Cătălin Botezatu, dezbrăcat de secrete într-o carte

Designerul s-a decis să spună lucrurilor pe nume despre viaţa lui în trei romane scrise de jurnalista Monica Vlad.
Designerul s-a decis să spună lucrurilor pe nume despre viaţa lui în trei romane scrise de jurnalista Monica Vlad. Primul, "Trei vieţi - Pedeapsa", va ieşi pe piaţă pe data de 28 noiembrie şi se va găsi exclusiv în magazinele Diverta.

"Pedeapsa" reliefează experienţa cruntă a închisorii, perioada cea mai neagră din viaţa lui Cătălin, prezintă o lume dură în care un bărbat rafinat, galant, care trăise în lux, e aproape imposibil să se adapteze. În 1996 Cătălin Botezatu este încarcerat la Cremona, într-o puşcărie de maximă securitate, pentru că era acuzat în ţară de bancrută frauduloasă.
După ce luni de zile şi-a căutat asociatul prin lume pentru a-l convinge să se întoarcă în România şi să îşi rezolve problemele cu cămătarii şi legea, după ce este ţinut captiv în Danemarca, se predă carabinierilor, în speranţa că aşa va ajunge în România. Numai că extrădarea lui se lasă aşteptată. Aşadar, este nevoit să se adapteze unui mediu nociv, care îi macină sănătatea fizică şi psihică, tăieşte o adevărată dramă care pe ce zi ce trece capătă proporţii hiperbolice, cunoaşte tot felul de personaje şi încearcă experienţe pe care şi-ar fi dorit să nu le cunoască.


Romanul conţine scrisorile în original pe care deţinutul Cătălin Adrian Botezatu i le-a scris mamei lui din puşcăria de la Cremona, scrisori care aduc în faţa publicului o altă imagine a lui Cătălin Botezatu.

Monica Vlad  s-a apucat de lucru la acest roman la doar câteva luni după ce Cătălin Botezatu fusese eliberat din închisoare, în urmă cu aproape 11 ani, pentru ca stările prin care trecuse să fie exprimate cât mai bine.

La cei 44 de ani ai creatorului de modă, e momentul ca poveştile de viaţă ale lui Cătălin Botezatu să vadă lumina tiparului.

Monica Vlad are 34 de ani, este jurnalist de presă mondenă de doisprezece ani, iar acesta este romanul ei de debut.
Prietenia cu Cătălin Botezatu datează încă de la începuturile ei jurnalistice şi s-a sudat în timp.

"Prietenia cu Cătălin este unul dintre cele mai frumoase daruri pe care mi le-a dat viaţa, iar faptul că mi-a încredinţat mie povestea vieţii lui, că a avut încredere în condeiul meu, nu poate decât să mă onoreze", declară autoarea.

Cătălin Botezatu este cel mai cunoscut designer român în ţară şi peste hotare, unul din puţinii care se pot mândri cu prezentări de modă organizate pe toate continentele. De la New York sau Las Vegas, la Windock în Namibia, Sun City în Africa de Sud, Islanda, Indonezia şi în toate marile capitale din Europa.
Cătălin Botezatu este, de altfel, şi designerul român cu cele mai multe premii obţinute de-a lungul carierei în domeniul modei.

Anul trecut a fost invitat la două show-uri de televiziune, "Dansez pentru tine"  şi "Burlacul", şi a făcut furori. Sunt ani de zile în care Cătălin Botezatu a reuşit să se reinventeze, să fie tot timpul în atenţia publicului, face sute de prezentări de modă pe an, câştigă sume colosale din vânzarea de imagine şi este favoritul presei. Apariţiile lui sunt tot timpul surprinzătoare.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • viorica pe 24 Nov 2010, 13:29
    profesionalism

    Luptator,galant,bun profesionist, sarmant si mereu surprinzator, sunt doar cinci atribute din marea cu care acest artist a fost inzestrat de catre Divinitate si pe care a invatat sa le foloseasaca! Catalin Botezatu,este un om de o mare valoare si trebuie pretuit la adevarata sa valoare,atata timp cat este in viata, deoarece avem multe de invatat de el !Sunt foarte multe de spus despre acest om de bine si recunoasteti asta, insa timpul nu imi permite sa punctez mai multe aspecte.Recunosc ca eu i lurmaresc cu mare drag, abia astept sa ii citesc cartea si sa ii urez din inima felicitarile mele, mult succes si multa sanatate!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0
    1

  • Maria pe 16 Nov 2010, 11:25
    Carte

    Il apreciez foarte mult pentru tot ceea ce a facut si ceea ce face. Este un luptator si un campion! Felicitari!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod