Mihai Albu: "Imi doresc un baiat"

I-ati facut vreun cadou Iulie, dupa ce v-a anuntat ca este insarcinta?


Uite Iulia mi-a facut mie cadou, chiar veste, dar eu nu i-am facut ei, insa va trebui! De fapt, nu sunt decat 5 zile de cand am aflat. Mai intai s-a facut un test de sarcina, clasic, au iesit doua liniute, si apoi am fost la control. Abia ieri (n.r. 28 ianuarie) am vazut ecografia. Bebe are 5 saptamani si 3 zile. E proapata toata treaba. Chiar glumeam si puneam mana pe burtica sa vad daca se simte. Evident ca nu, dar e frumos!

In continuare, am hotarat sa-l las pe viitorul tatic sa se bucure in tihna de noua veste pe care primit-o, si am directionat interviul catre zona profesionala.

"Cand vad pe cineva cu un varf ascutit, ma gandesc ca-l are de cativa ani si ca nu mai are cu ce sa se incalte."

Care sunt trendurile din acest an in materie de accesorii?


In principiu se continua tendintele din sezonul trecut. Prin care se face destul de mare focus pe accesorii. Ele trebuie sa iasa in evidenta, sa marcheze si chiar sa puna in evidenta o tinuta vestimentara. In egala masura, trebuie sa fie speciale. Insa, daca tinuta este ceva mai incarcata, cu volume masive, mai bine demarcate, accesoriile trebuie sa fie mai terne, un pic. Acum depinde daca ne referim la moda de strada, moda de zi sau moda de ocazie speciala. In situatia in care este un eveniment special, bal, o nunta, un eveniment aparte, accesoriile trebuie sa fie mult mai impresionate.

Mai exista curentul, intrat deja de un an de zile in moda si foarte in voga, platforma, platoul si tocul foarte inalt. Datorita partii din fata suprainaltata se poate suprainalta si tocul si atunci se ajunge la niste dimensiuni impresionate. Comoditatea ramanand in niste limite normale, pentru ca se calculeaza numai diferenta.

In plus, sunt o gramada de alte curente, diversele case de moda, propun diverse taieturi ale calapodului in partea de fata, mai patrat, mai ascutit, mai tesit. Eu, in experienta pe care o am, cred e bine sa impaci mai multe gusturi. Nu intotdeauna imi place sa lucrez pe un calapod ascutit. L-am prins mult prea multi ani, am facut mult prea multe reinterpretari, iar acum este fumat.

Cand vad pe cineva cu un varf ascutit, ma gandesc ca-l are de cativa ani si ca nu mai are cu ce sa se incalte. S-au facut tot felul de reinterpretari. De exemplu, s-a incercat un ascutit scurt, care este foarte incomod pentru ca tine degetele extraordinar de adunate. Nu inteleg de ce femeile trebuie sa se chinuie atat de mult. Ma rog, sa zicem ca este fashion si ca femeile trebuie sa poarte, macar o data in viata, un anumit tip de calapod. Dar, daca nu mai este la moda, de ce l-ar purta. Acum sunt tot felul de calapoade: rotunjit, retro, patrat in partea din fata - rotunjit pe forma piciorului.  

Care sunt criteriile dupa care trebuie sa ne ghidam atunci cand ne alegem accesoriile?


Momentul zilei si evenimentul sunt foarte importante. In continuare o sa spun ce nu ar fi bine sa facem. Pentru zi trebuie aleasa o incaltaminte ceva mai comoda, cu tocuri joase.. Exista si tendinta de zi, fara toc de tot. Balerinii sunt niste piese care nu ies niciodata din moda, se fac tot felul de interpretari. Pot avea varful mai ascutit, rotund, pot avea tot felul de aplicatii, pot sa fie tip sandala, sunt multe variante. La noi s-a inteles destul de prost care este moda de zi si de aceea sunt tot felul de femei care umbla cu tocuri extraordinar de inalte in timpul zilei. Acest lucru nu este nici comod, nici nu arata foarte bine. Incaltamintea spectaculoasa a ajuns sa fie purtata oricand si oricum.

Mai mult, la un anumit tip de imbracaminte nu se potriveste orice fel de incaltaminte. Trebuie avuta mare grija, pentru ca atunci cand abordezi o anumita tinuta vestimentara trebuie sa abordezi si incaltamintea si accesoriile potrivite tinutei respective.

Ce pregatiti acum?


Ce este impresionant, din ceea ce fac acum, sunt cele trei tipuri de calapod, toate pe platforma. Unul cu tocul subtire si cu partea din fata rotunjita, dupa aceea am tipul TITANIC, pentru ca partea din fata arata ca un vapor, si mai este unul: calapodul cu tesitura in partea din fata.  

In plus, eu lucrez mai multe linii. In primul rand, o linie pentru magazinele care imi poarta numele, sunt colectii sezoniere, colectii in tendintele momentul respectiv, o incaltaminte spectaculoasa, dar purtabila. Aceasta este o linie normala care asigura veniturile firmei.

Mai am o linie, aceea pe care o concep pentru persoanele care vor sa aiba altceva, o linie personalizata, purtabila atunci cand au un eveniment special, atunci cand vor sa aiba ceva care sa le reprezinta.

Cea de-a treia linie, cea care asigura notorietatea, este linia de podium. Acolo, de fiecare data arat limitele superioare, acolo arat pana unde pot ajunge. Modele sunt mai incarcate, mai spectaculoase, mai stralucitoare. In general, idei nastrusnice, idei duse mai maximum. Acele idei pe care le prezint pe podium, ajung in magazine, in sezonul urmator, curatate de tot ce a dat bine pe podium. Notorietatea s-a asigurat cu lucrurile care au iesit in fata, cu lucrurile unicat, colaborari cu diverse case de moda care arata partea vestimentara si eu fac in asa fel incat sa se faca vazute si accesorile.

"Geanta si sandalele pe care le-am propus eu au fost asezate langa rochia designer-ului Vivienne Westwood".

Apropo de colaborari, stiu ca acum ati realizat un proiect alaturi de cei de la Swarovski. Ce ne puteti spune despre acesta?


Cei de la Swarovki au contactat mai multi creatori romani si le-au propus un proiect. Ei au pus la dispozitie toata tehnologia si baza lor de produse, iar designerii au trebuit sa faca un proiect pe care sa-l trimita in Austria la ei si, in functie de cum arata, castigatorul a fost sponsorizat si finantat de ei. Produsele lui urmau sa fie prezentate intr-o expozitie foarte importanta, la Bucuresti, si mai apoi in mai multe capitale ale lumii. Am aplicat si, spre satisfactia mea, am fost singurul designer de accesorii inclus in program.

Pentru vestimentatii au fost trei, e vorba de Laura Olteanu, Stephan Pelger si de Wilhelmina Arz. In plus, au mai fost doua case de moda de lenjerie: Jolidon si I.D. Sarrieri. Produsele realizate de noi au fost expuse la targul de nunti de la Marriot. Chiar geanta si sandalele pe care le-am propus eu au fost asezate langa rochia designerului Vivienne Westwood. Sunt mandru pentru ca este o participare care ma onoreaza, mai ales ca am avut acces la ultima linie de cristale.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lulu de zazou pe 30 Ian 2009, 21:55
    sublim!

    Mihai Albu este un mare creator! Si din pacate singurul pe accesorii din Romania! Ma bucur ca l-ati ales pe el pentru acest interviu! Ne face cinste.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod