5 metode inteligente de amenajare a hainelor în dulap

Organizarea hainelor în dulap este unul dintre cele mai simple moduri prin care te asiguri că găseşti rapid articolele care te interesează, dar la fel ca majoritatea femeilor, este posibil să te confrunţi cu probleme în menţinerea ordinii. Dacă păstrezi haosul în şifonier, hainele se vor şifona şi, cel mai probabil, le vei da dispărute, după nenumărate încercări de a le găsi. Iată care sunt cele mai isteţe metode de organizare a hainelor în dulap.

1. Scapă de hainele pe care nu le mai porţi

Ai haine pe care nu le mai porţi, dar pe care le păstrezi doar pentru că îţi este greu să te desparţi de ele? Fă un efort şi eliberează-ţi dulapul de stresul hainelor învechite.
În acest fel, vei avea mai mult loc pentru articolele vestimentare de actualitate. Curăţenie ar trebui să faci şi pe bara pentru umeraşe. Vei fi surprinsă să vezi câte haine îţi ocupă loc degeaba în şifonier.

2. Aranjează hainele pe anotimpuri

O metodă eficientă şi genială de a-ţi aranja hainele este să le pui pe categorii, prima dintre ele fiind cea a anotimpurilor. Astfel, pe cel mai accesibil raft ar trebui să aranjezi hainele de sezon, pe care le porţi cel mai mult. Celelalte rafturi pot fi ocupate cu hainele din extrasezon, pe care urmează să le porţi mai des în viitorul apropiat.

3. Sortează hainele pe culori

Sortarea hainelor pe culori este o altă metodă ingenioasă de a-ţi organiza şifonierul.
Este o treabă mai migăloasă, dar rezultatul final cu siguranţă te va încânta. Împătureşte hainele cu atenţie şi aşază-le în funcţie de culori. Sigur, nu trebuie să respecţi întocmai culorile, însă poţi crea câteva palete cromatice mai largi. De exemplu, hainele roşii pot fi aşezate laolaltă cu cele portocalii, cele albastre îşi pot face loc peste cele gri, cele maro lângă cele bej, iar cele mov lângă cele roz.

Sau poţi încerca să le aşezi pe culori neutre (gri, maro, albastru, negru, alb) şi culori vii (verde, roşu, galben etc).

4. Foloseşte cât mai multe accesorii de organizare

Accesoriile pentru organizarea spaţiului din şifonier sunt perfecte pentru a obţine mai multă aerisire şi un aspect îngrijit.
Nu doar umeraşele sunt bune de folosit pentru aranjarea hainelor, ci şi cutiile de diferite dimensiuni, cârligele, organizatoarele din material textil şi husele.

Folosirea acestor accesorii te ajută nu doar să maximizezi spaţiul de care dispui, ci şi să ai mai multă grijă de hainele tale. Protejate de huse, rochiile de seară nu se vor mai agăţa de cardiganul de lână, iar pe sacoul din satin nu se va mai aşeza praful.

Cutiile sunt ideale pentru a ţine în ele şosetele, dresurile, sutienele, lenjeria intimă, curelele şi alte accesorii şi piese vestimentare de mici dimensiuni.

5. Foloseşte eficient spaţiul de pe uşă

De multe ori, spaţiul interior al uşii nu este niciodată folosit pentru aranjarea hainelor, deşi are potenţial.
Fixeaxă o bară orizontală pe uşă sau cârlige şi agaţă câteva articole vestimentare pe care le porţi foarte des sau care te ajută mereu să ieşi din încurcătură când nu ştii cu ce să te îmbraci.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod