FALL/WINTER 2015 HILFIGER COLLECTION

Colecția Hilfiger toamnă/iarnă 2015, F.A.M.E, este inspirată de eroinele cinematografiei din anii 60 și 70: Ali MacGraw, Lauren Bacall, Charlotte Rampling, Angelica Huston și Lauren Hutton. Colecția celebrează stilul lor relaxat și cool din spatele ecranului, dar care se potrivea la fel de bine și in fața camerei. Piesele emblematice sunt caracterizate de croieli fluide, influențe masculine și palete cromatice retro. Toate aceste elemente conduc către o revenire a stilului de divă.
Silver Screen, primul grup de ținute, își are inspirația în anii 60 și 70 când croielile masculine și estetica androgină erau dominante. Costumul cu pantaloni, cămașa cu buzunare și pardesiul capată o imagine feminizată cu ajutorul țesăturilor de mătase, a accentelor de lenjerie, a fundelor supradimensionate și a detaliilor metalizate. Texturile în relief se fac remarcate în piese plisate, îndoite, iar mixul de print și suprapuneri este utilizat în cadrul siluetelor fluide. Pardesiul camel, trench-ul și jacheta cambrată sunt must-have-urile sezonului pentru piesele de exterior, iar ele vin în combinație cu fuste imprimate, rochii cămașă și sandale cu toc gros, în stil retro.
Imprimeul purtat din cap pînă în picioare oferă ținutelor de inspirație masculină un grad ridicat de atractivitate pentru femei. Plecând de la stilul lui Faye Dunaway în Bonnie and Clyde, acest look împrumută ceva din farmecul masculinității și îl atribuie muzelor moderne.

Glamourul hollywoodian este celebrat în continuare prin linia Love Story, inspirată de filmul cu același nume și de protagonista lui, Ali MacGraw. Plecând de la adevăratul lux al pieselor confortabile, designerul propune o reinterpretare a pieselor clasice și a esteticii sofisticate într-o manieră adresată femeii moderne. Referințele anilor 70 se fac simțite în utilizarea blocurilor de culoare, a tricotajelor, a texturilor reiate, a gulerelor polo și a accentelor de catifea inserate, paleta cromatică este specifică sezonului rece, iar tonurile de cafeniu, burbungdy și portocaliu închis.
Accentele sport joacă un rol important în actualizarea pieselor clasice, iar contrastele obținute cu ajutorul terminațiilor, a marginilor din piele și denim dar și a cusăturilor vizibile aduc un plus de prospețime ținutelor.

Velvet Underground pune accentul pe detaliile prețioase dedicate sezonului de Sărbători. Figurile iconice ale scenei muzicale au fost sursele de inspirație pentru această linie care atrage atenția tuturor, inclusiv a paparazzilor. Catifeaua delicată, pliseurile și detaliile prețioase sunt mixate cu croieli rock și finisaje metalizate, imprimeu piton sau glitter. Cele mai de impact detalii sunt aplicațiile de blană ecologică pe pulovere și jachete, iar mohairul tricotat este utilizat pentru piesele de exterior.
Eleganța tip tuxedo și printurile cu mesaj aduc un plus din stilul Tommy, iar accentele de maro ruginiu și violet întăresc influențele retro ale liniei.

Silver Screen

Key Details: Masculin și feminin, pliseuri și tehnologia imprimeurilor, reinterpretarea cămășii cu guler și manșete diferite, pardesiul camel, texturi volumetrice.
Color Palette: Cafeniu, gri închis, gri oțel, gri deschis, pamântiu, albastru intens, albastru închis, degrades, roșu cabernet, roșu marțian.

Love Story

Key Details: Piese casual luxoase, inspirație anii 70, nuanțe calde de iarnă, catifea, detalii sport, blocuri de culoare.
Color Palette: Meteorit, gri stridie, roșu cabernet, roșu marțian, argilă roșie, auriu coral și alb clasic.

Velvet Underground

Key Details: Sărbători elegante, detalii metalice, pliseuri, volane, croială tip tuxedo, catifea, glitter, blană ecologică, imprimeuri cu mesaj, mohair, imprimeu piton.
Color Palette: Meteorit, gri întunecat, maro intens, vișiniu, violet, auriu deschis, auriu muștar, gri metal și alb-gri.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod