Mihaela Drafta si "Shadows"

Miercuri, 19 martie, la ora 21.00, o parte din lumea buna a Bucurestiului si-a dat intalnire la sala Diplomat a Hotelului Hilton, pentru a urmari prima colectie din cariera de designer a Mihaelei Drafta.

Miercuri, 19 martie, la ora 21.00, o parte din lumea buna a Bucurestiului si-a dat intalnire la sala Diplomat a Hotelului Hilton, pentru a urmari prima colectie din cariera de designer a Mihaelei Drafta.

De profesie jurist, Mihaela Drafta a renuntat acum 15 ani la meseria pentru care s-a pregatit, pentru a intra in afaceri intr-un domeniu care, la vremea respectiva, era in plina ascensiune: moda. Dupa o tatonare de cativa ani buni, in care a avut timp sa cunoasca in totalitate lumea aceasta, Mihaela Drafta si-a facut curaj sa aduca in fata publicului, mai mult sau mai putin avizat, viziunea ei despre ce se poarta in sezonul primavara-vara 2008.

"Shadows", by Mihaela Drafta

Bucurestiul anilor '30-'40 a reprezentat principala sursa de inspiratie in crearea acestei colectii. Este important de precizat ca aceasta lansare a fost, de fapt, un spectacol care a imbinat foarte bine muzica, dansul si moda. Sustinuta de o coloana sonora menita sa ne aminteasca de perioada interbelica, prezentarea colectiei a fost impartita in trei parti, fiecare dintre ele fiind introdusa de cate un moment artistic: dans de societate si step acompaniat de un saxofon.

Prin aceasta colectie, Mihaela Drafta ne propune o poveste despre stil, moda, tendinte si life-style, atitudine si stare de spirit, intr-un cuvant, o poveste despre femeie, in general.

Creatoarea a adus in prim-plan o imagine de femeie sofisticata, stilata, independenta, curajoasa si fara temeri in a-si etala feminitatea.

In ceea ce priveste culorile, s-a mers pe alb si negru, insa nu au fost uitate nici pastelurile "prafuite" sau materialele metalizate. Cuvantul de ordine referitor la croiala este volumul. Manecile retezate, bluzele voluminoase, pantalonii largi cu talie inalta si liniile masculine creeaza bizareria sezonului, iar toate acestea dau libertatea femeilor de a purta orice in acest sezon.

Din decor nu lipsesc broderiile, perlele sau paietele care accesorizeaza foarte inspirat piesele vestimentare, ducandu-ne cu gandul la perioada anilor '30-'40.

Ideile propuse de Mihaela Drafta, din punct de vedere vestimentar, si colectia de incaltaminte pusa la dispozitie de Marina Stoica, au fost completate de machiajul strident si de buclele tapate, specifice perioadei amintite. Cele care s-au ocupat de aceste aspecte au fost Ana Maria Gorgonetu si Aura Tanase.

Evenimentul, desfasurat miercuri seara, a fost prezentat de Livia Dila, prezentatoarea emisiunii "6! Vine presa" de la B1 TV. Din publicul numeros, format din peste 250 de persoane, nu au lipsit figuri ca Oana si Mioara Roman, Alin Galatescu, Ileana Pescariu, Iulia Dobrin, Andreea Raicu, Sebastian Bodu, Marina Melescanu, Miorita Videanu, Gabriel Hennesey, Stephan Pelger sau Adriana Bahmuteanu Prigoana.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Glady pe 27 Ian 2009, 14:54
    Rugaminte

    As dori sa stiu, de unde se pot achizitiona piese de vestimentatie din colectia d-nei Mihaela Drafta. Va felicit pentru continutul revistei dumneavoastra. Va multumersc anticipat!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod