Tricotatul, din nou la moda

Tricotajele au revenit in forta. Sunt la mare cautare atat cele vechi, uitate in fundul dulapului, cat si cele noi.
Tricotajele au revenit in forta. Sunt la mare cautare atat cele vechi, uitate in fundul dulapului, cat si cele noi. Plecand de la aceasta adevarata relansare a impletiturilor (cu andrele sau croseta) este momentul cel mai potrivit sa redescoperi un hobby. Mai in gluma, mai in serios, ati vazut ca pana si Elena Udrea tricoteaza. Si, daca poate un ministru, de ce sa nu poti si tu?

Imbina utilul cu placutul


“Dupa o zi de stres, m-am obisnuit sa-mi rezerv o ora pe zi, seara, cu o ceasca de ceai alaturi, in care sa tricotez. Este extrem de relaxant. Aleg lana cu firul gros, andrele groase, asa ca mainile merg aproape singure.
Am inceput cu un fular, am terminat recent un bolero, iar acum imi tricotez un pulover”,
povesteste Cristina, de 35 de ani.

Sa impletesti un fular este mult mai simplu decat pare, iar placerea pe care ti-o ofera faptul ca, tu sau partenerul tau, purtati ceva facut de mainile tale este imensa.

Daca te tenteaza ideea, dar nu esti prea indemanatica, iti poti dezvolta abilitatile “participand” la cateva senzationale lectii virtuale (cu explicatii, desene si video) bune si pentru incepatoare, bune si pentru cele experimentate.

Merita efortul, pentru ca in iarna aceasta, si dupa cum anunta creatorii, in primavara si la vara, tricotajele sunt piesele de rezistenta.

Ce poti face cu doua andrele?


Incredibil de multe. De la lucrusoare adorabile pentru copiii, nepotii sau micutii prietenilor tai, la obiecte folositoare sau decorative pentru casa ta.
Iata cateva reviste virtuale si tot atat de multe provocari:

 Impletiturile de mana au marea calitate de a fi pe de o parte unicat, pe de alta valoroase in sine, tocmai pentru ca sunt facute “de mana” si includ suflet si pasiune. In aceste conditii, daca faci parte dintre cele care se pricep, cateva lucrusoare impletite sunt cel mai frumos dat pentru un bebelus, dar si pentru copiii mai mari. Cuceresti dintr-o lovitura si copilul si pe parintii lui. Te poti inspira cu modele senzationale de pentru bebelusi sau pentru copilasi mai mari. Iar aceste modele, merita neaparat vazute.

Cu doua andrele si un ghem de lana poti sa-ti faci un super cadou.
Un fular, un bluzon. Nu este deloc complicat. Este in voga o lucratura simpla, cu andrele groase si fir gros.Farmecul si ineditul rezulta din nuanta aleasa pentru lana, din firul gros si din cele cateva modele care ies din lucratura. Unde mai pui moliciunea acestora si aerul foarte sexy. Modelele de aici merita neaparat vazute, iar cataloagele te pot face fie sa gasesti pe cineva care impleteste, fie sa te apuci la modul cel mai serios de tricotat.

Poti sa iti decorezi casa, sa iti “incalzesti dormitorul” si sa-ti impodobesti bucataria. Idei pentru toate acestea gasesti din belsug in aceste cataloage.

Poti face din resturile de lana un culcus cald pentru animalul tau de companie, jucarii care sa-l distreze si pe prietenul necuvantator, dar si pe micutul tau.
Gasesti aici multe idei.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • aureliamva2006 pe 19 Mar 2010, 16:49
    Tricotatul

    Este foarte bun acest articol,mai ales ptr persoane care doresc sa invete sa tricoteze,dar eu am o intrebare.Am vizionat aceste video postate ptr a invata sa tricotez,dar eu nu stiu sa lucrez cu ata pe mana stanga,ci cu ata peste gat{asa ma invatat bunica cand eram copil}.Se schimba cu ceva modalitatea de lucru a ochiurilor sau se lucreaza la fel?Sper sa imi raspundeti.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod