8 moduri în care ținutele pe care le porți îți afectează comportamentul

Cu toții suntem conștienți de faptul că hainele pe care le purtăm ne afectează starea de spirit. De exemplu, când porți rochia ta favorită te simți imediat mai încrezătoare. Sau atunci când ajungi acasă și îmbraci hainele lejere de interior te simți instant relaxată.

Dar impactul poate fi mai profund de atât. Un studiu care a analizat psihologia ținutelor a descoperit că oamenii se simțeau mai puternici fizic atunci când purtau un tricou cu imprimeu Superman. Un alt studiu a arătat că oamenii se simțeau mai capabili din punct de vedere intelectual atunci când purtau un halat alb și li se spunea că este halat de doctor, comparativ cu atunci când purtau un halat alb despre care li se spunea că este al unui vopsitor.

Prof.
Carolyn Mair, psiholog și specialist în Psihologia Modei, dezvăluie pentru redonline.co.uk cum afectează alegerile vestimentare modul în care gândim.
1 din 9

Vrei să fii eficientă? Poartă ținute office

"Un studiu publicat în anul 2013 a descoperit că angajații se simțeau mai competenți și având mai multă autoritate atunci când purtau ținute formale de tip business. Dar în același timp se simțeau mai puțin prietenoși și creativi", declară psihologul. Pentru o ținută office clasică, poartă o fustă creion neagră și o cămașă office albă, sacou și pantofi cu toc. De asemene, mai poți alege pantaloni din stofă și cămașă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod