5 metode simple să scapi de cutele de pe haine fără să le calci

5 metode simple să scapi de cutele de pe haine fără să le calci

Călcatul rufelor se numără printre cele mai plictisitoare şi enervante treburi casnice pe care eşti nevoită să le faci. Cu siguranţă sunt puţini cei care se pot lăuda că folosesc fierul de călcat cu plăcere.
Dar pentru că imaginea ta trebuie să fie impecabilă şi cutele nu au ce căuta pe hainele tale, trebuie să descoperi câteva metode de a elimina pliurile fără fier de călcat. Sunt mai simple decât ţi-ai fi imaginat şi foarte eficiente. De asemenea, sunt foarte utile atunci când poate că ai vrea să foloseşti un fier de călcat dar nu îl ai la îndemână, aşa cum se întâmplă în timpul vacanţelor. Iată ce trucuri să încerci:

Foloseşte un prosop umed

Această metodă este cât se poate de simplă. Ai nevoie de un prosop pe care să-l umezeşti bine.
Întinde haina pe care vrei să o netezeşti pe o suprafaţă plată. Aşază prosopul pe ea şi presează pentru a îndrepta cutele. Lasă câteva minute la uscat, iar haina ta va arăta perfect!

Foloseşte foehnul

Un alt truc foarte simplu care va elimina instant cutele. Aşază piesa vestimentară pe umeraş, stai la o distanţă de câţiva centimetri de ea şi aplică aerul cald al foehnului pentru a îndrepta cutele. Este metoda perfectă pentru a-ţi îndrepta rochiile şifonate din bagaj atunci când eşti în vacanţă.

Îndreaptă cutele în timpul duşului

Probabil că îţi sunt cunoscute staţiile performante de călcat cu abur. Poţi obţine acelaşi efect de îndreptare impecabilă a cutelor de pe haine şi fără să investeşti mii de lei într-un astfel de aparat.
Există o metodă simplă de a elimina cutele de pe haine cu ajutorul aburului. Tot ce trebuie să faci este să te foloseşti de aburul din baie. Închide ermetic geamurile şi uşile de la baie şi agaţă haina pe care vrei să o îndrepţi într-un loc expus, dar fără ca stropii de apă să ajungă pe ea. Intră apoi sub duş şi spală-te aşa cum o faci de obicei. În acelaşi timp, piesa ta vestimentară va arăta impecabil, fără nicio cută, datorită aburului din încăpere.

Pulverizează vapori de apă

Agaţă haina pe un umeraş, în baie sau în balcon. De la o distanţă de aproximativ 20 de centimetri, folosind un recipient cu pulverizator,  pulverizează apă pe haină.
Poţi adăuga în apa din sticlă puţin balsam de rufe, pentru un plus de parfum. Cutele vor dispărea pe măsură ce piesa ta vestimentară se va usca.

Foloseşte un ceainic

Ideea din spatele acestei metode este asemănătoare cu cea a duşului, prezentată mai sus. Singura diferenţă este că astfel poţi îndrepta cute mai fine şi mai mici. Fierbe apă într-un un ceainic cu capac. Ţine apoi haina deasupra zonei prin care este eliminat aburul, pentru a îndrepta cutele fine.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod