Dosar Eva. A împins-o Alexander McQueen spre moarte pe femeia care l-a făcut celebru?

Designerul s-a sinucis la trei ani după ce prietena sa apropiată, Isabella Blow, care l-a scos din anonimat, şi-a luat viaţa.

Tot ce dat Lee Alexander McQueen modei nu ar fi existat fără ajutorul Isabellei. McQueen a strălucit pentru că ea i-a ghicit talentul, a crezut în el, l-a șlefuit și l-a impus într-o lume toxică, nemiloasă cu debutanții. Dar viața are uneori întorsătorile ei ciudate, veți vedea încă o dată.

Isabella Blow, stilistă foarte respectată și influentă în Marea Britanie, i-a aclamat mereu talentul lui Alex McQueen. A susținut permanent că nimeni nu poate crea haine ca el. A spus tuturor celor pe care-i știa din industria modei despre el și i-a asigurat apariții importante pe copertele revistelor Vogue și Vanity Fair. Orice tânăr designer ar fi dat orice pentru a fi băgați măcar o dată în seamă de Isabella Blow și numai pentru atât ar fi prețuit-o toată viața pe această binefăcătoare.

Dar mândria l-a împins pe McQueen spre trufie și nerecunoștință, iar Isabella ținea la el și îi îndura toate mizeriile.

Cartea "Alexander McQueen: Blood Beneath The Skin/Alexander McQueen: Sânge sub piele", scrisă de Andrew Wilson, dezvăluie modul în care personalitatea distructivă a lui McQueen a măcinat-o dureros pe binefăcătoarea sa, împingând-o, în cele din urmă, spre dezamăgire și spre moarte. Autorul a stat de vorbă cu apropiații designerului și a aflat că în ultima etapă a prieteniei lor, McQueen, căruia prietenii îi spuneau Lee, își permitea s-o ia peste picior și chiar s-o umilească pe Isabella.

El e copilul meu. Îl adorIsabella Blow
Nicholas Townsend, un fost iubit al designerului, povestește că într-o zi, în timp ce o aștepta pe Isabella, McQueen a luat repede un sac de haine și i-a pus la repezeală niște mâneci, într-o doară.
Când a venit, ea a exclamat: "Îmi place, dragă, îmi place!". Convinsă că sacul era o nouă creație foarte scumpă, Blow a picat imediat în capcana întinsă. După ce ea a plecat, cei doi nu se mai puteau opri din râs. A fost un truc crud, care demonstrează că McQueen o trata pe binefăcătoarea sa cu prea puțin respect față de cât ar fi meritat, scrie Andrew Wilson.

"Uneori, Lee era respingător cu ea sau râdea de ea"
, povestește un prieten al designerului, cunoscut după porecla BillyBoy. "O trata foarte urât și uneori era atât de bădăran încât m-am întrebat: Cum poate să zică așa ceva? Era un fel de relație psiho-sexuală între ei. Ea era complet îndrăgostită de el și de munca lui, iar el dorea s-o pedepsească pentru asta. Cred că era și ceva sado-maso în personalitatea lui și socotea că pedepsind-o pe ea se pedepsea pe el însuși".

Născut în East End-ul londonez, fiul unui şofer de taxi, "copilul teribil" al modei a învăţat meseria de croitor la Savile Row, unde a făcut şi costume pentru prinţul Charles.
Lee Alexander McQueen a fost cel mai tânăr dintre cei şase copii ai familiei. Homosexual declarat, el s-a descris "oaia roz a familiei", părăsind şcoala la vârsta de 16 ani. După stagiul de la Savile Row's Anderson & Sheppard, a lucrat pentru Gieves & Hawkes, apoi în Japonia şi în Italia. S-a întors la Londra în 1994, unde s-a înscris la şcoala de modă Central Saint Martins. După absolvire, McQueen şi-a lansat propriul label în cartierul East End, Londra.

Între anii 1996 şi 2003, el a primit de patru ori distincţia de cel mai bun designer britanic. În 1996, McQueen a devenit designerul principal de la Givenchy, prelunând postul deţinut pânp atunci de John Galliano, înainte de a-şi uni forţele cu Gucci, care i-a cumpărat 51% din companie. La sfârşitul lui 2007, Alexander McQueen avea magazine în New York, Londra, Los Angeles, Milano şi Las Vegas.

Rihanna şi Lady Gaga se numără printre celebrităţile care au purtat frecvent ţinute create de McQueen, în viaţa de zi cu zi sau în videoclipuri. Pe 14 iulie 2008, Alexander McQueen şi-a lansat un magazin virtual pe site-ul companiei sale, cu linii pret-a-porter şi accesorii.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • yo pe 15 Feb 2015, 09:10
    recunostinta

    Recunostinta este o floare rara, putini o pot avea. Daca nu pretuiesti si nu respecti un om atunci cand este langa tine, cand este in viata, degeaba mai plangi dupa el cand acesta nu mai e. Lacrimile si cuvintele nu valoreaza nimic in fata unui mormant. Pacat de ea, ca nu a reusit sa treaca peste dezamagirea pe care i-a provocat-o acel individ, iar el cred ca-si merita soarta.

    4
    0

  • nena voda pe 15 Feb 2015, 07:59
    McQueen şi Blow

    O lume care nu are nimic sfânt , lipsită de DUMNEZEU şi de iubire adevărată , aşa va sfârşi .

    4
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod