Paris, a doua Saptamana a Modei

Capitala Luminilor revine in forta cu prezentari pret-a-porte
Primul mare eveniment s-a consumat sambata si a fost colectia post-mortem realizata de Alexander McQueen. Artistul s-a sinucis dupa ce a finalizat aceasta colectie, prezentata acum, la a doua Saptamana a Modei de la Paris.

McQueen - record de spectatori pentru ultima colectie


Impresionantul spectacol a emotionat si a incantat in egala masura. Colectia, considerata ca fiind una "subacvatica-futurista", a fost transmisa live, iar britanicul Alexander McQueen, considerat copilul teribil al modei, a castigat post-mortem un premiu de design cu aceasta ultima colectie pentru primavara si vara anului 2010. Colectia lui McQueen a avut un record de spectatori pe internet: nu mai putin de 40 de milioane de telespectatori au urmarit in direct defilarea manechinelor imbracate de Alexander McQueen.

Christian Dior - femeia unui nou amant


Colectia lui John Galliano pentru Dior vorbeste despre feminitatea de lux. Totul sugereaza si vorbeste despre feminitate dusa la maxim: de la tesaturi la modele, de la blana la piele. Totul este clasa, stralucire si lux, totul este dedicat femeii, totul are ca scop femeia si punerea ei in valoare. Hainele, desi colectie de toamna-iarna, lasa la vedere lenjeria foarte frumoasa si delicata, scrie The Insider.

Comentatorii sugereaza ca prin aceasta, John Galliano va lansa o noua tendinta, care va face vizibil ceea ce pana acum a ramas ascuns. Hainele de piele ale casei Dior sunt somptuoase, voluminoase, dar delicate. Culorile sunt tari, intense, preferate fiind visiniul tare, maroul si portocaliul. Cizmele inalte, foarte inalte, mult peste genunghi, pun in evidenta piciorul, iar palariile de calarie fac toata colectia sa fie sofisticata si extravaganta. Pantalonii sunt purtati cu bluze cu volane delicate, iar rochiile sunt vaporoase, stralucitoare.
"Am vrut sa creez un lux nou, care sa duca la aparitia unui nou amant, care se poate fi capabil sa seduca aceasta femeie speciala. Omul se intoarce mereu la esential, dar este important sa ramanem ancorati in realitate", explica Galliano, citat de AFP. Vezi mai multe poze, ale acestei fabuloase colectii aici.

Gaultier - spectacol de culoare


Sambata seara, la Paris, Jean Paul Gaultier a celebrat Franta metisa, recunoscand ca s-a inspirat de la berberi, chinezi si mexicani. Totul a fost amestecat: traditiile, originile si stilurile. Prima rochie care a defilat pe podium, din colectia pret-a-porte a lui Gaultier, a fost o rochie rosie fluida cu un corset integrat, o semnatura a creatorului. "Nu am avut intentia sa fac politica. Sunt influentat de viata, de calatorii, de specificul fiecarui loc. Traim in vremuri in care radacinile si traditiile trebuie sa primeasca recunoasterea pe care o merita, pentru ca sunt o sursa extraordinara de inspiratie pentru oricare dintre noi, atat pentru scriitori, dar si pentru scenaristi si creatori de moda", a declarat pentru AFP, Jean Paul Gaultier. Si ca sa se explice, Gaultier a dat de exemplu un pardesiu care se inchide la doua randuri, plecat de la o rochie clasica chinezeasca, care se inchide la fel. Vezi toata colectia aici.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lavinia pe 25 Sep 2011, 21:34
    Haine de dama super

    http://www.okazii.ro/catalog?user_list=fashionzone&sort=timp_ramas_desc

    0
    0

  • Varga Lucian pe 15 Apr 2011, 00:45
    SHIRT by Varga Lucian

    Sunt un designer incepator, care vrea sa invete cat mai multe lucruri in aceasta meserie. Puteti cumpara SHIRT-ul conceput de mine, accesand site-ul http://kingofhearts1990.blogspot.com/2011/04/fashion-shirt-by-varga-design.html Multumesc! Si nu uitati: peste ceva timp, brandul VARGA LUCIAN DESIGN va deveni celebru. Luci

    0
    0

  • vis_70 pe 19 Aug 2010, 17:34
    CROITOREASA

    Numele meu este Ioana si sunt pasionata de tot ceea ce inseamna moda.Am absolvit studii de specialitate in acest domeniu,astfel incat am ajuns sa creez articole vestimentare pentru femei.Mai intai am inceput sa lucrez la o casa de moda bine cunoscuta,apoi pentru diversi designeri romani. Doamnele si domnisoarele care doresc sa-si creeze si sa-si retuseze tinute unice pentru diverse ocazii (chiar si rochii de mireasa), le rog sa ma contacteze pe id Vis_70

    0
    0

  • g.nicoleta33 pe 29 Mar 2010, 11:17
    gabriela

    pasiunea mea moda

    0
    0

  • willkommster pe 26 Mar 2010, 23:48
    Pretul

    Eu sunt pensionar si ma tine Ministrul de Finante foarte strins in hamuri( a secat izvorul)

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod