Otto Hermann si stilul simplu in moda

In data de 21 mai, intr-un local de lux din Bucuresti, a avut loc prezentarea colectiei de toamna-iarna 2008/2009 a creatorului Otto Hermann. Daca te gandesti ca am stat in fata unui podium...
In data de 21 mai, intr-un local de lux din Bucuresti, a avut loc prezentarea colectiei de toamna-iarna 2008/2009 a creatorului Otto Hermann. Daca te gandesti ca am stat in fata unui podium de moda pe care au defilat manechine, te inseli.

Aceasta prezentare a fost una mai putin obisnuita. Creatorul Otto Hermann, de origine germana, a propus o expozitie cu modele create de el. Manechinele imbracate in creatiile designerului au fost asezate in locatia aleasa, iar fiecare invitat a avut ocazia sa priveasca in detaliu creatiile, sa stea de vorba cu Otto Hermann fata in fata, relaxat, despre stilul si parcursul lui profesional.

Asa cum s-a putut observa si din creatiile propuse in colectia "Shadows", Otto Hermann merge pe un stil simplu, fara prea multe volanase sau aplicatii.
Pentru a afla mai multe lucruri, am stat de vorba cu acest creator, care, asa cum singur declara, inca isi creeaza drumul in moda din Romania.

Care este stilul Otto Hermann?


Punem foarte mare valoare pe material. Preferam un model simplu, care sa fie scos in evidenta de un material de lux.

Ce materiale folositi?


Pentru colectia de iarna, am folosit, ca materiale, lana 100% si satinul. As dori sa aduc ceva nou pe piata din Romania si sa creez pentru femei in intervalul de varsta 30-45 de ani. Modelele propuse nu sunt nici pe departe conservatoare: avem de-a face cu modele simple, dar foarte moderne.

De unde aduceti materialele?


Din Italia si Germania. Nu cumparam de aici. Am o colaborare foarte buna cu niste firme din Italia, care lucreaza materiale pretioase. Am vrut sa aduc in Romania ceva nou, ceva ce nu exista deja pe piata.

De cat timp faceti moda?


Am inceput in Romania din 2000 si am circa 120 de angajati. Toata aceasta afacere are o poveste.
La inceput, lucram pentru o firma din Germania, care ne propunea modelul, materialul, iar noi le confectionam si le trimiteam. Acest lucru mai este valabil si acum, in proportie de 80%. Acum trei ani, m-am hotarat sa creez sub numele de Otto Hermann, sa-mi fac propria colectie. Mi-a trebuit ceva timp, pentru ca nu este o munca foarte usoara, a durat pana am capatat experienta, dar lucrurile evolueaza pozitiv.

De ce ati ales Romania?


Pentru ca aici m-am intors din Germania. Noi am trait aici, apoi am plecat in Germania, in '90. Eu sunt de origine germana. Acum m-am intors cu tot cu familie, copii, sotie.

Care sunt pasii in realizarea unui model?


Aleg texturile de la firma cu care colaborez, apoi tendinte, culori sau material. Trebuie sa recunosc ca foarte multe dintre ideile pe care le pun in practica imi vin dupa ce vad materialul.


Spuneti-ne cate ceva despre colectia din aceasta seara.


E unicat in Romania si am incercat sa fac altceva, care sa nu semene cu nimic din ceea ce fac ceilalti creatori. Spre deosebire de colectia pe care eu am prezentat-o la Iasi, cei mai multi dintre creatorii de aici merg pe modele prea incarcate.

Eu ma inspir din Occident. Merg pe croieli simple, cu linii foarte moderne, materiale de calitate superioara. Trebuie sa recunosc ca am primit un feedback foarte bun, iar asta ne da sperante ca vom face o treaba buna aici.

Care sunt preturile produselor Otto Hermann?


Nu sunt preturi mari. Dupa ce am tatonat terenul, am ajuns la concluzia ca trebuie sa fie la limita dintre medii, spre mari. Paltoanele - care sunt si unicate - sunt putin mai scumpe, cam 4-5 milioane (lei vechi).


Conteaza foarte mult si numele. Nu pot sa scot o colectie care sa aiba un pret enorm, pentru ca lumea se va intreba cine sunt si nu o sa cumpere nimic. Mai intai vreau ca oamenii sa ma cunoasca, sa merg spre materiale si mai bune, pretioase.

Ce le propuneti femeilor din Romania pentru vara 2008?


Anul acesta se poarta verdele. De asemenea, imi pare rau ca nu vad alb. Albul se poarte foarte mult si este si foarte frumos.

Afla mai multe despre colectia creatorului in materialul "Otto Hermann, un altfel de creator"

 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • iordachescuadriana pe 15 Nov 2010, 21:32
    sarafan

    am cumparat un sarafan in luna octobbrie de la magazinul kalia din pitesti de culoarea crem l a-m imbracat o singura data si dupa prima spalare a ajuns mini pulover incredibil ,am ramas socata ,a costat 285 ron.eu am fost clienta fidela a marcii am cel putin 10 produse dar ultimul produs m a dat gata,precum si penultimul produs un costum imitatie triplu voal s- a facut dupa spalare ca de la second hend.sunt foarte nemultumita ,chiar as dorii sa arat la cineva produsele sa- mi explice cauza?nu mi sta in caracter sa ma duc la protectia consumatorului.

    0
    1

  • alina pe 2 Feb 2010, 17:11
    adresa

    otto are magazine si in bucuresti?daca da unde?

    0
    0

  • anamaria pe 29 Nov 2009, 21:12
    otto2010

    vreau si eu toate cataloagele de la otto? sunt de vanzare/cum fac rost de ele? astept raspuns

    0
    0

  • anamaria pe 29 Nov 2009, 21:10
    otto2010

    vreau si eu toate cataloagele de la otto? sunt de vanzare/cum fac rost de ele? astept raspuns

    0
    0

  • andreea pe 4 Aug 2009, 10:53
    otto2009

    vreau si eu catalog otto.

    0
    0

  • anamaria pe 21 Iul 2009, 18:37
    OTTO CATALOG SHOP

    OTTO CATALOG SHOP şi-a deschis porţile la Sibiu. Prezentăm o ofertă variată şi atractivă: noile tendinţe in materie de modă, mărci de top; toate acestea in peste 1000 de pagini in catalogul principal in lumea shoppingului: MODĂ, DECORAŢIUNI, INTERIOARE, TEHNICĂ. Cataloagele se pot comanda sau imprumunta fie la nr. de telefon 08010 - 08010 sau direct la sediul nostru in Sibiu pe str. Cristian nr. 38. Lumea cataloagelor noastre: “Alba Moda” - colecţii elgante modă de marcă de la designeri cunoscuţi (Marc O'Polo, Tommy Hilfinger, Lacoste, Geox) toate acestea in cataloage precum “ Il Grande” şi “Per L'UOMO”. “My trend” - trenduri pentru toate prilejurile făcute special pentru dumneavoastră; bucurati-vă de 400 de pagini pline de fashion, lifestyle şi inspiraţie pură. “So bin ich” - pentru o apariţie confidentă: cele mai noi indrăzneţe combinaţii in mărimile 40-58. “Modenschau” - pentru femei cu stil, un look decent, haine pur şi simplu plăcute la purtat. “Otto Manner” - excepţională calitate: moda business, moda casual, trenduri sportive precum şi multe articole in mărimi speciale. “Apart” - lux feminin, look glamorous; business, casual, tinute de seară – de la clasic până la extravagant. “Heine”- tot timpul ceva spectaculos; elegant şi rustic, modern şi retro in această ediţie contrariile in materie de modă se atrag in mod magic. Răsfoind acest catalog descoperiţi trenduri in vogă, look-uri exclusive, accesorii deosebite - de la lookul sportiv elegant până la glamorous..

    2
    0

  • sorina pe 31 Mar 2009, 13:45
    informatie

    De ce nu se poate comanda la otto ca si la quelle ?Anul trecut am comandat si am primit si un catalog pe2008 ,dar in germana ceea ce nu stiu o iota.As dori un catalog pe 2009 sau o pagina de net ,dar cu traducere. Va multumesc ,daca imi raspundeti ,ca m-ar interesa multe lucruri si de quelle m-am saturat..

    0
    0

  • Emese pe 10 Mar 2009, 17:31
    otto 2009

    As dori sa comand catalogul Otto 2009,dar nu am reusit pana acum.Nu pot accesa nici macar pagina de internet www.otto-online.ro.Va rog sa-mi trimiteti pe aceasta adresa de email un nraspuns. Va multumesc

    0
    0

  • LEESCU SOFIA pe 2 Feb 2009, 10:55
    CATALOG 2009 OTTO

    As dori foarte mult un catalog OTTO 2009 sau o lista cu magazine din Romania de unde pot cumpara haine.va multumesc anticipat

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod