Adio 90-60-90! Se poarta plinutele!

"Grasa si frumoasa" – aceasta zicala pare sa-si castige veridicitatea in aceasta perioada cand lumea a inceput sa uite de masurile ideale, de picioarele kilometrice si de talia de viespe si militeaza pentru femeia cu forme.
"Grasa si frumoasa" – aceasta zicala pare sa-si castige veridicitatea in aceasta perioada cand lumea a inceput sa uite de masurile ideale, de picioarele kilometrice si de talia de viespe si militeaza pentru femeia cu forme.

De asemenea, multi s-ar putea sa o contrazica pe Kate Moss cand o vor auzi afirmand ca: "Nimic nu are gust mai bun decat sentimentul ca esti slaba" sau poate ca vor uita de modelul lansat anul trecut de creatorul Ralph Lauren - o femeie atat de slaba incat avea capul mai mare decat talia (o poza cu modelul Filippa Hamilton retusata in Photoshop).

Curbele fac legea!


Prima publicatie care militeaza pentru aceasta cauza este revista V. Publicatia a realizat un pictorial cu femei care nu au deloc masurile ideale, dar care nu sunt nici pe departe asa de hidoase precum ne-am fi asteptat.

Purtand costume de baie de la Gucci, lenjerie Dolce&Gabbana sau un simplu ruj de un rosu intens care "completeaza" goliciunea fara forme perfecte, toate manechinele care au pozat in aceste pictoriale au demonstrat ca femeile plinute nu sunt urate, nu sunt de ignorat.

Grasutele nu trebuie sa se rusineze de coapsele pline, de colaceii de la burta sau de bratele nelucrate, chiar daca, pana nu demult, acestea erau absolut interzise in revistele de moda.

"Mi-a facut placere ca am avut oportunitatea sa arat ca poti fi frumos si sexi chiar daca nu te regasesti in standardele care pana acum ne-au definit", a declarat Solve Sundsbo, fotograful norvegian care a realizat pictorialul.

Crystal Renn este unul dintre modelele care, chiar daca nu are formele ideale, a reusit sa-si gaseasca un loc in lumea modei si ii merge chiar foarte bine. La doar 17 ani, a defilat deja pentru creatori precum Calvin Klein si Proenza Schouler. In aceeasi situatie se afla si modelul Lara Stone - iubita lui David Walliams. Aceasta a fost considerata, in ultimele luni,  o revelatie in moda, in ciuda masurilor pe care le are. Daca in general modele din Anglia se incadreaza intre masurile 4 - 6, aceasta are 8.

Hainele arata mai bine pe femei normale


Solista trupei The Gossip, Beth Ditto, a inregistrat un succes fenomenal atunci cand a defilat pentru casa de moda Evans, iar hainele purtate de ea s-au vandut ca painea calda. Reamintesc ca Beth Ditto nu este tocmai o silfida.

Sa ne amintim de asemenea de scandalul iscat, in toamna, in jurul designerului Mark Fast care, in cadrul Saptamanei Modei de la Londra, a decis sa foloseasca manechine plinute. Modelele alese au putut demonstra cat de bine arata rochiile create de Fast pe femei care nu se incadreaza in masurile ideale, dar si cat de sexi pot fi acestea din urma. Succesul a fost demonstrat de vanzarile inregistrate de magazinele Brown, in care au putut fi gasite piesele vestimentare.

Asadar, sa consideram ca slabutele vor disparea? Realist vorbind, nu...


"Multa lume spune ca este placut sa ai de-a face cu o persoana care nu se rupe daca incerci sa o atingi", declara Even Stone, o persoana care poate fi considerata chiar anorexica.

Insa, chiar si asa, exista termeni de comparatie si chiar si aceste persoane pot spune ca sunt grase fata de altele.

Ceea ce este important de stiut este faptul ca moda se afla intr-un proces de adaptare si de acceptare a mai multor masuri sau tipologii. Nicio femeie nu este urata, atata vreme cat nu se considera urata.
 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dau L pe 19 Aug 2012, 20:24
    Dau limbutze

    Ofer anilingus si cunilingus domnisoarelor si doamnelor grasute, pana la orgasm, fara penetrare. Daca iti doresti si tu acest lucru, nu ezita sa ma contactezi pe dau69limbi@yahoo. com . Discretia maxima este garantata.

    0
    1

  • Porecla>Grasutza pe 21 Iun 2012, 13:00
    grasse

    Eu am inceput sa ma ingras de pe la 16 ani de cand ma duceam la Mecc Donalds si nu mam putut lasa de hamburgeri si cartofi prajiti si tote astea.Infine am inceput cu infometarea si celelalte si am vazut ca nu se poate la varsta de 26 de ani mam maritat su sotul meu era la fel de plinut iar el a slabit iar eu nu asa ca am dvortat ca nu ma putea lua in rate si tot asa...Si dupa ce am divortat mam mai ingrasat vreo 80 de kg si acum am 230 de kg dar ma simt foarte bine si o sa ma mai ingras.Apoape in fiecare zi pun 3 kg pe mine si am colacei dar si sanii faini.

    0
    0

  • Porecla>Grasutza pe 21 Iun 2012, 12:49
    Eu Ele GRASSE

    Incetati cu comentariile urate.De ex eu am 28 de ani si am 138 de kg si unii isi bat joc de mine si ma fac in toate felurile dar aceste modele sunt tere dragutze si imi place ca sunt si ele apreciate.Si nu strica nici odata putini colacei ca asa is femeile mai faine si mai atractive.

    0
    0

  • miha pe 28 Apr 2012, 04:11
    adv;)

    taree artiicoluul;) . feliicitarii ;) . mai binee cu forme pline decatt slabanoagee . ( pielee si os) . ;) !!

    1
    1

  • S0raya pe 25 Ian 2010, 15:29
    Pentru Phoebe

    Esti o rautacioasa .Uite cum vorbesti.E urat sa ii spui unei fete "grasana" ...ia ....scobitoareo,slabanoago....nu e asa ca e urat.SI sa stii tu...ca una grasa tot ti-o ia inainte...:) .Tu nu ai decat sosete,ea nu.Iar acele clopotnite cum le numesti tu ,sunt probabil sani foarte mari si frumosi doar ca grei ( care nu e acelasi lucru cu lasati ) ti-as arata eu cum arata dar nu am cum decat live,sa vezi ce frumosi sunt.Aia lasati sunt atunci cand una ca tine ...are un bebe si le cad sanisorii....pt ca nu le umfla cu grasime ci cu lapte.Deci....sa te vedem scumpo dupa un bebe ....ca sanii aia pe care ii crezi tu lasati ,nu sunt .( decat la voi si la babute)..:).Daca te-ai duce la un chirurg estetician sau plastician ti-ar arata sanii perfecti adica aia in forma de lacrima....sau ...investeste intr-o pereche de silicoane ....nu sunt decat cateva mii de euro.SUcces!!

    0
    2

  • S0raya pe 25 Ian 2010, 15:22
    Varatril

    Ce tot zici tu acolo? Chiar exista limite..nu le poti cataloga pe toate grase sau slabe.Esti patetic.EU de ex intru in categoria grasuta pt ca am sanii mari si sunt rotunjoara ,nu sunt grasa nici voluptoasa nici slabanoaga.SUnt grasuta.( voluptoasele sunt cu sanii mari ,fundul bombat si talie mai subtire,picioare mai subtiri) .Daca tot o iei asa,ar trebui sa se foloseasca termenii corecti Obez.Dar pentru ca de la o tara la alta standardul de obezitate e diferit,nu se foloseste acest cuvant.DEci ramane " Grasuta" .Punct

    2
    2

  • julia007 pe 24 Ian 2010, 20:21
    slab - gras

    Eterna poveste - m-am saturat de subiectele astea care nu fac decat sa intarate persoanele grase sau slabe, sa le atate una impotriva celeilalte. Daca un om vrea poate fi asa cum trebuie! TREBUIE NUMAI SA VREI!

    1
    0

  • Varatril pe 22 Ian 2010, 15:20
    Auzi.. grasutele :))

    Aolo.. ce post.. cica "grasutele" Asta-i alint ? sau.. o luam cu jumatati de masura ?.. Exista grase si slabe (slabanoage).. si femei cu forme/voluptoase, unele care sunt echilibrate, nici grase dar nici slabanoage. Auzi grasutele :)) pff.. Cat despre mine imi plac foarte mult cele de care am scris ultima oara, adica astea:"femei/fete cu forme/voluptoase, unele care sunt echilibrate, nici grase dar nici slabanoage". Si daca iar ma luati cu "alinturi" d-alea.. o sa vin cu 2 poze (una pentru un tip de femeie si alta pentru celalalt) ca poate asa terminati.

    0
    1

  • Phoebe pe 21 Ian 2010, 18:56
    felicitari pt articol

    Vreau sa va felicit pt acest articol, imi place ideea, as vrea ca toate prietenele mele obsedate de greutate sa ajunga la ideea ca sunt frumoase!:)

    1
    1

  • phoebe pe 21 Ian 2010, 18:54
    bravo gabo, urat din partea ta bubble

    Asa este, Gabi. Eu am fost foooarte slaba multa vreme, fara sa ma pot ingrasa. Iar la un moment dat, o grasana care si ea, saraca, nu putea sa slabeasca, imi zicea chestii de genul: "mda, astia slabii sunt ai dracului, de-aia nu se pune carnea pe ei", sau "mai, dar n-ai sani deloc" (in comparatie cu ea, care le avea ca niste clopotnite). Deci, daca vrei sa fii rautacios, ai toate sansele, indiferent de structura pe care ti-a lasat-o Dumnezeu...

    1
    0

  • gabi pe 21 Ian 2010, 01:29
    re/ha!

    Sa nu uitam ca exista femei natural slabe,care nu se pot ingrasa, in ciuda unui regim normal!!! Cred ca o femeie nu trebuie catalogata frumoasa sau urita in functie de kilogramele pe care le are!

    1
    0

  • bubble pe 20 Ian 2010, 21:16
    ha!

    normal ca femeile plinute sunt mai frumoaseee decat slabanoagele :D macar ele au ce sa arate;;)

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod