No U (Know you/ Know you not) - Noua colecție Veronica Frișan

O nouă abordare în designul vestimentar românesc...

Colecția No U a designerului vestimentar Veronica Frișan, reprezintă o călătorie în imaginar, mai exact, o selecție de elemente artistice redate prin prisma și ochiul critic al publicului. 

Pentru prima oară, un designer român contopește cele două imagini (imaginea artistică și cea vizuală devin un întreg, se unesc în favoarea publicului) pentru a forma un  tot unitar, atenția fiind captată de design-ul produselor vestimentare, subtil evindențiate de atitudinea modelelor.

Frumusețea reală a manechinelor lipsește lăsând în urma ei o aserțiune vestimentară, compusă din outfit-uri black & white, de la rochii transparente ușor diafane, alături de elemente din bumbac, neopren sau piele naturală, deopotrivă feminine cât și masculine, un duel al formelor, texturilor și tăieturilor, asimetrii și linii vestimentare accentuate prin fermoare metalice sau cu ajutorul accesoriilor din piele naturală, un duel între masculin și feminin. O suită de creații singulare, precum cardiganul masculin, ușor clasic dus într-o altă sferă, decât cea obișnuită.

Produsul cheie din această colecție este rochia-eșarfă, care accesorizată corespunzător și anume cu o curea potrivită, nimeni nu va ști că porți o eșarfă și nu o rochie aparte, transformand-o în accesoriul de bază care completează ținuta, oferindu-i totodată unicitate. Bluzele asimetrice sau rochiile care prezintă accente pe bază de transparență, sunt produse de referință și foarte versatile, în combinație cu pantaloni pană, salopete sau rochii cambrate, poți crea un outfit atipic cu care vei ieși în evidență indiferent dacă porți piese din colecție împreună sau separat.



Prin acestă colecție avem libertatea de a gândi hainele ca o imagine a noastră, nu ca o asemănare cu o imagine întregă, reflexia din oglindă fiind oricare din noi, nu doar un chip frumos ci atitudine și încredere. Hainele semnate de Veronica Frișan sunt create pentru siluete diverse, pentru oameni perfecți și imperfecți...pentru oameni simpli și complexi, atât prin vestimentație cât și prin atitudine.

Designerul Veronica Frișan: ”Colecția No U reprezintă cunoașterea unei tipologii vestimentare, o antiteză între a te cunoaște pe tine și a-ți regăsi partea necunoscută ție...Nu putem fugi de ceea ce ni se prezintă, nu putem fugi de noi, de cele mai multe ori alegem măști spre a intimida, dar știm cu toții că orice am alege a purta, orice am alege să fim, totul ține de limbajul trupului, fie el acoperit sau descoperit. Siguranța vine din interior, iar odată cu această colecție vreau să readuc în față valoarea noastră ca și oameni, indiferent dacă porți ținute vestimentare aparent simple, controlul îl deținem numai noi, iar tonalitatea interioară este redată prin apartenența vizuală a limbajului corporal, care nu ne minte niciodată și întotdeauna va ieși la suprafață, fie că ești sigur pe tine....sau ușor timorat, fie că ai emoții sau ești fericit, toate se vor vedea”.

Baza colecției No U constă în avantajul unui outfit: cum poți aglomera câteva elemente aparent simple pentru a reda un outfit total, sau cum poți simplifica niste elemente complexe aliniind un element simplu, cum evidentiezi elemente principale fără a detrona pionii ajutători...la fel ca în viață suntem agolmerați de oameni și situații dar cu toate astea avem nevoie de oaza noastră de liniște, totul se reduce la aliniere și compoziție, identic cu codul vestimentar.
În contextul colecției, ușurința prin care poți să digeri un outfit constă în fluiditatea produselor vestimentare, percepute ca atare, percepute ca și întreg outfit sau în contexte separate.

”Niciodată nu mi-am dorit să evidențiez doar un ”total look” de care să nu te poți debarasa din prisma produselor pe care îl alcătuiesc. Pentru a fi cu adevărat un designer, hainele trebuie să ajungă în stradă, hainele trebuie să ajungă la acele persoane, care combină cu aceeași frenezie ideile tale și nu în ultimul rând la acei clienți care se pot detașa de context și de o imagine perfectă, care știu să poarte singular un produs vestimentar ușor adaptabil la tot ceea ce deții sau tot ceea ce vei cumpăra, a tot ceea ce te face pe tine să fii tu..atipic față de alții dar fidel ție”.

Colecția designerului Veronica Frișan (www.veronicafrisan.com) este acea particică din fiecare, cu elemente complexe redate printr-un croi aparent clasic, dar totodată combinate cu structuri complexe, arhitecturale, conglomerări de tesături atât delicate cât și dure, fluide și pufoase, cu secționări ferme și puternice, unghiuri volumetrice și transee care urmează linia corpului, maiestria bărbatului și fragilitatea femeii, produse vestimentare care fură ochii publicului și cu care ai garanția că nu vei păși neobservat. Produse care te scot din tipar și îți oferă atitudine pe măsura evenimentelor cotidiene atât everyday wear cât și evening wear.
Colecția NO U este disponibilă în Concept Store-ul Veronica Frișan (Str.
Dorobanților, nr 107, Cluj-Napoca) sau online pe: shop.veronicafrisan.com.

După ce a studiat design vestimentar la Universitatea de Artă și Design din Cluj - Napoca și la Akademia Sztuk Pieknych w Lodzi din Polonia, Veronica Frișan a creat brandul VF (www.veronicafrisan.com) prin deschiderea propriul atelier de creație vestimentară în Cluj - Napoca, în anul 2011. Veronica Frișan este un tânăr designer care își ia sursa de inspirație de la oameni și locuri, precum și din cărțile de modă, dar, de cele mai multe ori își urmează imaginația. Stilul designerului este definit prin linii minimaliste, design avant-garde, tăieturi arhitecturale, de o înaltă calitate. Folosește tonuri închise de culoare, în cea mai mare parte, combinate cu țesături deosebite, de la piele, stofă, la catifea sau materiale prețioase care completează perfect o ținută. Designerul Veronica Frișan redă printr-un mix de elemente definitorii, creații care sunt ușor de asortat la orice outfit si cu care ai certitudinea ca nu vei trece neobservat.

După numeroase prezentări și aparițiile publice ale colecțiilor sale de la mai multe evenimente din România (Galele UAD 2009 și 2011, My Fest Group Colection 2008, Summer Fashion Festival 2009, Metamorphose 2012, Fashion and Art Exhibition 2013, Voile Pastel 2013,  Wine in Fashion 2013, Frontier 2013, Antena 1 – X Factor 2014, Pictorial revista TABU 2014, Pictorial HUF Magazine 2014, Pictorial MODO Magazine 2014, ZU Music Awards 2014, Tuneru Bach in ShowBiz 2014,  Speaker la Master Class Cluj - L’oreal 2014, Partener Look Tv, emisiunea: Academia de frumusețe, sustinut de L`oreal 2014, Smiley poarta VF în videoclipul Statul(Don Baxter) - 2014  etc.).
Designerul începe să-și împărtășească propria pasiune cu iubitorii modei, nonconformismului, avantgardului, stiluri pe care le combină excelent cu clasicul elegant sau cu creațiile unicat rezultând un mash-up creativ și de calitate. Creativitatea, atenția pentru detalii și finisaje sunt caracteristiciile VF.

Detalii suplimentare:
Izabela Cerchezan – izabela@veronicafrisan.com, 0740 026 065
www.veronicafrisan.com

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod