Natalie Portman: 10 ţinute ameţitoare

Visul sexy de la Hollywood, acestea sunt cuvintele care o caracterizează cel mai bine pe actriţa de 30 de ani. Nominalizată la Oscar pentru rolul interpretat în pelicula "Black Swan", la categoria "Cea mai bună actriţă", Portman a fost desemnată ad hoc drept una dintre cele mai elegante actriţe prezente la banchetul anual al nominalizaţilor la cele mai importante premii ale industriei cinematografice.

Ceea ce mă face şi mai mult să-i admir stilul, riscând poate să fiu subiectivă, este faptul că Natalie Portman are origini româneşti.
Tatăl ei are părinţi din România şi Polonia, el fiind născut în Israel, iar din partea mamei sale, actriţa are origini austriece şi ruseşti.

Cine este Natalie Portman?


Natalie Hershlag, pe numele său adevărat, s-a născut pe 9 iunie 1981, în Israel. Primul său rol l-a avut în 1994, în filmul franţuzesc "Leon". Rolul care a făcut-o celebră a fost cel interpretat în trilogia "Star Wars".
Înainte de acesta, a mai jucat în "Beautiful Girls" şi "Anywhere but Here". În timpul filmărilor pentru "Star Wars" a studiat psihologia la Harvard. În 2005 a fost nominalizată pentru prima oară la Premiile Golden Globe, premiu pe care l-a şi câştigat, cu producţia "Closer". Pentru rolul din filmul "V for Vendetta" a trebuit să se radă în cap. A jucat rolurile principale în dramele istorice "Goya's Ghosts" (2006) şi "The Other Boleyn Girl" (2008).
În mai 2008 a fost cel mai tânăr membru al juriului Festivalului de Film de la Cannes. Debutul său regizoral, Eve, a deschis cea de-a 65-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia. În 2011, Natalie Portman a câştigat Globul de Aur pentru "Cea mai bună actriţă" într-un rol principal pentru lungmetrajul "Black Swan", acolo unde interpretează rolul unei balerine. În timpul filmărilor l-a cunoscut şi s-a îndrăgostit de coregraful Benjamin Millepied, cu care s-a logodit şi cu care va avea primul său copil.
1 din 11

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod