Tendinte la Bucharest Fashion Week

Organza, sifon, voal, matase naturala, violet, turcoaz, sacouri, pantaloni sau rochii, cam acestea sunt tendintele 2009 - 2010, in viziunea designerilor care au fost prezenti in primele doua zile la Bucharest Fashion Week.
Organza, sifon, voal, matase naturala, violet, turcoaz, sacouri, pantaloni sau rochii, cam acestea sunt tendintele 2009 - 2010, in viziunea designerilor care au fost prezenti in primele doua zile la Bucharest Fashion Week. Zina Dumitrescu, cunoscutul creator italian Rocco Barocco, Rita Muresan, Veronesse sau Cristiana Pundescu sunt o parte dintre designerii care si-au prezentat creatiile pe podiumul festivalului de moda, ajuns la a 11 - a editie.

Prima seara a evenimentului a fost deschisa de modelele creatorului Rocco Barocco, o colectie de primavara-vara inspirata de constructiile coloniale din Havana. Intreaga linie a sugerat ideea unei calatorii, in care au fost prezentate tinute pentru fiecare moment al zilei. Pentru inceputul zilei, Barocco le propune femeilor costume in doua piese, cu guler anchior si cu maneca accentuata.

Dupa-amiaza reprezentantele sexului frumos pot apela la pantaloni largi si camasi din organza, jerseu si voal. Jerseul, un material usor, este folosit preponderent la rochii, care pot fi asortate cu sacouri scurte, cardiganuri sau esarfe. Pentru rochiile de seara creatorul a ales organza, dar a folosit acelasi material si pentru pantaloni, camasi sau trenciuri.

Nici sifonul nu a fost uitat. Astfel ca designerul a creat rochii ultrafeminine, pana la glezna sau pana la genunchi, in culori tineresti, cu imprimeuri florale sau fluturi. Ca sa sparga monotonia, Barocco a ales pete de culoare in tonuri naturale de pamant, violet sau turcoaz.

La capitolul accesorii, Barocco a folosit palariile mari, gentile supradimensionate si pantofii platforma, toate acestea acoperite de tesaturi asortate cu imbracamintea. De asemeanea, unele modele au fost asortate cu pantofi cu toc inalt.

Cristiana Purdescu a creat pentru Bucharest Fashion Week o colectie vaporoasa, formata din rochii de seara glamour.

Voalul este materialul vedeta al acestei colectii si, la capitolul croiala, Cristiana a ales suprapunerea de materiale care dau volum pieselor vestimentare.

La capitolul materiale nu au fost uitate nici matasea sau organza. Ca si culori, designerul a mers pe orange, violet, negru, alb, gri sau maro.

In plus, majoritatea modelelor au fost create special pentru a evidentia talia, prin centuri late din piele naturala.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod