Mihai Albu: "Imi doresc un baiat"

Este moda o arta? Pentru ca dumneavoastra asa o abordati uneori.


Incaltamintea sau geanta sunt lucruri functionale, pana la urma. In rest, totul este o impachetare care trebuie sa se faca cat mai estetic, cat mai expresiv, cat mai reprezentativ pentru persoana care-o poarta. Aici intervine rolul unui designer care ii da concept, ii da farmec, ii da proportie, adica trece de functional.

Actul artistic este cel care trece de faza de functionalitate. Daca actul artistic este facut de cineva cu scoala, ajunge arta, daca nu ramane la nivel de idee, la nivel de intamplare.

Mai mult, daca nu ai bagaj de cunostinte, esti limitat, ajungi sa copiezi, ajungi sa disperi ca n-ai idei. Exista o formatie care te invata sa gandesti sa-ti vina idei. Nu lasi creionul pe hartie sa faca ce vrea el, trebuie condus.  

Va place sa realizati ceva in mod deosebit?


Sunt de foarte multi ani in bransa. Am facut mobilier, decoratiuni interioare, am facut multe. Am ajuns sa fac accesorii si sa ma implic in lumea modei pentru ca am simtit, la un moment dat, ca pot sa ma exprim aici. In fiecare sezon am cate un clasic care merge tot timpul. Am un tip de sandaluta de mireasa care este evergreen, nu mai tine de curent. Chiar a ajuns un clasic! Pot sa zic ca ma caracterizeaza. Nu poate sa-l faca nimeni decat daca-l desface. Este un artificiu. Toata lumea stie ca este al meu. Daca o mireasa poarta acest model acum si l-a mai putat o alta acum 10 ani nu este nicio problema. Se asemana cu situatia lui Chanel, care are vesnicul pantof negru cu varful alb.

De cand aveti acest model?


De 10 ani.

De ce ati ales pantofi si nu haine?


Am facut foarte multe obiecte de design... obiecte. Am lucram pentru Fondul Plastic. Faceam genti, curele, bratari, martisoare, felicitari, bijuterii din alama, asta in timpul facultatii. Dupa revolutie, am facut mobilier, corpuri de iluminat, am facut in continuare genti, serviete, curele, paralel cu ceva incaltaminte. Am fost perseverent si am mers pe treaba asta. Am facut la un moment vestimentatie, dar ar fi fost prea multe si nu era bine.

O ultima intrebare. Cand o sa vedem o noua colectie?


Bucharest Fashion Week, colectia de toamna. Acum lucrez la aceasta linie.  
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lulu de zazou pe 30 Ian 2009, 21:55
    sublim!

    Mihai Albu este un mare creator! Si din pacate singurul pe accesorii din Romania! Ma bucur ca l-ati ales pe el pentru acest interviu! Ne face cinste.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod