Marks & Spencer anunta lansarea colectiei Archive By Alexa

Colectia Archive by Alexa îmbina stilul modern al unui fashion icon britanic precum Alexa Chung cu stilul longeviv si consacrat al Marks & Spencer.
Este o abordare unica pentru o colaborare de acest gen. Folosindu-se de colectia bogata si ampla a M&S Archive din orasul Leeds, Alexa si echipa de design a M&S au pornit într-o calatorie ce are ca scop reinventarea stilului britanic.

Colectia cuprinde piese din perioada anilor ‘40 pâna în anii 2000 -  de la piese care nu se vor demoda vreodata, precum trench-ul Frances în nuante maslinii, inspirat din modelele anilor ‘50 realizate din gabardina, pâna la piese vestimentare colorate si pline de feminitate precum rochia Misty. Acestea au conturat o colectie bogata în stil eclectic, cu un aer nostalgic.

Campania de promovare realizata de fotograful Tom Craig o înfatiseaza pe Alexa punându-si amprenta creativa asupra întregii colectii. Folosindu-se de simtul sau estetic, Alexa reproduce piese reprezentative pentru stilul britanic, marcând astfel o colaborare unica si extrem de interesanta.

Piesele din colectia pentru femei au fost realizate si alese cu grija de Alexa si echipa de design a M&S.
Piesele au fost reinterpretate prin abordarea unica a stilului Alexei. Au fost folosite tesaturi moderne si o paleta de culori actualizata pentru a crea o colectie contemporana dedicata femeilor, definita prin sensibilitate.

Alexa Chung:  “Am avut întotdeaunea o legatura speciala cu Marks & Spencer. Sunt încântata sa fac parte din acest proiect unic. A fost un moment foarte emotionant sa ma întorc în timp si sa redescopar istoria modei britanice, sinonima cu perspectiva M&S.”

Belinda Earl, Marks & Spencer Style Director:  "Lucrând alaturi de Alexa la acest proiect, am reusit sa cream o colectie care a însemnat mai mult redescoperire decât design. Ne-am întors în timp si am redefinit estetica acestei colectii, abordând influente din anii 40, 60, 80, dar si din zilele noastre.
Am evidentiat astfel modul în care stilul ?i calitatea pot fi reinventate".


Steve Rowe, Marks & Spencer Chief Executive Officer: "A fost o alegere inspirata sa-i oferim Alexei acces la M&S Archive. Istoria Marks & Spencer este vasta, iar calitatea design-ului a fost întotdeauna extrem de importanta. Colaborarea cu Alexa Chung a a avut la baza expertiza noastra si design-ul clasic îmbinate cu amprenta stilistica a Alexei. Aceasta a avut ca rezultat o noua colectie pentru femei care evoca perfect stilul Alexei.
Acest proiect este primul din seria M&S**. O succesiune de colectii unice si exclusive realizate prin colaborarea cu unii dintre cei mai impresionanti designeri, brand-uri si fashion icon-uri.


Piesele colectiei Archive By Alexa sunt disponibile în magazinul M&S din Baneasa Shopping City din Bucure?ti.

* M&S Archive cu sediul la Universitatea Leeds, este una dintre cele mai bogate colectii de istorie a comertului din Marea Britanie.
Colectia Archive evidentiaza calatoria a peste 130 de ani, de la Penny Bazar la diverse canale de retail internationale. Compania M&S Archive a fost fondata în 1984, pentru a aniversa cei 100 de ani de existenta, si de atunci, echipa a lucrat continuu pentru a colecta si a pune la dispozitie toate tipurile de articole Marks & Spencer create de-a lungul timpului.  M&S Archive detine peste 70,000 de articole si îsi concentreaza activitatea pentru a colecta, pastra si a utiliza materiale referitoare la istoria si dezvoltarea companiei. Colectia diversificata de piese vestimentare dateaza înca din 1884 si include înregistrari scrise, publicatii ale angajatilor, fotografii si filme, articole de îmbracaminte si produse de uz caznic, materiale de design si publicitate si alte obiecte valoroase.

** Marks & Spencer.
Un parteneriat fondat pe stil si maiestrie. Întotdeauna am constientizat importanta si puterea acestora. De aceea, suntem mândri sa asociem patrimoniul unic M&S cu numele unor lideri din moda si cu designeri de fashion talentati din întreaga lume. Viziunea lor si povestea noastra reprezinta M&S.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod