Oana Vasiloiu, designer: Este o relatie bilaterala intre tine si geanta pe care o porti"

Un om care freamata de creatie si iubeste sa se contopeasca cu tot ceea ce inseamna frumos. Oana Vasiloiu este prietena buna cu gentile si stie sa dea o noua dimensiune unei colectii pe care o realizeaza cu mult talent si performanta. Plicurile, posetele sau gentile ei se ridica la standarde inalte. Simplitate, eleganta, stil rafinat, simbolistica.

In toate activitatile cotidiene, o geanta semnata Oana Vasiloiu va fi un accesoriu distinct si nu in ultimul rand extrem de actual.

De mica, faceam si desfaceam lucruri. Tot ce primeam, haine sau incaltaminte, taiam, refaceam, transformam, stilizam cum imi placea mie. Aveam niste imagini in cap despre cum trebuie sa arate lucrurile alea, nu stiu de unde, cred ca am nativ o anumita estetica si ma atrage simplitatea pentru ca, am inteles ca, de fapt, in spatele lucrurilor simple exista un proces si o tehnica foarte elaborate. mi-a placut mereu sa ma "agat" de obiecte sau de haine si sa le fac sa arate mai bine, sa le schimb energia cumva, inspre a mea. Pentru mine, tot ce ating trebuie sa spuna ceva, sa transmita un mesaj. In timp, m-am regasit in stilul minimalist, in care putin inseamna foarte mult si am incercat sa ma exprim asa! Totul are o simbolistica proprie. Poti sa vorbesti doar printr-un patrat si o linie, de exemplu sau printr-o culoare si o anumita lumina, sau printr-un (aparent) simplu contrast! Nu mi-au placut niciodata asocierile previzibile sau "asortarile" fortate, "potrivirile" cromatice conform unor standarde sau a unor tipare, nu ma aliniez la "trend"-uri, mi se pare cel mai plictisitor si agresiv! Degeaba se poarta galben sau “oversized” daca nu iti sta bine! E vulgar!

Inspiratia vine chiar si de la un indicator rutier…

Ce ma inspira?! Totul! Strada, arhitectura, un indicator rutier, un tablou, o scena, un miros, o vitrina, o mincare, un zimbet, un gest, o melodie, orice simt ca vine in rezonanta cu sinele meu.

intr-adevar, am o dependenta de starile mele de spirit. Uneori, nu pot sa vad, sa simt nimic, pur si simplu nu pot sa lucrez! E o perioada in care stiu ca trebuie sa stau, sa nu fac nimic, sa ma rearmonizez.

Geanta trebuie sa fie potrivita stilului tau de viata


Pentru mine, geanta este accesoriul care te coboara sau te ridica, adica… simplu, e cel mai important intr-o tinuta, alaturi si de pantofi! Daca ai o rochie frumoasa dar nu ai o geanta potrivita stilului si personalitatii tale, ai omorit rochia si tot ce ai pe tine, nu se intimpla niciodata invers! Cind mergi la piata, daca ai o sacosa in mina (ceea ce, uneori, e inevitabil), eu as zice ca, preferabil e sa o faci sa arate stilata, sa o porti ca un plic sau, daca e prea plina, sa ai mereu la tine o sacosa din pinza, cu minere din piele (daca se poate), numai pentru cumparaturi.

Colectia “Touching” si “relatia tactila cu geanta”…

Ultima colectie se numeste "Touching" - pentru ca am vrut sa scot in evidenta relatia tactila cu geanta- de aici minerele impletite sau franjurile, sau baretele reglabile si pieile texturate si matasoase.  Geanta nu are numai rolul functional si estetic dar este o parte din universul si personalitatea fiecaruia, ea se integreaza in tinuta vestimentara dar si in atitudine. Totul conteaza! Cum o porti, cum o manevrezi, cum o asezi in masina sau in restaurant. Cumva tu o porti,  dar si ea te poarta, e o relatie bilaterala, exista o relatie acolo! Eu, de exemplu, port o geanta de cinci ani incontinuu aproape… Am reusit sa o integrez si in hainele de zi si seara, si la restaurant si la teatru, este incredibila! Am cliente care ma implora sa le-o vind, asa purtata, pentru orice pret! Evident ca as putea sa o fac cadou cuiva, la un moment dat, dar stiu ca nu ar putea avea aceeasi relatie pe care o am eu.
Cred ca e un anumit atasament dar tine de o energie vie, care isi are ciclurile ei. Colectia asta surprinde prin putin romantism (pe care eu nu l-am avut pina acum) si prin alte proportii (de obicei, lucrez genti mari, inclusiv cele de seara). cred ca a fost o etapa de tranzitie pentru mine, din colectia urmatoare  imi redefinesc stilul si cred ca voi ramine pe aceasta configuratie o lunga perioada de timp. colectia din primavara/vara va surprinde, dar va ramine in conceptul "less is more
".

Nu se adreseaza masei urbane si nu a facut niciodata o campanie

"Nu am facut o campanie de marketing si nici nu ma adresez masei urbane. La mine, totul e simplu, nu vind pe net, pentru ca, tocmai, vorbeam de relatia personala cu geanta, nu imi fac publicitate, nu am o imagine cu o "vedeta" sau V.I.P., nu am magazine in mall si nu am un magazin propriu-zis. Am un showroom privat, lucrez doua colectii pe an, lucrez pe comanda dupa piesele mele. imaginea mea este Eugenia, o fata minunata, simpla dar care a intrat din prima clipa in pielea "personajului", a femeii careia ma adresez. Lucrez unicat, doar ocazional, fac maximum 3 genti in serie. "Target"-ul meu sint femeile intre 30-60 ani, cu stil, femei foarte puternice, independente, dezinhibate, elegante (dar nu retro clasice), cat si din zona punk chic. Ma adresez si barbatilor, iar cei mai importanti sunt cei care au varsta intre 30-45 ani, clasici, zona "black tie" dar si foarte "colorati", anii '80 - la barbati, am surprize la fiecare colectie.

Calitate, textura fina si accesorii ce oferta detalii impecabile.
Forme geometrice si detalii tehnice aparte folosite la barete.

In primul rind, o anumita structura, calitatea pieilor si finisajelor si texturile. Prin asta se evidentiaza gentile mele. In fiecare colectie am o culoare care nu lipseste, movul, fie ca e mai albastru sau mai violet, e prezent. Eu nu accesorizez decit daca e absolut necesar, foarte rar, cu un lant spectaculos sau cu inele metalice sau un cristal. Detaliile sint date de executia impecabila, cusaturile, finisajul, unele elemente care imi plac "crude", le las nefinisate, pentru ca sint naturale. Nu folosesc intarituri rigide, gentile mele nu sint rigide, tepene, cu pieile intinse si nu arata ca niste cutii! Imi place sa las pielea sa traiasca, sa se aseze natural, nu o fortez sa stea cum vreau eu. Gentile mele sint fluide si moi si au povestea lor. Se mai diferentiaza prin formele geometrice si printr-un anumit detaliu tehnic pe care il folosesc la barete.

Nou - o colectie de haine. Numai rochii! Oana Vasiloiu nu poarta pantaloni

Tot timpul mi-am facut mie, haine. initial, mi le transformam, apoi, am inceput sa mi le fac exact cum le vedeam ca se aseaza bine pe mine. Nu am lansat oficial o colectie de haine, le-am facut si le-am asezat in showroom, printre genti. Imi place sa lucrez rochii, eu nu port pantaloni! Dupa ce imi fac o rochie sau o fusta, mai fac 2, 3 si pentru showroom, nu identice! Schimb materialele sau culorile, sau mici elemente. Folosesc matase cel mai mult, satinuri, catifea si stofe din lina foarte fluide."

Colectia primavara-vara e in lucru!

Am inceput deja sa lucrez la colectia primavara-vara.

Va fi ceva surprinzator, ma intorc cumva la un stil mai vechi, dar cu o energie foarte proaspata si intensa. Anul 2015 m-a marcat destul de tare pe plan spiritual, am invatat foarte mult, m-am trasnformat foarte mult si m-am reacordat cu Noul Pamint. Ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat puterea fantastica sa trec peste niste momente de cumpana si sa invat pe unde sa merg mai departe. Planuri nu imi fac, dar stiu si simt ca am trecut la urmatorul nivel intr-un timp foarte scurt, m-am echilibrat si, cu forte noi, sint gata sa transmit tot ce e mai frumos si mai liber din mine, in cea mai buna masura a mea.

Oana Vasilioiu este de gasit la showroomul din str. Intr. Av. Theodor Iliescu 14 cu o programare in prealabil cu programare la (0745) 017 505 si pe pagina de facebook.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod