Givenchy, propuneri pentru 2009

Atunci cand vorbesti despre casa Givenchy este imposibil sa nu te gandesti la Riccardo Tisci.
Atunci cand vorbesti despre casa Givenchy este imposibil sa nu te gandesti la Riccardo Tisci. Acesta este creierul din spatele succesului pe care le au colectiile vestimentare care poarta aceasta marca. Italian de origine, artistul de mai tarziu, pleaca, din locurile natale, la 17 ani, si ajunge in Londra unde incepe sa studieze designe-ul vestimentar, la Saint Martin School of Arts. Dupa ce a absolvit prestigioasa institutie, s-a intos in Italia unde, timp de 5 ani, a lucrat pentru numeroase brand-uri de succes ca Puma, Antonio Berardi sau Coccapani.


Dupa aceasta experienta acumulata alaturi de oameni de calibru din aceasta industrie, s-a hotarat sa creeze propria colectie. Astfel ca, in septembrie 2004, are loc prima prezentare care-i poarta numele. Show-ul prezentat a fost unul care a imbinat foarte bine nota traditionala cu cea moderna. In acelasi timp, cu ocazie realizari acestei colectii a luat nastere un nou tip de moda care imbina eleganta clasica cu notele moderniste si extrem de indraznete.

In februarie 2005, revine cu o noua colectie intitulata "Tisci" care s-a apropiat foarte mult de stilul pe care a mers mai departe alaturi de Casa Givenchy careia i se dedica in exclusivitate.
Prima sa colectie pentru acest brand a fost prezentata pe 7 iulie 2005.

Hai sa vedem ce propuneri a facut Riccardo Tisci pentru anul sezonul de urmeaza!

Asa cum le-a obisnuit pe clientele fidele ale Casei Givenchy, Tisci combina, in colectiile pe care le realizeaza, mai multe teme. Cea mai noua linie pe care a adus-o in fata publicului a fost realizata printr-o combinatie de influente ale vestimentatiei latino americane si cea a celor care se numesc gaucho (cowboy sud-americani).

 

Acest gen de imbinare poate fi foarte usor observata atunci cand vine vorba de pliseuri si jabourile asimetrice.

Nu trebuie omisa o zona care nu este bagata de foarte multe ori in seama, gatul. Foarte importanta, mai ales pentru persoanele mai in varsta, Tisci a ales sa o evidentieze prin esarfe, panglici sau, pur si simplu, cu ajutorul croielilor gen tunica sau a gulerelor inalte.

 

 

In ceea ce priveste accesoriile, creatorul s-a oprit la cizmele specifice gauchilor sau la cele specifice populatiei sud-americane, in varianta aurie. Nu a omis insa nici incaltamintea mult mai lejera, cum ar fi sandalele. Ca si bijuteterii, acolo unde s-a pretat, Tisci a ales colierele supradimensionate.

 

 
Daca este sa vorbim de culori, Tisci propune negrul si albul, care se poarta intotdeauna, insa nu a uitat nici de culorii vii: portocaliul sau roz-ul.

Lejeritatea obiectelor vestimentare propuse de creator este data de materialele extrem de usoare pe care le-a ales pentru aceasta colectie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod