Manolo Blahnik trăieşte într-un muzeu al pantofilor, în Anglia

Manolo Blahnik, celebrul designer de pantofi, a povestit pentru renumita revistă Vanity Fair cum s-a transformat locuinţa lui din Bath, Anglia, dintr-o simplă casă, într-un adevărat muzeu al

Manolo Blahnik, celebrul designer de pantofi, a povestit pentru renumita revistă Vanity Fair cum s-a transformat locuinţa lui din Bath, Anglia, dintr-o simplă casă, într-un adevărat muzeu al pantofilor.

"Dumnezeul tocurilor", aşa cum l-au numit editorii de la Vanity, povesteşte cum a ajuns să locuiască într-un adevărat mausoleu al pantofilor, înconjurat de 30.000 de perechi de pantofi.

Însă pentru el e ceva normal, pentru că pantofii fac parte din viaţa lui. Toate acele perechi de pantofi au devenit membrii familiei Blahnik, aşa cum spune redactorul Vanity.

S-a lansat în anii '70, când Diana Vreeland, editor Vogue, l-a cunoscut prin intermediul Palomei Picasso.

Au urmat foarte mulţi ani de muncă, dar şi un gram de noroc (aşa cum recunoaşte designerul). "Iubesc să muncesc. Nu am viaţă personală, dar ştii, eu şi oamenii generaţiei mele nu ne-am gândit niciodată la bani. Cred în a face ceva numai pentru plăcerea care ţi-o oferă. Poate sunt nebun... Am fost un norocos, foarte norocos, chiar!", spune Manolo.

Pentru Manolo Blahnik celebritatea a venit în momentul în care personajul Carrie Bradshaw, din serialul Sex and the City, s-a declarat dependentă de pantofii Manolo Blahnik.

În prezent, designerul este cunoscut în întreaga lume, iar pantofii săi sunt adoraţi de milioane de femei, de la cele mai puternice (un foarte bun exemplu este Anna Wintour, redactor şef Vogue, care nu poartă decât pantofi semnaţi de Manolo) până la cele mai necunoscute, dar pasionate de modă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod