Portret de designer, Donna Karan!

Cu Saptamana Modei de la New York, Donna Karan este unul dintre designerii care se afla in acest moment in lumina reflectoarelor! „In tot ceea ce fac ma implic 100% cu mintea, sufletul si corpul. Designul de haine este o expresie a ceea ce sunt ca femeie, cu emotiile si sentimentele mele”, spune Donna care a infiintat casa de moda in 1984 alaturi de sotul ei Stephan Weiss si a pus bazele liniei young DKNY in 1989, din dorinta de a o imbraca pe fiica ei, Gabby.
Designerul spune ca succesul hainelor ei se datioreaza instinctului feminin: „Faptul ca sunt femeie ma impinge sa ii ajut pe altii, sa le satisfac nevoile si problemele. In acelasi timp, latura mea artistica inclina catre frumusete, atat senzoriala cat si vizuala. Pentru mine designul este o continua provocare de a balansa confortul cu luxul, latura practica cu cea dezirabila”. Pentru Donna Karan provocarea poate fi fel de mare, atunci cand creeaza o salopeta simpla sau o rochie de seara pictata manual, dar indiferent de piesa vestimentara creata, totul are ca sistem de referinta corpul uman, libertatea de miscare si echilibrul.

Conceptul pe care l-a creat are in centrul atentiei, in fiecare sezon, sapte piese sesentiale care se pot combina intre ele pentru a crea o garderoba completa ce satisface nevoile unei femei in timpul zilei, dar si seara, in orice zi a saptamanii, dar si in week-end.
„Realizez haine pentru femeia internationala care nu stie unde va fi maine. De aceea New York-ul este unul dintre simbolurile mele. El stabileste ritmul si atitudinea colectiilor mele”, spune Donna care vorbeste limbajul multicultural al modei. Sursele ei de inspiratie sunt vibratia orasului, viata si stilul artistilor, tocmai de aceea a ales-o pe Rita Ora ca imagine a colectiei de toamna-iarna DKNY 2014.

„Old school, new school, chic with street” este motto-ul colectiei din acest sezon, intitulata New York Mash Up (si disponibila in magazinul Sport/Couture din Baneasa Shopping City) care se adreseaza femeilor contemporane care isi doresc sa dea o nota urbana si hip garderobei de toamna. Fustele plisate sunt combinate cu malete, pulovere si jachete inscriptionate cu litera D, amintind de garderoba tinerilor care urmeaza colegiile americane.
Blazonuri, litere si simbolul DKNY au fost mixate intr-un mod creativ cu accante rebele, punand accent pe o paleta de culori ce combina negru, griul antracit si albastrul navy cu galbenul mustar si rosul Bordeaux. Dominatia negrului este interupta surprinzator de o rochie din dantela, roz neon, despre care Donna Karan spune: „Este perfecta pentru a aprinde orasul!”

Ca materiale predomina casmirul, jacardul, matasea, pielea, strech-ul si alte materiale create special de designer pentru a pune in valoare fornmele corpului. Iar pentru ca Donna Karan pune accent, atat pe estetic, cat si pe functional in colectiile ei gasesti si accesoriile potrivite: genti de diferite forme si dimensiuni, curele, botine si pantofi, totul pentru a te imbraca „din cap pana in picioare”.
„DKNY este felia de pizza ce completeaza caviarul”, declara intr-un mod amuzant designerul care spune ca popularitatea acestui brand se datoreaza inclusiv nepotilor ei sau copiilor prietenilor care au devenit surse inepuizabile de inspiratie, atauri de New York, orasul in care s-a nascut si a crescut.

Donna Karan este originara din Long Island, tatal ei a fost croitor, iar mama sa model si consultant de moda. Si-a ales cariera intr-un mod firesc, prezentandu-si prima colectie de moda pe vremea cand se afla la liceu. A absolvit Parson’s School of Design si a fost angajata de Ann Klein, alaturi de care a pus bazele brand-ului Ann Klein Collection. Dupa ce si-a infiintat propria companie, a venit si recunoasterea mult asteptata in lumea modei. Council of Fashion Designers of America a felicitat-o de sase ori , iar in 2003 a devenit primul designer american care a primit „Superstar Award” din partea Fashion Group International.
In 2007 a fost numita Femeia Anului de catre revista Glamour. Din 1993 se implica in actiuni filantropice si lupta impotriva SIDA si a Cancerului Ovarian prin Fundatia sa, „Urban Zen Initiative”.

Sursa foto: PR
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod