Atrage toate privirile... la serviciu!

Nu avem cum sa fugim de realitate: adevarul este ca, in medie, mai mult de jumatate din viata ne-o petrecem la serviciu. Iar daca avem si norocul de a ne placea ceea ce facem, ne putem considera fericiti. Cel putin, din acest punct de vedere... Pe de alta parte insa, de multe ori ni se intampla sa ne uitam in vitrine, la cate o piesa vestimentara, si sa oftam: "Unde as purta asa ceva? La birou nu se poate...". Vestea buna este ca... te contrazicem!

Pastrand proportiile, nu exista tinuta sau tendinta care sa nu poata fi abordata in orice situatie, bineinteles cu adaptarile de rigoare. Este important ca la birou sa ne simtim cat se poate de bine inclusiv din acest punct de vedere, stiut fiind faptul ca infatisarea noastra are un efect direct asupra starii de spirit si, extrapoland, asupra randamentului pe care il avem la locul de munca.

Tinand cont de faptul ca anotimpul calduros s-a instalat de-acum cu drepturi depline, poti aborda linistita rochiile.
Indiferent act de permisiva este politica interna la serviciu, nu aborda rochii prea scurte; o palma deasupra genunchiului este cel mai indicat. Avantajul este de partea ta inclusiv prin prisma faptului ca se poarta rochiile mai largi, nu cele stranse pe corp. Poti asorta rochia cu o pereche de colanti si cu balerini - iata o tinuta comoda si cat se poate de chic, in acelasi timp.

Volanele si bluzele cu maneci bufante reprezinta o adevarata expresie a feminitatii si sunt foarte moderne in acest sezon. Vor transmite un mesaj subliminal mult mai de impact decat daca ai fi imbracata cu un costum deux pieces, la care ai fi asortat un colier de perle. Este imaginea unei femei puternice, suficient de sigure pe sine, dar care, in acelasi timp, nu a uitat ca este femeie.
Poti purta, asadar, bluze din materiale usoare, cu texturi fluide (sa nu uitam ca ne asteapta cea mai calduroasa vara din ultimii ani), asortate cu pantaloni pe corp sau chiar cu jeans.

Imprimeurile nu sunt interzise nici in mediul conservator de la birou, unica ta grija constand in alegerea culorilor - este recomandabil sa eviti nuantele foarte aprinse (ciclamen, rosu, galben, verde-crud), optand mai degraba pentru combinatii de albastru, visiniu, mov deschis.

Daca tii neaparat sa-ti inveselesti tinuta cu o culoare "tare", limiteaza-te la esarfa. Acest accesoriu este cateodata pe nedrept omis - si e pacat, pentru ca are capacitatea de a reconstrui din temelii intreaga tinuta.
Insa trebuie sa tii cont de un aspect in ceea ce priveste asortarea culorilor: o esarfa in tonuri de portocaliu, galben si rosu nu se va asorta la un sacou rosu, ci obligatoriu la unul intr-o nuanta neutra: in exemplul mentionat, griul reprezinta cea mai buna optiune. Cu alte cuvinte, nu-ti fie teama de culoare; a o evita inseamna a-ti asuma postura unui soricel care doreste sa treaca neobservat...

In ceea ce priveste accesoriile, iata ca am gasit si mijlocul de a-ti satisface eventuala pasiune pentru trendul "metalic" al sezonului. Este bine sa lasi acasa posetele supradimensionate, optand in schimb pentru o geanta de marime mijlocie, impodobita cu o catarama ornamentata.


Nu uita sa-ti asortezi si incaltamintea in consecinta (cu titlu informativ, balerinii nu te tradeaza niciodata si sunt foarte usor de asortat, mai ales ca in acest sezon ne-am eliberat de "obligativitatea" de a asorta pantofii si poseta din punct de vedere cromatic).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod