Gala Eva 10 ani: Agnes Toma, 18 ţinute senzaţionale

Agnes Toma a fost unul dintre designerii care au făcut show în cadrul Galei Eva 10 ani, desfăşurată vineri - 14 octombrie, la Palatul Ghika. "Red Passion" by Agnes Toma este linia la care creatoarea de modă a lucrat o perioadă lungă de timp şi pe care a ales să o prezinte pentru prima dată şi în exclusivitate la acest eveniment.

VEZI ŞI GALERIA FOTO MAI JOS

 

"RED PASSION" by Agnes Toma – o  colecţie couture, sofisticată şi ultra elegantă, realizată într-un stil neoclasic, reinterpretat prin prisma valorilor consacrate ale brandului: forme epurate, detalii fine, proporţii echilibrate şi feminine, toate purtând amprenta unui LUX ASUMAT!

De fapt, tema colecţiei porneşte de la o întrebare de actualitate: "Este luxul o necesitate?"... Designerul Agnes Toma (foto) consideră ca DA, luxul este o necesitate în măsura în care reprezintă aspiraţia naturală a omului spre evoluţie. Luxul devine astfel expresia şi materializarea propriilor aspiraţii, o formă de afirmare a diferenţei, a particularului deci a individualităţii. Şi nu în ultimul rând luxul este CREAŢIE la nivelul exprimării individuale.



Acest concept stă la baza actualei colecţii – COUTURE 2012 AT -  o colecţie care se adresează unei clientele exclusiviste, de showroom, a cărei fidelitate este astfel răsplătită cu modele unice, tipare personalizate, produse "custom made" pentru a individualiza necesităţile particulare, fizice dar şi... subtile ale unei femei speciale, unice!

Colecţia accentuează una din aspectarile brandului AT: apropierea de valorile şi structura couture-ului italian, o asumare stilistică a spiritului latin, pasional, de o strălucire şi eleganţă aparte, manifestat în dorinţa oricarei femei de a fi în centrul atenţiei, a unei femei care-şi "trăieşte visul", fiecare apariţie plasând-o în postura de divă, dominatoare prin conştiinţa de sine, prin formă, senzualitate şi temperament!



Colecţia are în centrul atenţiei o femeie clasică şi sofistictă, un spirit plin de forţă şi echilibru, în acelaşi timp pasională şi romantică, senzuală şi sensibilă, o femeie preocupată atât de propria imagine dar şi de dialogul (vizual, subtil) cu lumea, misterioasă şi rafinată.

Personajul parcurge un drum al formelor de o amplă varietate, exprimată în croiuri sofisticate şi diverse, vizând siluete diverse: drepte, tronconice sau ovoidale, având linii geometrice sau fluide, structuri fixe în combinaţie cu modelaje, volumetrii controlate sau spontane.

Vedeta de necontestat a colecţiei este contrapunctul creat de croitoria "de atelier", aplicată, personalizată, experimentală pe alocuri, combinată cu linii, piese sau elemente perfect croite şi impecabil executate, geometrii şi volume controlate în asociere cu forme spontane şi creative!

Modelistica colecţiei este variată şi dezvoltată în: mantouri de inspiraţie anii '60 cu croiuri ovoidale; forme controlate, exacte, inspirate din rigoarea croitoriei masculine în combinaţie cu bluze modelate în forme creative; o nouă interpretare a stilului masculin-feminin de data aceasta cu elemente inspirate din masculinul de ceremonie – costumul tip smoking, pantalonii cu vipuşcă şi brâul satinat; noul pantalon de seară cu talia înălţată, foarte lung şi ultra evazat, asociat cu bluze elegante sau reintepretat în salopete de seară; rochii cu croiuri lejere, cloşate sau pe biais, dar şi geometrice, cu jocuri de texturi (transparent-opac, mat-lucios), cu siluete scurte dar şi foarte lungi, cu corsaje inspirate din costumul de balerină, forme fixe sau ample şi modelate, accente romantice şi aplicaţii de flori realizate manual pentru un efect 3D.

Ţesăturile rafinate şi naturale întăresc ideea de lux şi conferă substanţă fiecărei piese în parte: mătase naturală, stofă ultra-fină de lână cu mătase, stofă groasă de lână şi caşmir cu grafisme personalizate, brocart fin cu elemente discrete vegetale sau structuri geometrice în contrast de mat lucios, satin duchesse din mătase, organza naturală cu aspect mat sau lucios, blană ecologică în accente, tafta de mătase cu imprimeu floral stilizat şi catifea de mătase naturală. Toate aceste texturi se exprimă într-o gama cromatică elegantă de la combinaţii de gri argintiu, ecru şi negru, cu accente de roşu, la nuanţe de griuri metalizat în asociere cu roşu, grena şi vişiniu intens.

Parametrii stilistici ai colecţiei situeaza femeia AT – COUTURE 2012 în sensul unei abordări îndrăzneţe, în cultul tradiţiei, însă exprimată actual, prin linii şi elemente reinterpretate, păstrând un "esenţial" al frumosului şi feminităţii, dar îmbogăţit şi adaptat timpurilor moderne, structurând totul în spiritul armoniei, prin flexibilitate şi adaptare – având, altfel spus, rădăcini adânci şi puternice în valorile tradiţionale, dar cu perspective şi deschidere către viitor.

Foto: Steluţa Popescu
1 din 20

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Cristina Cretu pe 27 Oct 2011, 11:04
    Prezentare

    Asa cum era si de asteptat , mereu la inaltime ! Felicitari Agnes Toma !

    2
    2

  • any1967 pe 20 Oct 2011, 09:45
    Interesanta Gala Eva.ro!!!

    "Este luxul o necesitate?" cat si Agnes Toma sunt pe gustul meu. Felicitari tuturor si La multi ani! Eva.ro

    4
    0

  • stroevivi pe 19 Oct 2011, 16:32
    prezentare

    Tinutele sunt absolut minunate!Felicitari Agnes Toma!

    2
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod