Cumpără cu capul, nu cu sufletul! 6 sfaturi ca să nu-ţi cheltui toţi banii în magazine

Este momentul să spui "stop" şi să adopţi strategia cumpătării. Cum faci însă pentru a nu mai lăsa sume mari în magazinele de haine?

1. Evită tentaţia


O metodă eficientă, dar poate nu întotdeauna lesne de pus în aplicare, este aceea de a evita tentaţia. Adică de a te ţine departe de magazinele de haine, mai ales dacă ştii că ai tot ce îţi trebuie şi că ultimul lucru de care ai nevoie este încă o bluziţă, pereche de pantaloni etc.

Dacă nu poţi să eviţi complet tentaţia,  gândeşte-te de acasă ce anume cauţi şi unde şi limitează-te la respectivele magazine. Pentru a te încuraja, promite-ţi o recompensă ulterioară sau gândeşte-te la mulţumirea de a te vedea cu bani rămaşi în portofel/pe card!

2.
Defineşte-ţi stilul


Nu-i aşa că şi tie ţi s-a întâmplat de nenumărate ori să te laşi fascinată de o haină anume, doar pentru a constata, ulterior, că nu ai cu ce să o porţi? Ei bine, pentru a evita astfel de investiţii inutile, este esenţial să îţi defineşti cât mai bine stilul vestimentar. Odată ce ştii că, de pildă, nu ai purta niciodată o pereche de pantaloni galbeni, oricât de interesanţi ţi s-ar părea, vei putea să te abţii cu mai multă uşurinţă de la a-i cumpăra.

3.
Mergi la cumpărături doar la reduceri


O altă modalitate de a economisi bani şi de a nu-i mai arunca pe haine este de a face shopping doar când sunt reduceri/promoţii sau în magazinele tip outlet. Şi în acest caz, însă, este indicat să ştii de la bun început ce cauţi pentru a nu te lăsa "furată de peisaj". Alocă-ţi din start un buget anume în care să te încadrezi orice ar fi şi limitează-le la achiziţii care îl respectă 100%.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod