Ce spun tendintele acestei veri

Care sunt tendintele? Ce pot purta? La ce renunt si ce pastrez din garderoba mea? Acestea sunt eternele intrebari pe care ni le punem atunci cand se apropie un nou sezon.
Care sunt tendintele? Ce pot purta? La ce renunt si ce pastrez din garderoba mea? Acestea sunt eternele intrebari pe care ni le punem atunci cand se apropie un nou sezon.

Daca ai facut deja cunostina cu tendintele sezonului cald, trebuie sa stii ca, in mare, directiile vestimentare pentru primavera si vara sunt aceleasi. Totusi exista unele mici diferente. Afla ce se poarta in aceasta vara.

Chiar daca este esential sa te simti bine in hainele tale, in functie de stilul si personalitatea ta, trebuie sa consulti si un ghid al tendintelor, pentru a nu da gres.

Tot anii '70


La fel ca in aceasta primavara, si in vara lui 2008 se poarta tinutele inspirate din anii '70. In aceasta vara insa, asa cum ne demonstreaza colectia Prada, acest stil este abordat cu prospetime, fapt ce integreaza tinuta in moda contemporana si nu in cea de acum 30 de ani.


Retinem din acea perioada pantalonii evazati, esarfele in forma de turban sau bentita pentru par, fustele si rochiile lungi. Tesaturile si culorile sunt insa cele ale anilor '70.

O tinuta care respecta aceasta tendinta se potriveste foarte bine unei plimbari romantice si nocturne pe malul marii.

Transparenta misterioasa


Vara iti permite o doza de libertate si te provoaca sa indraznesti sa combini, sa suprapui, sa te joci cu vestimentatia ta. Poarta pantalonii scurti cu un top vaporos si transparent, pe sub care imbraci un simplu maiou negru.

Cand alegi transparenta, retine faptul ca trebuie sa primeze senzualitatea si nu provocarea vulgara. Creatorii ne propun ca in aceasta vara sa ne invaluim in haine transparente. Marc Jacobs, Prada si Fendi promoveaza astfel de tinute.
Ei au abordat transparenta in colectiile lor si tine doar de tine sa te inspiri si sa o adaptezi stilului tau.

Imprimeurile florale


Imprimeurile vor decora rochiile, bluzele si fustele verii, dar vor prima cele florale, excelente pentru sezonul cald. Abstracte sau impresioniste, pictura naiva sau tipatoare, florile sunt la loc de cinste in colectiile Balenciaga.

Buchetul de flori este prezent si in colectiile Stella McCartney, D&G, Ralph Lauren, Mission, Marc Jacobs, Roberto Cavalla si Kenzo.

Florile imprimate pe haine par a fi o oda a feminitatii si romantismului pe care ne-o inchina cu drag creatorii. De ce sa nu o adoptam?

Foarte lung


Este vremea relaxarii, a plimbarilor boeme si a lejeritatii. Ce s-ar potrivi cel mai bine acestei stari de spirit? O rochie, o fusta sau o camasa de noapte lunga si vaporoasa.
Daca adori fustele si rochiile lungi, in vara aceasta le vei purta fara limite.

Este vremea lor, indiferent de ocazia pentru care le porti. In timpul prezentarilor pentru vara 2008, aproape toti creatorii de la New York, Paris, Milano si Londra au optat pentru rochiile foarte lungi.

Daca te gandesti bine, o astfel de rochie este si foarte practica. Asta in cazul in care picioarele nu reprezinta un atu al tau. Daca esti supla, alege o rochie mulata, foarte feminina si sexy - te va pune bine in valoare.

Futurism


Tendinte... Repetitii... In... Out... Moda pare a fi un etern du-te-vino. Nimic nu e vechi si nimic nu e nou. Exista doar detalii pe care le lasam uneori sa se odihneasca si, cand nimeni nu isi mai aminteste de ele, le reinventam si le reintegram in ceea ce numim tendintele sezonului.


Insa unii creatori propun o vestimentatie de vara ce pare a fi desprinsa din filmele stiintifico-fantastice: rochii gogosar, umeri ampli, sandale de gladiator.

Designerii valorizeaza ceea ce numim moda experimentala. Aceasta se concretizeaza prin inventie si folosirea tesaturilor si a materiilor prime favorabile pentru a obtine efecte de umbre, lumina, transparenta, dinamism, suplete sau rigiditate.

Efectele plastice, adaptarea denimului si decupajele stil laser dau nastere unei tinute originale. Daca esti indrazneata, adapteaza aceste tendinte si vei face parte din avangarda.
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Petite Aimee pe 30 Aug 2009, 16:38
    Vintage

    Se poarta stilul vintage asa ca da o raita pe petite.aimee.blogspot.com unde vei gasi hainute vintage si nu numai, iar petite-aimee-accesories.blogspot.com pentru accesorii: bentite handmade, cercei handmade, gentute vintage si crosetate, palarii...toate la preturi foarte mici. Livrarea personala doar in Bucuresti.

    0
    2

  • aridali pe 7 Iun 2008, 10:30
    moda moda

    scumpete, se poarta culorile galben, portocaliu, verde, verde - lamai, bleu. in general culori "electrice" . dar la matematica te descurci bine?

    0
    2

  • axi pe 6 Iun 2008, 15:58
    moda..moda..si iar moda

    sunt in clasa a 5-a si as vrea sa imi trimiteti pe email ce se poarta...din cate am inteles se poarta mov si verde..dar vreau sa ma asigur. ati putea sa imi spuneti mai multe?

    0
    2

  • rody pe 5 Iun 2008, 22:53
    mdea...

    draga simona.eu am doar 15 ani da ma interesez shi eu de moda dar ca sa fiu cinstita nu e pe primul plan.am citit toate comentariile shi fiecare are dreptate in felul sau.sfatul meu:ai grija shi de moda dar nu uita sa te simntsi bine shi sa ai o inima la moda (sens fig) moda nu e pentru femeiile ce vor doar sa atraga barbatsi dar shi pentru acele femei ce vor sa se simnta shi sa arate bine.vam pupat.

    1
    1

  • ariana26 pe 2 Iun 2008, 17:33
    mara ai dreptate

    simona are numai 11 ani, pai e clar. la 14 - 15 ani poate se intereseaza care sant cele mai bune prezervative. deja, vedem pe strada fetite cu gentute ,cu ruj sau unghii facute. eu am vazut cam des asa ceva. sant dragute si iti vine sa le mananci, dar sa ne gandim si la repercursiuni. le influenteaza si le inspira domnisoria inainte devreme. nu e bine. lasa moda simonica draga, ca ai multe de invatat pana la moda. asta e capitolul ultim care ar trebui sa te intereseze pe tine. esti copila acum, bucura te de perioada asta, k o sa o regreti, trece repede si nu o mai vezi vreodata. toata lumea pune pret acum pe fizic,dar ce facem cu mintea si sufletul? p astea cui le lasam? moda matematicii si a limbii romane este importanta acum. lasa moda vestimentara si invata. fstii o vorba simona? toate la timpul lor? fiecare perioada are farmecul ei draga mea. nu forta lucrurile tu. imbraca te cu ce ti sta bine acum. blugi, tricouri, rokite dragute si codite. hai, pa pa!!!!

    1
    1

  • irina pe 31 Mai 2008, 19:30
    da, sigur

    ar fi de dorit totusi ca inainte de se interesa de moda un copil de 11 ani sa invete sa scrie si sa se exprime... si nu e comunism, e bun simt, claudia

    1
    1

  • claudia pe 27 Mai 2008, 16:43
    lume, lume

    draga mara, nu inteleg care e problema daca simona vrea sa fie la moda; te deranjeaza? oricine are dreptul sa se informeze si sa fie in tendinte chiar daca e in clasa a V-a, nu cred ca asta ii afecteaza randamentul la scoala, ce gandire comunista pot avea unii oameni...

    2
    0

  • mara pe 27 Mai 2008, 15:29
    vai!

    mai Simona, vezi-ti de scoala, nu te ambala deja la moda la varsta ta. moda e pt cele ce vor sa atraga privirile asupra lor, in special privirile barbatilor, iar tu esti clar prea tanara pt asa ceva. traieste-ti copilaria, nu te maturiza inainte de vreme. esti abia in clasa a5a!

    2
    1

  • simona pe 27 Mai 2008, 10:25
    moda

    sunt la scoala in clasa 5a si as vrea sa i-mi trimiteti ce se poarta in anul acesta pentru copii de varste 12-18 ani,poze cu ce se poarta si unde pot gasi aceste haine.va multumesc

    0
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod