Rochiile de primăvară: Cum le alegi în funcţie de forma corpului

Primăvara reprezintă acea perioadă a anului în care faci trecerea de la hainele groase, specifice iernii, la cele confecţionate din materiale mult mai lejere. Şi cum temperaturile încep să crească, vine momentul propice purtării unei rochii. Însă alegerea acestui obiect vestimentar depinde, în mare măsură, şi de forma corpului tău.

În funcţie de modelul ales, rochiile sunt cele care îţi pot conferi feminitate, delicateţe sau senzualitate. Fie că sunt purtate cu o pereche comodă de balerini, într-o zi obişnuită la locul de muncă, sau cu o pereche de pantofi stiletto, la un eveniment important, acestea te pot scoate din anonimat.
Există însă mai multe elemente demne de luat în seamă, iar forma corpului joacă un rol-cheie în tot acest proces.

Silueta tip clepsidră

Acest tip de siluetă este considerat ca fiind ideal. Caracterizată prin şolduri şi bust de aproximativ aceleaşi dimensiuni şi o talie bine conturată, tipul clepsidră îţi permite să porţi aproape orice.

Iar când vine vorba de rochii de primăvară, trebuie sa încerci să-ţi evidenţiezi talia şi să-ţi accentuezi formele cu care te-a înzestrat natura. Poţi opta pentru rochii drepte sau strâmte, care se aşază frumos pe corp.

Silueta tip pară

Această conformaţie presupune o parte superioară a corpului mai mică decât şoldurile, umerii fiind adesea înguşti.
Mai mult, tipul pară mai presupune şi un posterior bine conturat şi coapse pline.

Dacă te încadrezi în acest tipar, trebuie încerci să-ţi echilibrezi silueta. Mai exact, trebuie să-ţi alegi o rochie de primăvară care să creeze impresia de volum în partea superioară a corpului. Poţi achiziţiona un model drept, care să-ţi accentueze talia, cu un decolteu mediu.

Silueta tip măr

Supranumită şi siluetă ovală, acest tip de conformaţie vine cu un aspect rotunjit la nivelul abdomenului. Astfel, talia este destul de pronunţată, în timp ce şoldurile sunt şi ele destul de pline.

În acest caz, este recomandat să porţi rochii care să-ţi mascheze talia, uşor evazate şi care să-ţi pună în evidenţă zona bustului.

Silueta tip triunghi inversat

Iată care sunt caracteristicile acesteia: şolduri înguste, talie definită şi bust şi umeri plini.
Luând în calcul toate aceste trăsături, trebuie să încerci să dai impresia unui conformaţii clepsidră. Încearcă să atragi atenţia spre partea inferioară a corpului purtând rochii din materiale vaporoase, scurte sau medii. Ele te vor scoate din anonimat şi te vor ajuta să-ţi echilibrezi corpul.

Silueta rectangulară

Acest tip de siluetă implică dimeniuni apropiate ale umerilor, taliei şi şoldurilor. Aşadar, talia nu este suficient de bine evidenţiată, posteriorul este plat, în timp ce bustul este de dimensiuni mici sau medii.

Daca doreşti să îmbraci o conformaţie de acest gen, încearcă să optezi pentru rochii de primăvară monocrome, care să-ţi scoată talia în evidenţă.
Vei merge la sigur dacă îţi alegi o rochie cu volum, fie ea în cloş sau cu pliuri. În plus, te poţi îndrepta spre modelele cu mâneci scurte sau chiar fără mâneci. Acestea te pot ajuta să-ţi subliniezi atuurile fizice.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod