Colecţia MARAMA by Andreea Tincu

Andreea Tincu a creat pentru Clusterul „ROMANIAN TEXTILE CONCEPT” colecţia MARAMA, inpirată din elemente decorative ale costumului popular român, reinterpretate într-o manieră contemporană.

“ROMANIAN TEXTILE CONCEPT” este o asociaţie profesională înfiinţată în 2011 de către firme producătoare cu tradiţie în domeniul industriei textile şi marochinărie. În iunie 2013, Clusterul Romanian Textile Concept a primit eticheta de bronz pentru Clustere de Excelenţă, calificativ recunoscut la nivel european şi internaţional, în urma participării la benchmarkin-ul ESCA din cadrul programului SEENECO.

MARAMA este linia chic-casual, creată pentru a fi prezentată la evenimente tip târguri şi expoziţii sau pentru clienţii privaţi care doresc să vizualizeze  posibilităţile tehnice ale firmelor din Cluster.
Designerul Andreea Tincu a creat o colecţie grafică, în cromatică specifică costumului popular românesc, dominată de negru, alb, roşu şi accente viu colorate.  

Departe de o copiere exactă a acestui port, MARAMA este un proiect absolut contemporan, în care linia şi punctul crează jocuri grafice expresive. Este o colecţie wearable, pentru producţie în serii mari, dar cu un plus de creativitate rezultat din tiparele originale, structurile complexe şi combinaţiile de diferite materiale folosite la un singur produs.  Structurile tricotate sunt tip Jacquard.
Piesele vestimentare knitwear sunt dintre cele mai diverse: capă, pelerină, vestă oversized, pardesiu, rochii cu pelerină, jachetă cu mâneci şi buzunare din blană, pulovere cu aplicaţii din piele.  Outfit-urile din ţesături sunt elegante, cu un rafinament aparte, conferit  de contrastul alb-negru şi de silueta longilină.

Piesele colecţiei au fost create în fabricile Datsa, Caremil, Katty Fashion, Glamour şi Ring Textile Buzău ( producător denim),  iar accesoriile sunt semnate Guban, după schiţele designerului.
Materialele folosite sunt atât naturale (lână, mătase, piele) cât şi fibre artificiale, de calitate superioară, inclusiv blană eco.

Foto: ProImage
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod