Pantofi 2011: 7 tendinţe în lume modei

Creatorul de modă Elena Perseil a decis să ne facă o prezentare a trendurilor în materie de încălţăminte pentru această iarnă.
Creatorul de modă Elena Perseil a decis să ne facă o prezentare a trendurilor în materie de încălţăminte pentru această iarnă. Din discuţia cu ea am înţeles că se poartă blana, tocurile din plastic, contrastele şi... curajul. Află mai multe din materialul următor.

Blăniţa şi tocul din plastic, accesorii de top în iarna aceasta


Blăniţa e clar un accesoiu interesant, la fel şi tocul din plastic, care este extrem de interesant şi fragil, în acelaşi timp. Roberto Cavalli, pe de altă parte, propune tocul din lemn şi gheata sanda, cu degetele pe afară. Ce mi-a plăcut extrem de mult pentru sezonul acesta este propunerea lui Dolce&Gabanna care vine cu gheatra, o piesă care-ţi dă ideea de pulover, de ski, care te transpune autopat în acest peisaj de iarnă.

Poţi să foloseştă gheatra foarte des, poţi să o pui peste orice gheată, cizmă.
Este un accesoriu simpatic, iar imprimeul acesta cristal de gheatră, propus de Dolce&Gabanna, a fost foarte mediatizat. Nici Dior nu a ratat această tendinţă, propunând un print mult mai specific, ceva care cu siguranţă va fi asociat cu brandul lui.



Nu rata pantoful din velur sau din piele întoarsă


Ceea ce cu siguranţă poate fi purtat in top 10 în sezonul acesta este pantoful din velură sau din piele întoarsă. Acesta poate fi purtat cu o şosetă groasă sau cu un ciorap gros, realizându-se astfel contrastul extrem de util atunci când vine vorba de outfit. Un contrast de care nu trebuie să-ţi fie frică, un contrast care cere curaj, iar tu trebuie să-l ai. Mizează pe combinaţia dintre ciorapul negru şi pantoful gri sau altă culoare.



Pantoful sport transformat în produs de lux


O altă tendinţă foarte puternică este acest pantof sport, tip baschet. Creatorii au reinterpretat acest gen de încălţăminte realizând platforme şi chiar tocuri de 12 cm.
În plus, pe lângă materialul clasic, designerii au făcut combinaţii cu lac, ducând astfel produsul clar spre zona de lux. Cel mai bun exemplu în acest sens este bocancul recreat de Galliano, care a fost accesorizat cu un toc de 12 cm, destul de incomod la prima vedere. Este foarte important să te joci cu aceste contraste, să nu-ţi fie frică, iar rezultatul pe care obţinut va fi cu totul şi cu totul spectaculos.



Sabotul, trend în această iarnă


Vorbeam la început de blană. Iată că o regăsim în colecţia propusă de Chanel care, în plus, a recreat sabotul cu talpă din metal şi ţinte. Nu este greşit dacă în această iarnă vei purta sabotul clasic, obişnuit, accesorizat cu nelipsita gheatră, obţinând astfel un look absolut interesant.



Cizmele peste genunchi în continuare în trend


În mare vogă sunt, în continuare, cizmele peste genunchi, iar Barbara Bui a folosit o găselniţă care scoate piesele propuse de ea din "cotidian". Ideea inedită constă în faptul că ea a folosit cusăturile peste genunchi, tratând astfel cizma ca pe un pantalon de piele.
Bui a subliniat genunchiul, a făcut cusăturile de coapsă, iar impresia celui care priveşte produsul este că de fapt este un pantalon superb de piele căruia îi lipseşte partea de sus.



Moda feminină înspirată din moda masculină


Pentru cele dintre noi care preferăm încălţările plate, bărbăteşti parcă, Cacharel vine cu o serie de propuneri interesante. Brandul a reinterpretat pantoful bărbătesc, dându-i o notă feminină prin printurile şi culorile folosite. Marc Jacobs merge mai departe accesorizând pantoful cu o parte irizată aurie, pe care poţi să-l porţi liniştită cu un pantalon de stofă sau cu jeans.



Elena Perseil propune leopard


În colecţia pe care o propun pentru această iarnă, merg mult pe printurile leopard, chiar şi la tocuri. În plus, eu am ales culorile deschise, rozul pudrat sau griul.

Decupajele sunt interesante, iar pentru a masca cumva cusăturile am aplicat trandari roz. Sunt foarte uşor de asortat având şi acest alb cu negru, dar şi cu gama de pastel. Am incercat să fac un pantof piesă care-ţi foloseşte în mai multe situaţii şi din punct de vedere cromatic, dar şi ca formă.



Elena Perseil
www.elenaperseil.com

Blog Elena Perseil

 

Comentarii (14)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alydolce pe 5 Sep 2011, 18:04
    NU

    Nu imi plac deloc.... groaznic

    2
    1

  • cry pe 25 Mai 2011, 20:31
    super

    imi plac toate...chisr super is pe bune....

    2
    3

  • luca pe 5 Mai 2011, 12:55
    Dumnezeule mare!!! daca asa ceva considerati feminin...

    va sfatuiesc sa va faceti un control...cat mai repede!

    6
    3

  • nicole.nico pe 7 Apr 2011, 22:33
    pantofi 2011

    incomozi.scumpi cred.doar pt.fite si trotuar....parere.

    9
    2

  • Gul_pembe pe 5 Apr 2011, 15:12
    Groaznic

    Sunt urate aceste modele de pantofi pe care ni le-ati prezentat! Cel putin asta este parerea mea.

    7
    1

  • alllexa pe 30 Mar 2011, 11:13
    pantofica.ro

    Foarte tare! Oricum, sunt doar trenduri, nu inseamna ca vom purta exact modelele acestea pe strada...

    3
    1

  • Nadine pe 22 Mar 2011, 00:50
    Ptr. abc

    Ca deobicei trebuie sa vedem greselile altora...si sa le taxam imediat...ca doar asa am invatat la scoala!! Macar atita! Inloc sa faci comentarii la cizme, faci la greselile de ortografie...ca doar asta se comenteaza!! Ce interesanta esti...!! Ce spirit de observatie ai!!

    3
    4

  • raluca pe 13 Mar 2011, 01:55
    pantofi

    groaznica moda la pantofi in 2011

    12
    2

  • jazzy pe 6 Feb 2011, 11:15
    wow...

    super cizmulitele, in schimb sabotii sunt cam uratei...

    3
    1

  • ale pe 22 Ian 2011, 00:03
    Tigru.

    Tigrul are dungi, leopardul pete.

    4
    0

  • corneliasudrijan pe 4 Ian 2011, 01:08
    cizme

    extravaganta e la ea acasa.....dar gusturile nu se discuta.ca sa porti cizme deasupra genunchilor,trebuie sa ai picioare de gazela(stil naomi campbel),sa le porti tu pe ele,nu ele pe tine.

    3
    0

  • abc pe 1 Ian 2011, 17:34
    pt halla_elektra

    Domnisora, mai bine ai cumpara o carte de ortografie sau macar ia un abonament la o biblioteca. p.s. ciZme nu ciSme

    2
    5

  • halla_elektra pe 1 Dec 2010, 10:40
    No comment

    foarte tari,cismele sunt ceva de vis,imi plac enorm dar rama la vise ca bani pentru asa ceva nu am

    1
    3

  • Lala14 pe 30 Nov 2010, 20:58
    Modele

    Wow, sunt interesante...chiar foarte. Sincer, mie mi se pare un pic cam mult....dar gusturile nu se discuta:)

    3
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod