Otto Hermann, un altfel de creator

Colectia de toamna-iarna 2008/2009 "Shadows", semnata Otto Hermann si prezentata publicului in data de 21 mai, se caracterizeaza prin linii simple - preferinta asumata a creatorului...
Colectia de toamna-iarna 2008/2009 "Shadows", semnata Otto Hermann si prezentata publicului in data de 21 mai, se caracterizeaza prin linii simple - preferinta asumata a creatorului, combinate cu volume si forme arhitecturale. Ca si materiale, Otto Hermann merge foarte mult pe lana fina si materiale sofisticate. Degradeurile te duc cu gandul la un joc de lumini si umbre, iar culorile folosite iti dau o stare de bine, aducandu-ti buna dispozitie.

In ceea ce priveste croiala, avem de-a face cu una simpla, cu accente pe detalii, umeri voluminosi, marcati, cu influente masculine, dar adaptate femeii moderne.

Colectia este compusa din piese versatile, care pot fi purtate pe tot parcursul zilei, o colectie dedicata femeii active, dornica de experiente noi.


Cel care a supravegheat indeaproape pregatirea acestei colectii a fost stilistul Razvan Sanda.

"Vreau sa demonstrez femeilor din Romania ca moda nu mai este un lux"


Otto Hermann a studiat in Germania si a lucrat pentru case de moda locale. In anul 2000, s-a stabilit in Satu-Mare, unde detine si conduce o fabrica cu peste 100 de angajati. A incheiat contracte cu mari case de moda internationale, precum Hauber (pentru care lucreaza colectia Luiza Cerano) sau Marc Cain.

Creatorul produce serii mici, distribuite mai intai prin magazinele din Bucuresti, urmand ca pana la sfarsitul anului sa-si largeasca aria.
In plus, Otto a declarat ca, in foarte scurt timp, produsele create de el vor putea fi achizitionate si de pe Internet.

Mini CV


  • Familia lui provine din Frankfurt, dar s-a nascut la Satu-Mare, in urma cu 43 de ani. Are dubla cetatenie: romana si germana.
  • Intre anii 1990-1995 obtine diverse specializari in domeniul confectiilor (tipare, confectie blana, piele) - in Frankfurt, la Modedesignschule Frankfurt Am Main, iar in perioada 1995-1998 lucreaza in domeniul confectiilor pentru femei la diferite firme germane: Hauber sau Schindler Mode in Pelz.
  • In anul 2000 revine in Romania si deschide firma care ii poarta numele, Otto Hermann.
  • Incepand cu 2002, lanseaza primele colectii semnate Otto Hermann, cu  piata de desfacere in Ungaria, SUA (San Francisco) si Romania.

Inapoi la interviul "Otto Hermann si stilul simplu in moda"
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod