8 moduri în care îți distrugi hainele fără să realizezi

8 moduri în care îți distrugi hainele fără să realizezi

Umerașele din sârmă îți deformează puloverele și tricourile, iar mașina de spălat strică zimții fermoarelor care nu au fost închise. Descoperă și alte greșeli care îți distrug hainele fără să realizezi.

Le duci prea des la curățătorie

Dacă pe haina ta scrie "dry clean" - "curățare uscată", și nu "dry clean only" - "numai curățare uscată", atunci probabil o poți spăla de mână acasă în loc să o duci la curățătorie. Nu numai că îți salvează bugetul, dar îți poate salva și haina pe termen lung. Substanțele chimice folosite pentru curățarea uscată au efecte nocive asupra materialelor textile, mai ales dacă sunt folosite excesiv.

Împăturești hainele din piele

Oricine deține o jachetă, fustă sau pantaloni din piele știe cât de enervante sunt cutele care se formează pe aceste piese vestimentare. Evident, nu le poți călca și încercările de a îndrepta cutele sunt epuizante și enervante.
În loc să le împăturești și să le pui în dulap, este mai indicat să le așezi pe umeraș cu burete pentru a preveni cutele.

Nu folosești cremă de pantofi

Pantofii tăi își pierd elasticitatea, se crapă mai ușor și fac cute în zonele de flexiune dacă nu folosești o cremă sau un spray de protecție. De asemenea, se pătează și apa poate pătrunde în interiorul lor. Aplică din când în când o cremă specială sau un spray protector, iar încălțămintea ta va rezista mai mult și va arăta mai bine timp îndelungat.

Nu păstrezi corect gențile

Pentru ca gențile tale să-și păstreze forma și să arate impecabil cât mai mult, depozitează-le în săculeți din material textil. Nu le lăsa atârnate de un cuier, pentru că mânerele se pot întinde de-a lungul timpului.

Nu închizi fermoarele când pui hainele la spălat

Poate părea un detaliu lipsit de importanță, dar dacă uiți să închizi fermoarele hainelor înainte de a le pune în mașina de spălat, acestea se pot strica. Zimții sunt deteriorați în timpul mișcărilor de rotație ale cuvei, iar fermoarul nu se mai închide bine sau se defectează complet.

Porți prea des același sutien

Deși poate că te simți cel mai bine în sutienul tău preferat și îl porți cât poți de des, este o greșeală care îi scurtează durata de viață. Este recomandat să alternezi purtarea sutienelor pentru ca fibrele elastice ale acestora să revină la forma lor inițială în intervalele de pauză.
Altfel, se pot lărgi și deteriora mult mai ușor.

Folosești umerașe din plastic sau sârmă

Umerașele foarte subțiri, din sârmă sau plastic, își imprimă forma în materialul hainelor tale. În locul lor, folosește umerașe mai groase, cu baza de suport lată, care previn formarea cutelor.

Pui lenjeria intimă în mașina de spălat

Deși unele mașini au funcție de spălare delicată, este mult mai sigur pentru lenjeria ta intimă din materiale delicate să fie spălată manual, la temperatură scăzută. Folosește un detergent blând pentru spălarea lenjeriei intime.
În acest fel previi ruperea dantelei și deformarea sutienelor.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod