Catalin Botezatu, un designer complet

Catalin Botezatu scrie istorie in lumea modei de la noi si indraznesc sa spun ca si in lumea modei internationale. Multe dintre reprezentantele sexului frumos isi doresc sa poarte o creatie semnata de acest designer.

Catalin Botezatu scrie istorie in lumea modei de la noi si indraznesc sa spun ca si in lumea modei internationale. Multe dintre reprezentantele sexului frumos isi doresc sa poarte o creatie semnata de acest designer.

Piese realizate de el au fost admirate, de-a lungul timpului, atat in tara cat si in strainatate. Pasionati ai modei din toate capitalele Europei, din Namibia, Africa de Sud, Islanda, Indonezi, America, au stat in fata regalului creat de Botezatu.

Una dintre caracteristicile show-urilor prezentate de Catalin Botezatu, au beneficiat de o poveste. Fie ca este vorba despre
"Egiptyon", "Budha Bar", "Angels", "Ameno", "Wiches", "Bizantium", "Barbarian", "Kyoto" "Chicago" sau "J.O", spectacolul a fost complet: creatii de calitate, regie, multa muzica si culoare. Trebuie spus ca toate aceste evenimente sunt realizate si supervizate in permanenta de creator.

Anul 1999 a reprezentat pentru fostul manechin Catalin Botezatu, "botezul" in designe-ul vestimentar.

In acest an a realizat primul shooting si cea mai importanta prezentare de moda a unui creator din Romania. Evenimentul a avut loc in Tunisia, la Amir Place, iar alaturi de el au fost 25 de manechine, 3 make-up artisti, 3 hair-stilisti, dar si foarte multi reprezentanti mass-media.

O alta premiera pe care o inregistreaza Catalin Botezatu are loc in anul 2000 cand reuseste sa obtina permisiunea de a organiza sedinte foto in locurile sacre din Egipt. Fapt fara precedent. Tot atunci au loc si doua prezentari de moda la Cairo si Luxor.

In anul 2002, pe langa cele 2 show-uri de moda pe care le-a sustinut in Turcia, la Pin Bay Resort, este invitat oficial al celebrului eveniment "Milano Fashion Week". Botezatu prezinta aici colectia "Palazo della Permunente", intrand imediat dupa prezentarea casei Versace, la finalul evenimentului.

Monte-Carlo si Bucuresti au fost marile puncte atinse de creator in anul 2003. In prima locatie a avut doua prezentari de moda in clubul exclusivist Jimmy'z, iar in Romania si-a lansat colectia "Barbarian", in cadrul "Bucharest Fashion Week".

"Kyoto", o colectie inspirata din cultura japoneza, a fost prezentata in mai 2004, la Cannes si la Monte carlo, cu ocazia "Romanian Fashion Party".
Cu aceeasi colectie a mers si in Indonezia, unde a fost invitat sa participe la "Bali Fashion Week". Aici a primit premiul "Pentru cea mai buna colectie", linia "Kyoto".

Blanuri, bijuterii si peruci din margele...,intr-un cuvant, stilul anilor '30. Nu, nu este o piesa de teatru, este o noua colectie pe care Botezatu o lansarea la sfarsitul lunii iulie 2004. Intitulata "Chicago", linia a fost lansata in cadrul evenimentului "Summer Fashion Festival".

Aceasta colectie a fost prezentata si in cadrul "Iceland Fashion week", in Islanda, Botezatu fiind singurul designer roman a carui colectie este prezentata pe cele mai importate posturi de televiziune din lume dedicate modei: Fashion Tv Paris si FTV - Canada. Si, in acelasi an, Botezatu, deja obisnuit cu acest statut, devine primul designer roman care beneficiaza de doua pagini de prezentare in revista Book Moda.

In septembrie 2004, colectia "Chicago" si Catalin Botezatu ajung la festivalul de film de la Venetia si apar in cadrul "Venice Gran Gala", un eveniment caritabil care a avut ca scop salvare Deltei Dunarii.

In decembrie 2004, designerul primeste premiul "Creatorul Anului" - Romanian Fashion TV Awards si "Premiul pentru contributia in domeniul Modei" la Superlativele VIP, iar in ianuarie 2005 este desemnat de catre TVR, "Cel mai iubit creator de Moda", pentru activitatea pe care a avut-o in anul care tocmai se incheiase.

In martie 2005, Catalin Botezaru creeaza costumele pentru piesa de teatru "Marchizul de Sade", foarte apreciate de cei care au luat parte la premiera acestui spectacol si, cateva luni mai tarziu, le pregateste pe doamne pentru vara lui 2005 prin colectia de costume de baie, "Chicago".
Sapte zile mai tarziu aceasta colectie a putut fi vazuta pe scena celebrului cabaret Maoulin Rouge, din Paris.

In acelasi an, Botezatu isi prezinta colectie haute-couture intitulata "Sukar Collection" la "Bali Fashion Week" din Indonezia unde este recompensat din nou cu "Premiul pentru cea mai buna colectie", iar revista Book Moda la sectiunea Alta Moda ii aloca un spatiu editorial. Aceeasi colectie este premiata o luna mai tarziu la Fashion Week-ul din Islanda si in Malta.

Din acest moment presa din strainatate ii acorda mult mai multa atentie creatorului roman. In luna august au sosit la Bucuresti redactorii revistei "Der Stern" care au dorit sa realizeze un reportaj despre Romania care se pregatea sa intre in Uniunea Europeana. Botezatu este desemnat ca imagine reprezentativa a tarii noastre, alaturi de Traian Basescu si de alte personaje importante din zona politica. Deschiderea acestui material pe care l-au realizat cei de la "Der Stern" a fost realizata de un pictorial semnat Catalin Botezatu.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • bucur mariana ionela pe 5 Dec 2010, 14:59
    am schite rochi etc.

    as vrea sa-ty arat ceva daca vrey ma gasesty pe id maty_ionela2000 as vrea saty cer parerea ms mult

    0
    0

  • aura pe 15 Nov 2008, 13:22
    catalin botezatu

    catalin este unic.

    0
    0

  • adiana pe 15 Aug 2008, 22:59
    Catalin

    Este intr-adevar deosebit, non-conformist! A declarat ca are foarte multe haine pe care nu le poate purta de 2 ori, si anume toate dulapurile sale si ale parintilor sai sunt pline ... le-ar putea dona acestor oameni sinistrati, ei nu mai au nimic, sau... sa le scoata la licitatie, sa le vanda si sa doneze banii sinistratilor! Este un barbat deosebit, daca ar si face ceva deosebit, ar fi grozav! Bafta!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod