John Galliano, director de creație la Maison Martin Margiela

Creatorul de modă britanic, concediat de casa Dior în 2011 şi căzut în dizgraţie după o serie de declaraţii antisemite pe care le-a făcut în timp ce se afla sub influenţa alcoolului, a fost numit în funcţia de director artistic al casei pariziene Martin Margiela.

Informaţia a fost confirmată luni de reprezentanţii companiei franceze. John Galliano, care îşi face astfel o revenire spectaculoasă în universul modei, "este unul dintre cele mai mari talente, de necontestat, din toate timpurile", a declarat într-un comunicat Renzo Rosso, directorul grupului OTB care deţine marca pariziană Martin Margiela.

"Este un creator unic şi excepţional pentru o casă care a pus întotdeauna sub semnul întrebării şi a inovat universul modei (...).

Îi doresc să îşi găsească la noi noua lui casă", a adăugat Renzo Russo.

Considerat unul dintre cei mai talentaţi creatori de modă din generaţia sa, John Galliano a petrecut 15 ani lucrând pentru casa Christian Dior, înainte de a fi concediat în 2011, după ce a făcut, în stare de ebrietate, declaraţii rasiste şi antisemite pe terasa unei cafenele pariziene. În urma acelui incident, Galliano a primit o amendă de 6.000 de euro cu suspendare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod