Alege culoarea care te prinde!

Ai remarcat ca unele nuante ti se potrivesc mult mai bine decat altele si esti nevoita sa iti alegi hainele in functie de culoare si mai putin de model? Cand este vorba de vestimentatie, alegerea culorilor este foarte importanta. Regulile privind selectarea nuantelor care te prind sunt asemanatoare cu cele din make-up. In plus, trebuie sa tii cont si de potrivirea dintre doua culori deoarece aceasta iti dicteaza modul in care sa le combini.

A sti ce culori ti se potrivesc este un aspect foarte important nu doar atunci cand te imbraci pentru un eveniment ci si pentru momentele in care mergi la cumparaturi cu gandul de a-ti imbogati garderoba.
Cand iti alegi o anumita haina, tii cont de model, material si culoare. Aceleasi criterii sunt valabile si in cazul accesoriilor.

Pentru a sti ce culori te prind cel mai bine si ce nuante iti pun trasaturile in valoare, armonizandu-se cu fizicul tau, trebuie sa tii cont de culoarea parului, cea a ochilor si a pielii tale. Odata aceste criterii identificate, iti poti da seama caruit tip de femeie corespunzi: vara, iarna, toamna sau primavara. In functie de tipul in care te incadrezi, poti sti daca o anumita culoare ti se potriveste sau nu.

Femeia vara are parul blond, pielea alba, iar ochii ei sunt albastri sau verzi. Daca te incadrezi acestui tip, atunci cand te machiezi, alege culorile reci, in tonuri de albastru sau argintiu.
In ceea ce priveste vestimentatia, alege noante de zmeura, pruna, rosu cupru, albastru turcoaz, galben lamaie, alb galbui si tonurile de gri. Trebuie sa eviti oranjul, turcoazul si verdele palid. Cand iti alegi accesoriile, opteaza pentru bijuteriile din aur alb sau argint, cu diamante si rubine. Acestea ti se potrivesc mult mai bine decat cele din aur galben.

Femeia toamna are de cele mai multe ori parul castaniu roscat, ochii caprui sau verzi si pielea alba, adesea cu pistrui. In cazul in care apartii acestui gen, alege pentru machiaj tonuri calde de cafeniu si bej. Ti se potrivesc hainele de un rosu purpuriu, granta, muscata, albastru petrol, bej, caramel, brun, paprika, auriu, somon, coral, verde kaki.
Nu te imbraca in negru pentru ca iti intuneca chipul si nici in roz sau albastru marin deoarece nu te pun in valoare. Poarta bijuterii din aur, piele si coral.

Femeia iarna are fie un ten de fildes, piersica sau protelan, fie unul mat, masliniu. Parul sau este saten intunecat, brun, negru albastrea sau castaniu, iar ochii ei sunt caprui, albastru-verzui sau bleo-gri. Ca femeia vara, trebuie sa te machiezi cu tonuri reci, pe baza de argintiu sau albastu si sa alegi bijuteriile din argint, aur alb, cu diamante sau rubine. Poti sa te imbraci in culori vii, in alb sclipitor, roz intens, rosu viu si negru.

Femeia primavara de cele mai multe ori are parul saten, cu reflexe roscate sau aurii.
Ochii ei sunt verzi, albastri sau caprui deschis. Tenul sau este diafan, un pic auriu. Daca te incadrezi in aceasta categorie, este bine sa te machiezi in tonuri calde ca brunul auriu si bejul. Ti se potrivesc bijuteriile din aur galben si te poti imbraca in ivoriu, gri auriu, tonuri de maro, galben viu, oranj, verde anason, albastru puternic, albastru pastel si turcoaz. Nu te pun in valoare albul, negrul, rosu bordo si albastru marin.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod