Interviu. Designerul Cristina Cernei: "Rochia e un articol definitoriu al garderobelor feminine"

Designerul român Cristina Cernei îşi descrie colecţiile ca fiind un mix de forme geometrice cu volume surprinzătoare, siluete pline de farmec, forme de origami şi picturi realizate manual, ce respectă în permanenţă forma corpului feminin.
Feminintatea, în viziunea designerului, reprezintă un cocktail de curaj, delicateţe, senzualitate şi o mică doză de nebunie.

“Lucrez doar în serii limitate sau unicat întrucât am convingerea că hainele ar trebui să ne reflecte şi să ne pună în valoare personalităţile diferite şi nu să fie nişte simple uniforme stradale. Ce îmi doresc cel mai mult este ca atunci când o femeie poartă o creaţie Cernei să se simtă ea însăşi, să se simtă în largul sau şi să aibă curajul de a-şi afirma şi de a-şi exprima personalitatea, prin intermediul unei haine care să o avantajeze şi care să o facă remarcată”
, ne explică Cristina Cernei.


1. Cum caracterizaţi femeia care îmbracă ţinutele Cernei?


Designerul Cristina Cernei: Sunt femei cu multă personalitate, fără prejudecăţi, cu o minte deschisă şi sunt artistic feminizate.


2. Care sunt piesele vestimentare care nu ar trebui să lipsească niciodată din garderoba unei femei?


Designerul Cristina Cernei: În principal, accesoriile diverse care pot creşte valoarea oricăror ţinute, dar cred că o femeie trebuie să poarte rochie, care este un articol definitoriu al garderobelor feminine.


3. Ce părere aveţi despre felul în care se îmbracă româncele în viaţa de zi cu zi?


Designerul Cristina Cernei: Cred că fac tot posibilul să respecte eticheta momentului sau a situaţiilor, respectând şi regulile impuse de job, societate oarecum rigidă. Poate ar trebui mai mult curaj şi voinţă!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod