate conditiile pentru a fi o regina a stilului glamour, insa exotic.
Datorita imaginii ireprosabile si a rafinamentului pe care il manifesta prin vestimentatie, Salma Hayek este o reprezentanta incontestabila a stilului glamour.
Ce poate fi mai exotic decat o italianca de o frumusete clasica, ce are roluri de fata rea (poate nu este pentru italieni)? Hollywoodul o considera pe Monica Bellucci o sirena a marelui ecran.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Lupu viorica pe 15 Ian 2018, 10:41
    reclama

    Am incercat sa citesc articolul dar reclama revenea obsesiv , m-am lecuit nu mai intru niciodata pe un sait cu o reclama atat de agresiva!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod