Genţile Rihannei, pentru prima dată în România

enţile Vlieger & Vandam, una dintre cele mai prestigioase mărci olandeze de pe acest segment, se găsesc şi în România.
Genţile Vlieger & Vandam, una dintre cele mai prestigioase mărci olandeze de pe acest segment, se găsesc şi în România. Cele mai renumite produse al designerilor olandezi sunt genţile "Guardian Angel" , incluse în expoziţia permanentă de la MoMA, Muzeul de Artă Modernă din New York.  

Carolien Vlieger şi Hein van Dam sunt un cuplu de arhitecţi şi designeri olandezi, care în 2002 au realizat pentru prima dată o colecţie inedită de genţi cu rol de "înger păzitor", denumită "Guardian Angel". Create ca şi răspuns manifest la creşterea ratei criminalităţii, genţile "Guardian Angel"  sunt un "design statement" care înglobează forme 3D de tipul pistoalelor şi cuţitelor într-un concept foarte creativ şi puternic. Genţile "mimează" practic prezenţa unei arme în geanta de damă, pentru a descuraja orice agresiune. Proiectul, iniţiat ca o declaraţie de independenţă a femeii urbane - cu un scop strict artistic - a avut un puternic răsunet, care a atras după sine şi succesul comercial şi producţia ulterioară de serie mică.

"Din obiect de design, Guardian Angel au devenit genţi de zi cu zi sau clutch de seară, mai cu seamă după ce o serie de vedete internaţionale au fost cucerite de demersul Vlieger & Vandam şi au început să poarte aceste adevărate piese de art fashion", a declarat Alexandra Paven, fondatoarea Createur 5 D'emotion, distrinuitorul exclusiv al produselor.  
 
Practic designerul a creat impresia posesiei unor arme în geantă, pentru protecţia persoanei care o poartă. Materialele utilizate pentru confecţionarea genţilor au fost atent selecţionate astfel încât să asigure o bună rezistenţă la uzură, în vreme ce tehnica de realizare a 3D-ului a fost dezvoltată după ani de încercări. Primele produse din seria "Guardian Angel" au fost create din genţi second hand şi lână embosată cu siluete de pistoale şi cuţite de bucătarie, asemănătoare celor din thriller-ul "Psycho", regizat de cunoscutul Alfred Hitchcock. În 2005 au fost expuse chiar la Muzeul de artă modernă din New York, în cadrul expoziţiei "Safe, Design Takes On Risk", devenind în 2006 parte din colecţia permanentă a MoMa. Cei doi designeri au lansat conceptul "Guardian Angel", propunând în fiecare sezon noi combinaţii de culori şi materiale.

 Pentru sezonul toamnă-iarnă 2010-2011 Vlieger & Vandam au introdus trei noi modele de genţi din piele, printre care o geantă-tolbă unisex denumită "Guardian Angel Tote", o geantă plic "Guardian Angel Clutch" şi modelul "Guardian Angel Soft".

Design-ul grafic şi ilustraţiile au un rol important în fiecare colecţie lansată de Vlieger & Vandam. Anul acesta a fost introdus un nou model realizat prin aplicarea neuniformă a stropilor de vopsea pe piele. Acesta se adaugă colecţiilor anterioare cu arme şi diamante embosate, portrete încrustate pe piele întoarsă, precum şi imagini serigrafiate cu rasa Teckel. În sezoanele precedente lucrările pictorului american Alex Katz au reprezentat o sursă de inspiraţie pentru seria de genţi denumită Camee, linie ce cuprinde portrete imprimate în piele întoarsă.

Pentru acest sezon, pe lângă poşetele cu pistoale şi cuţite, creatorii Carolien Vlieger şi Hein van Dam au realizat şi o serie de modele artistice, stropite cu vopsea, inspirate de această dată din picturile artistului Jackson Pollock. Rezultatul este o colecţie fresh cu atingeri nostalgice. Genţi si portofele din piele stropită cu vopsea, sau cu butonii metalici în fomă de mustaţă, respectiv buze, precum şi ilustraţiile embosate crează un contrast interesant prin culorile şi formele clasice.

Genţile cu "pistol" sunt expuse în parfumeria Createur 5 D' Emotions alături de alte modele realizate de cei doi designeri olandezi. Preţul unei genţi din piele "Guardian Angel" porneşte de la 200 de euro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod