Izabela Mandoiu: “Un designer este desăvârșit când reușește să ducă la îndeplinire toate visele și așteptările”

Există designeri care nu se lasă “trăiți de timp”, iar pasiunea lor este transformată în colecții pe care le numim atemporale.

Haine pe care le vom purta în orice moment al vieții, iar prețiozitatea și unicitatea acestor piese vestimentare, asa cum este ia românească, ne poartă gândul spre povești țesute cu valori. Izabela Mandoiu a pornit de la un cufăr magic, iar azi înfrumusețează peisajul urban cu ținute ce oglindesc identitatea națională.

Sunt de părere că vestimentațiile cu motive tradiționale înfrumusețează într-un mod aparte sufletul purtătoarelor, dar și peisajul urban. Izabela Mandoiu este despre fiecare femeie care crede în poveștile țesute cu valori, povești care duc mai departe tradițiile românești și adaptează stilul popular așteptărilor moderniste ale noilor generații. Hainele pe care le creăm sub semnătura Izabela Mandoiu sunt atât piese cu specific românesc, dar și piese moderne, accesorizate cu motive tradiționale geometrice sau florale.

Pasiunea Izabelei pentru tot ceea ce înseamnă stil autentic românesc a pornit de la o ladă cu zestre. “Fiecare adult are întipărite în minte câteva imagini clare din copilărie, acele persoane, locuri sau obiecte cheie cu o semnificație aparte. Eu îmi amintesc de lada cu zestre a mamei mele, o ladă în care erau păstrate cu sfințenie țesături atât de frumoase, care mă fascinau: șervete țesute, lenjerii brodate, cuverturi țesute la război, toate cu motive tradiționale românești.

Cufărul acela avea o magie aparte pentru mine, și, de fiecare data când aveam ocazia, de preferat pe ascuns, mergeam și scoteam tot din ladă pentru a le admira.

Pentru Izabela reușita înseamnă creații unicat. Clientul trebuie să se simtă every day on the catwalk!

Un designer este desăvârșit când reușește să ducă la îndeplinire toate visele și așteptările. Vorbesc despre visele proprii, acele viziuni, idei, care se conturează în minte și cărora vrei să le dai viață și despre așteptările clienților, care contează în mare măsură. O simplă întrebare a unui client poate aduce direcții noi, care deși te răpește de la o idee la care lucrezi în prezent, reprezintă o oportunitate de a răspunde cererii, iar reușita înseamnă un client mulțumit, ceea ce aduce validare eforturilor unei echipe întregi. Altfel spus, desăvârșirea vine odată cu rezultatele vizibile ale muncii. Este minunat când întâlnești la un eveniment o persoană care poartă o ținută creată de tine, sau când vezi în social media o etichetare a unui produs achiziționat și recomandat.
 
Izabela Mandoiu vinde în Anglia, Belgia și Dubai. "Atuurile mele sunt munca și echipa închegată. Ceea ce ne deosebește de ceilalți desingeri români este faptul că noi nu facem haine pur si simplu, ci țesem povești cu valori.
Faptul că inspirația, creativitatea mai multor designeri români își au originile în tradiții și simbolistica străveche este o dovadă clară că avem o speranță de a nu ne pierde identitatea națională și contribuim la cultura, înfrumusețând peisajul urban cu ținute “altfel”. În afara țării am vândut în Dubai, Anglia, Belgia și se anunță și o colaborare în Qatar.


Vedetele care îmbracă ținute semnate Izabela Mandoiu sunt Ioana Ginghină, Sore sau Diana Dumitrescu. "Fiecare clientă este importantă, de aceea dorim să ni le apropiem și am inițiat săptămâni tematice, ocazie cu care au reducere de 10% la produsul săptămânii. O consider o invitație să ne cunoaștem, să interacționăm, să aflu ce anume și-ar dori să găsească în shop și nu avem momentan. Este un prilej de a ști care sunt cu adevărat clienții tăi reali, întrucât online-ul este puțin rece, nu divulgă informații despre clienți, așa cum ne-am dori uneori. Dintre persoanele cunoscute pot menționa Ioana Ginghină, Sore, Diana Dumitrescu, Fabulous Muses, Xcentrica Deea Codrea, Olivia Dejeu.

Izabelei Mandoiu pregăteste o colecție nouă ce are la baza materiale fluide care lasa pielea sa respire. “Sezonul cald este perioada în care accentul este pe o singură piesă vestimentară, cel mult două, respectiv rochie sau fustă-bluză, fustă-pantalon.
De aceea, responsabilitatea unei piese de vară este mult mai mare: trebuie să fie pe cât posibil vaporoasă,  să aibă acel stil aparte, un aer de vară și să aibă acele elemente statement de impact care să ofere unicitate. Pentru vară ne axăm pe materiale care lasă pielea să respire, păstrând simbolistica specifică și motivele tradiționale.


Urmează o colecție numită "Româncuțele urbane". “Este dedicată mamelor și fiicelor, care doresc să poarte ținute cu motive tradiționale asemănătoare. Mama mi-a insuflat iubirea pentru tradițional, iar eu fac tot posibilul să promovez valorile și simbolistica portului popular. Îmi doresc ca mamele moderne să fie un model pentru fiicele lor și să le ajute să cunoască frumusețea hainelor cu motive tradiționale. Avem cerere, așa că o idee care la un moment dat a fost doar un gând răzleț, devine realitate. Sperăm să fie primită cu același entuziasm cu care lucrăm la această colecție.

Spune despre ea ca este un om cu multe hobby-uri si multe dintre ele se regasesc in colectiile ei. “Sunt un om optimist, pentru care obiectivele, munca și speranța au un liant magic. Îmi place să am rezultate și să am un aport frumos în viețile oamenilor. Hobby-urile mele se învârt în jurul acvtivității creative. Îmi place să călătoresc și să descopăr tradiții, obiceiuri, dar mai ales materiale pe care le voi folosi în creațiile mele.

Mai nou, de câteva luni, mă reîmprietenesc cu lumea copilăriei, redescopăr farmecul primelor luni de viață ale fiului meu.

Pentru birou, Izabela recomanda tinute atpice, haine versatile și atitudine corespunzătoare.

Îmi plac ținutele de birou atipice, care te scot din anonimat, dar care și păstrează acea notă de eleganță feminină. De asemenea, îmi plac hainele versatile, ușor adaptabile diferitelor contexte și momente ale zilei. Un outfit de impact este musai însoțit de atitudinea corespunzătoare, fără de care efectul nu poate fi complet.

Izabela Mandoiu  crede ca sfera fashion din România este în formare. “Modă se face din cele mai vechi timpuri, dar abia acum cred că se simte acea concurență care te determină să vrei să faci lucruri diferite, dar în trend, accesibile pentru piață dar și calitative. Provocarea este de a convinge masele că hainele foarte ieftine nu sunt de fiecare dată o soluție pe termen lung, întrucât acestea sunt realizate din materiale de o calitate îndoielnică și te pot aduce în situații neplăcute, de a întâlni destul de multe persoane îmbrăcate la fel, lucru ce nu ridică stima de sine nimănui.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod