Poşeta Elenei Udrea, mai scumpă decât rochiile lui Michelle Obama

Într-o Românie proaspăt ieşită din recesiune, cu o economie abia ieşită de la Terapie Intensivă, încă în criză, există doamne care-şi permit să-ţi etaleze accesoriile şi outfit-urile de zeci de mii de euro. Dacă am vorbi despre femei de afaceri, care-şi administrează cu succes bussines-urile, acest lux nu ar fi neapărat supărător, dar, atunci când vorbim despre politicieni, problema se complică.

Psihologic vorbind, politicianul este perceput ca o persoană care are misiunea să rezolve probleme populare şi, evident, ar trebui să fie unul care trăieşte asemnea celor pe care-i reprezintă. Este frustrant să o vezi pe Elena Udrea, pe Elena Băsescu sau pe Raluca Turcan cu genţi de mii de euro, în vreme ce omul de rând câştigă, în medie, 300 de euro pe lună. Această contradicţie este clar vizibilă şi, mai mult decât atât, îi aruncă pe politicieni în derizoriu.

Din păcate, însă, aceasta este o temă prost înţeleasă de politicienii din România, spre deosebire de cei din afară. Michelle Obama, spre exemplu, soţia celui mai puternic om din lume, se îmbracă de la H&M. Prima doamnă a Americii nu va face niciodată greşeala să etaleze ţinute exorbitant de scumpe tocmai din respect pentru americanii de rând care luptă să-şi păstreze slujba.  Într-o ţară cu adevărat democrată, omul simplu vede aceste lucruri, le înţelege şi mai apoi le taxează, la urne.
1 din 4

Geantă Hermes de 7.000 de euro şi rochie H&M de 30 de euro

În vara anului 2009, Elena Udrea a efectuat o vizită în Delta Dunării unde a inaugurat un şantier pe o plajă sălbatică aflată sub protecţie ecologică. Ministrul Turismului s-a prezentat la eveniment într-un outfit care valora nici mai mult nici mai puţin de 8.500 de euro: costum cu buline, balerini şi o geantă Hermes Birkin de 7.000 de euro.

Michelle Obama, pe de altă parte, a preferat să poarte într-una dintre întâlnirile din campania soţului său o rochie simplă, H&M, care nu costa decât 30 de euro. O piesă vestimentară care se pliază clar pe nevoile femeilor obişnuite din America.
 

Comentarii (18)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • teodora pe 12 Sep 2012, 21:10
    Proasta

    E foarte jignitor fata de societate sa porti o poseta asa de scumpa printre oamenii "de rand". Chiar daca esti politician sau om de afaceri, e urat sa poseta de zeci de mii de euro in fata unor oameni care abia isi pastreaza slujbele!

    0
    0

  • Gica pe 5 Feb 2012, 22:35
    Geanta

    Mistoo Geanta si foarte scumpa am vazut o copie identica si arata fals scrisul pe fata asta nu este originala asta e facatura aia originala se tine in vitrine decat pt imagine deci capul sus cand aplikati asemenea geniurii Falssss Fallsssss Falllsssssss

    0
    0

  • Amy pe 17 Iun 2011, 23:42
    falsitate

    Cred ca ambele tinute au ceva extrem. Este putin fortat ca sotia presedintelui SUA sa poarte ceva atat de ieftin. Este fals. Pentru ca nu arata statutul ei real, ci doar transmite un mesaj pt alegatorul de rand. Tot in calitate de alegator de rand, eu am haine un picut mai scumpe decat Michelle si mi se pare straniu ca ea sa se imbrace mai ieftin ca mine (desi recunosc rochita e draguta si arata bine in poza asta). In cealalta extrema, d-na Udrea e deplasata cu Hermesul pe plaja. In concluzie, pt Michelle tot respectul pt ca tine cont de criza, sa mai ridice putin stacheta pt ca nu e 100% credibila zic eu, iar pt d-na Udrea....nu zice nimeni sa poarte geanta de rafie, dar putina moderatie n-ar strica.

    1
    1

  • rebeca pe 5 Iun 2011, 17:03
    snobism

    e. udrea a uitat de unde a plecat...mult mai inteligenta mi se pare m. obama! sa te etalezi cu tinute f. scumpe e o sfidare pt omul de rand, care poate nu are cu ce-si plati facturile si ce pune pe masa la copii!

    2
    0

  • gina pe 18 Mai 2011, 22:28
    ...

    M.O este groaznica in stilul vestimentar. ..nu priviti doar imaginile retusate si aparitiile in reviste... Articolul...tema...comparatia...este ca-n zicala romaneasca cu "Prefectura"....

    2
    12

  • crystina06 pe 18 Mai 2011, 19:59
    Natiune, trezeste-te!...

    De curiozitate...cam cati vor merge din nou la vot?...pentru bomboana electorala oferita drept momeala o data la 5 ani?! Oare de ce sunt sigura ca din nou vor fi aceleasi probleme sesizate de multi dintre noi, cetateni cu constiinta si cu gandirea deschisa spre ziua de maine, insa nimic nu se va schimba? Si asta datorita celor cativa, de fapt destui, care nu vor in primul rand sa se schimbe ceva, ci sunt obisnuiti sa-i linga pe altii atunci cand au nevoie de ei...pentru cateva firimituri!...Cu bunavointa Bisericii, bineinteles...Iar noi, cei carora nu ne place sa zacem in prostie si sa ne manipuleze altii cum vor, nu putem face nimic din aceste motive, din pacate!...De se vor trezi toti!...Posetele si fitele si prefacatoria lor...le vor sari...si toate acestea amintiri vor fi!...)) Sacrificiul strabunilor nostri pentru noi speram, nu va fi in zadar! Doamne ajuta, ca mai avem de lucru oricum!...Sa nu ne lase puterile!

    7
    1

  • Sonia pe 18 Mai 2011, 19:02
    @ Allana

    Allana, nici nu-ţi poţi închipui cât de invidioasă sunt eu pe prostia ta ! Pentru că tare mă tem că acest tip de prostie caracterizează o întreagă generaţie, care viseză efectiv că poate vor devenii din "cenuşerese" => prinţese de Dorobanţi ! Şi să indure a uitat această generaţie cu creierul "spălat" ... visătoria şi prostia le dau de mâncare atât pentru corp cât şi pentru suflet...păcat , Allana...sper că eşti încă tânară şi mai ai timp să te coci! @ Gina - aici e vorba de substanţă...nu de aparenţă...ai socotit deja cam la ce preţ îşi cumpară doamna Obama genţile, dacă rochiile sunt în valoare de cca. 35 euro? @ Anna, Mira, Maria, Lavinia, Alexandra & Dani - mai multe astfel de păreri şi cu siguranţă vom schimba ceva! ;-)

    7
    1

  • gina pe 18 Mai 2011, 18:08
    ...

    ...in general rochiile, mai ales cele de zi sunt mai ieftine decat gentile.... cred ca toate avem genti mai scumpe decat unele rochii pe care le purtam...

    4
    10

  • ANNA pe 18 Mai 2011, 14:47
    Nu este deloc moral pentru o tara aflata in criza

    Doamnelor, posturile de televiziune germane au difuzat imagini cu Angela Merkel si sotia printului William pentru ca aveau posete in valoare de circa 300 EURO. Ce parerea aveti atunci de vestimentatia femeilor din Romania, care se invart in sfera politicii si mai ales in sfera guvernamentala care fac parada modei!? Nu uitati ca personalul din administratie este salarizat din contributiile cetatenilor. Este ostentativ si ofensator!!!!!!!!!!!

    18
    3

  • Mira pe 18 Mai 2011, 14:23
    trebuie sa mai postati astfel de articole

    Felicitari eva.ro! Presa are un rol foarte important in formarea opiniilor majoritatii populatiei; astfel de articole poate mai deschid unele minti creand astfel un curent de opinie firesc care sa taxeze aceste extravagante.

    12
    3

  • roth maria pe 18 Mai 2011, 14:05
    bun simt

    acea poseta nu se deosebeste cu absolut nimic de o poseta mai ieftina ,nu e mai util nu e mai sic si nu e nici mai durabil ,deosebirea este in pret,deci putea fi si oposeta sa zicem de 1000 de euro nu de sapte ,si acei 6 mii puteu fi donati de exemplu la un orfelinat,la o clinica de copii cu boli grave la case de batrani la adaposturi de animale, si as mai putea da n exemple ,si aici nu ma gandesc doar la domna udrea

    16
    1

  • lavinia pe 18 Mai 2011, 12:50
    invidie pe naiba

    tie ti se pare normal ca elena udrea sa aiba geanta de 7000 de euro? ce sa iti povestesc, bravo! pitipoancele de dorobanti au bani de la tati sau de la tati care le f..., dar elena udrea e politician. da, fratilor, hai sa stam si sa ne resemnam cum ne fura astia si se mai si lauda. uau, bravo!! de asta merge tara asta tot in jos, din cauza noastra ca acceptam ce ni se intampla, nu din cauza lor ca fura, ca oricine poate pune mana nu se rabda...

    16
    1

  • allana pe 18 Mai 2011, 12:05
    Invidia,bato vina!

    Nu este mai scumpa decat a pitipoancelor de Dorobanti.Daca am fi in locul ei si noi am face la fel.Sa lasam la o parte ipocrizia doamnelor.Dece nu suntem cinstite ,sa recunoastem, ca suntem putin invidioase pe Elena Udrea.

    3
    28

  • Dani pe 18 Mai 2011, 11:56
    Mioritza

    Intr-o tara in care cu totii comentam dar nu luam nici un fel de atitudine si in general ne supunem regulilor impuse de catre guvernanti, nu vad de ce ar fi asta o problema atat de grava. in fond nu avem decat ceea ce meritam, iar resemnarea noastra deja de legenda naste monstrii de gen, profitori pe spatele unui popor obisnuit sa indure

    10
    3

  • alexandra pe 18 Mai 2011, 10:52
    mda...

    articolul nu face decat sa ne intristeze profund. ne arata, din nou, ca in romania nu exista decat nesimtire, hotie, lipsa de bun simt, aroganta. normal ca michelle obama poarta de la h&m. e un exemplu din toate punctele de vedere pentru oricine.

    19
    2

  • basilio pe 18 Mai 2011, 10:18
    dar obama e stilata si cu bun simt...

    si cu asta am spus destule

    22
    1

  • Sonia pe 18 Mai 2011, 09:23
    Felicitări!

    Felicitări Ileana! În sfârşit citesc pe Eva.ro un articol deosebit care poate va trezi la realitate mulţi români care evită să se implice...poate macar aşa vor apărea poate români care vor spune STOP! AŞA NU! urmând să taxeze la urne pe cine merită, dacă Bunul Dumnezeu ne vă trimite pe cineva care să merite... Tot respectul pentru Madam Obama! Ea arată în rochiile ei ieftine de mii de ori mai stilat decât snoabele din politica autohtonă , pline de fiţe şi goale de convoluţiuni în zona cervicală...ruşine!

    25
    2

  • nadya_dark pe 18 Mai 2011, 07:04
    Dezastru!

    Mai bine ar fi sa nu mai postati astfel de stiri,ne enerveaza pe toti,romanii stiu deja ca cei de la putere trag ,,ciolanul,,doar pt ei,si nici nu se va schimba vreodata situatia.Toti merita executati la zid ,ca si vechiul conducator

    17
    7

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod