Descopera colectia Liberty de la Vans! Poarta pantofi cu Paisley, un imprimeu de 400 de ani!

Denumirea de “Paisley” este una englezeasca si este data de un oras din Vestul Scotiei, renumit pentru producerea de materiale cu acest imprimeu. Provenienta modelului este insa din Asia Centrala (mai exact zona Iranului) si reprezenta simbolul vietii si eternitatii. Acest design a patruns pentru prima data in Europa, in secolul XVII, odata cu dezvoltarea companiei Indiile de Est care aduceau materiale traditionale din Asia. 
Inca din 1800, un mare producator de materiale cu modelul “Paisley”, Marea Britanie a  dezvoltat aceasta tesatura folosind cinci culori, devenind in scurt timp preferata nobilii vremii. Asa se face ca Liberty, dintre cele mai vechi magazine din Londra care s-a deschis in 1875, a inceput comericializarea de produse cu acest imprimeu: de la batiste, la cravate, papioane, camasi si halate din matase.

Astazi, “Liberty  Fabrics” este un mare producator de materile textile cu modele florale, iar renumele sau i-a a dus colaborari diverse, chiar si cu companii producatoare de obiecte vestimentare urbane, precum VANS.
 Din 1875, Liberty Art Fabrics creaza si promoveaza acest design in "hub-urile fashion" din Londra si intreaga lume, iar colaborarea cu Vans marcheaza mix-ul dintre traditie si inovatie, dintre vechi si nou.  

Astfel, modelele inflorate englezesti, imprimeuri cu zodii, dar si celebru Paisley au fost reunite intr-o colectie capsula numita Liberty care este disponibila si in Romania, in exclusivitate in magazinele Vans Concept Store (din AFI Cotroceni). Colectia de incaltaminte Vans Liberty cuprinde atat modele pentru baieti, cat si pentru fete, modelele Era, Old Skool si Sk8 High Reissue, Authentic si Slip-On fiind "personalizate" cu  imprimeurile Isabelle, Lodden (creat in 1884 de William Morris) si Pepper, in nuantele sezonului: albastrul-marin, galbenul mustar si grena.

Cu o istorie de peste 40 de ani, Vans a devenit o forta globala in industria de action sport.
Brand-ul este preferatul skaterilor, snowboarderilor si practicantilor de BMX,  din intreaga lume in privinta incaltamintei, imbracamintei, a accesoriilor, a echipamentelor de protectie, cat si a pieselor vestimentare casual. Este vorba despre acei oameni indrazneti si liberi, din orasele moderne, care reusesc sa sfarame lanturile conventiei, prin sfidarea normelor citadine, transformand orasul intr-un teren de joaca urias.

In ultimii ani, Vans a realizat colectii capsula cu Mettalica, Kenzo, Beatles si Star Wars si s-a implicat activ in proiecte sociale: a organizat sesiuni de skateboarding dedicate copiilor cu autism, a initiat un program prin care le ofera studentilor americani, de la arte plastice oportunitatea de a creea modele de incaltaminte personalizate si a sprijinit femeile din Ghana.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod