Plus şi minus pentru vestimentaţia fotbaliştilor

Am găsit la un moment dat o declaraţie a companiei D&G despre cei care le sunt cumpărători fideli. "Jucătorii de fotbal de astăzi au devenit un fenomen, nu doar pentru noi, ci şi pentru

Am găsit la un moment dat o declaraţie a companiei D&G despre cei care le sunt cumpărători fideli. "Jucătorii de fotbal de astăzi au devenit un fenomen, nu doar pentru noi, ci şi pentru întreaga lume. Ei sunt indrăgostiţi de ceea ce au devenit, dar, mai ales, sunt iubiţi. Ei sunt noii purtători de cuvânt pentru un nou fel de frumuseţe, mai proaspătă... Astăzi, tendinţele sunt create de fotbalişti şi de stilul lor de viaţă. Ei sunt cei care ne distrează, gladiatorii moderni... Sunt eroii acestei epoci!"

Mutu, Biagio sau Del Piero sunt o mică parte dintre fotbaliştii care sunt clienţi ai acestei companii.

Chiar dacă hainele au un specific dus în zona uşor neconvenţională a modei italiene, compania nu permite intromisiunea falsurilor cu care se confruntă piaţa de designer... implicit exodul de fani accesorizaţi pe măsură.

D&G dă un bun exemplu de promovare a brandului prin gladiatorii fotbalului.

Practic, prin puterea lor financiară, au acces la toată zona luxury si cochetează cu tot ce e mai nou si mai trendy în modă.

Diferenţa dintre aceşti domni ai balonului o face educaţia vestimentară şi stilul.

Nu sunt o cunoscătoare a biografiilor jucătorilor de fotbal, a modului lor de viaţă si a felului în care consideră să-şi gestioneze timpul liber,  dar am accesat Facebook pentru informaţii si am constatat cu stupoare că nivelul unora e jos, extrem de jos... Dar cine sunt eu să judec? Ne naştem pentru zone diferite şi evoluăm diferit. Am apreciere pentru munca şi talentul lor, dar nu pot să nu ridic sprânceana atunci când văd cât de inadecvat pot să înţeleagă felul în care se îmbracă, în care se exprimă...

Mulţi dintre jucătorii români se remarcă prin ţinute scumpe, prin look-uri interesante, fără să frizeze sau să epateze. Dar, din nefericire, avem si acea tagmă a fotbaliştilor doritori de logo-uri la vedere şi de combinaţii extrem de dubioase.

Poate că nu aş fi fost preocupată de acest segment al populaţiei, nefiind în targetul meu dar, citind declaraţia celor de la D&G, mi-am dat seama că ei sunt şi pot deveni exemple pentru tineri şi pentru cei care îi urmăresc.

Dacă în cazul lui Mutu lucrurile sunt clar aşezate prin multitudinea de contracte de imagine încheiate cu firme de gen (Addidas, Cotton Belt, etc.) în decursul anilor, nu acelaşi lucru s-ar putea spune despre alţi domni din această zonă.

Adrian Mutu este unul dintre fotbaliştii despre care pot spune că are un look impecabil, o cultură a hainelor bine croite şi extrem de bine alese.

Cristi Chivu –  Este un exemplu al look-urilor cuminţi, corecte şi rafinate.

O completare a firii lui modeste şi serioase. Am fost plăcut surprinsă să aflu că are şi o afacere de gen (un magazin în Timişoara cu haine de brand, precum şi o linie proprie).

Gică Popescu – Un bărbat care este vizibil preocupat de aspectul său exterior şi de felul în care arată. Răscolind printre pozele domniei sale nu am găsit situaţii în care să văd greşeli vestimentare, este educat într-o direcţie fără extravaganţe şi combinaţii speciale, care îl menţin în zona "aşa DA!"

Cornel Dinu – Un James Bond al fotbalului românesc. Am fost fascinată de apariţiile inteligente ale domnului Dinu în decursul anilor si nu mai puţin surprinsă de felul impecabil în care se îmbracă. I-aş alătura în aceeaşi categorie şi pe domnii Ion Crăciunescu şi Mircea Lucescu. Şi, ajungând la numele Lucescu, nu putem să nu apreciem şi stilul vestimentar al fiului Răzvan.

Trecând în partea celor care primesc minusuri, discuţiile sunt vaste.

Majoritate sunt tentaţi să arate că pot,  şi atunci intervine excesul de zel şi de printuri, tricouri polo cu gulere ridicate, cămaşi kitschoase, ghete de piteon, lanţuri prea mari, jeanşi prea vizibil brand-uiţi, freze care nu îi reprezintă. Sfatul meu pentru aceşti domni care îşi permit look-uri luxoase ar fi să încerce să plătească întâi un stilist care să-i consilieze şi apoi să meargă la cumpărături. Investiţia va fi profitabilă cu adevărat. Exista consilieri de imagine foarte bine pregătiţi şi cu un ochi deosebit de format. Ovidiu Buta este unul dintre ei. Îl recomand cu căldură.

Fără a intra prea adânc în problemă şi neîncercând să lezez pe nimeni, o să dau câteva exemple de fotbalişti prost îmbrăcaţi. I-aş aminti aici pe Cristi Tănase, Nicolae Mitea, Cristi Pulhac, Dacian Varga... dar lista e MARE!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod