Carolina Herrera in sezonul 2008 - 2009

Fac ce fac designerii din strainatate si mai nascocesc cate ceva care sa ne capteze toata atentie. Fie ca este vorba despre parfumuri, accesorii sau vestimentatie, ei sunt cei care dau tonul.

 

Fac ce fac designerii din strainatate si mai nascocesc cate ceva care sa ne capteze toata atentia. Fie ca este vorba despre parfumuri, accesorii sau vestimentatie, ei sunt cei care dau tonul. Astazi a venit randul unui alt creator sa-ti prezinte conceptia lui despre sezonul toamna - iarna/2008 - 2009.

Carolina Herrera face parte din categoria celor mai apreciati designeri din lume. Nume de marca din aceasta industrie stau la masa cu ea si se mandresc cu acest lucru. Nu de putine ori s-a intamplat ca Herrera sa fie recompensata cu premii pentru contributia pe care o aduce modei.

Acelasi lucru s-a intamplat si anul acesta in cadrul Premiilor CFDA 2008 (Council of Fashion Designers of America Awards 2008).

Alaturi de Francisco Costa, Marc Jacobs, Lazaro Hernandex si Jack McCollough si Proenza Schouler, Herrera a primit o nominalizare pentru Premiul Geoffrey Beene Lifetime Achievement, distinctie pe care a si castigat-o.

Carolina Herrera s-a nascut in Venezuela si a intrat in aceasta lume stralucitoare a modei in anul 1981. Pe langa linia vestimentara, Herrera produce parfumuri si accesorii, iar pana acum a lansat mai mult de 10 parfumuri pentru femei si barbati. Atunci cand vine vorba de haine, Herrera merge spre un stil sofisticat, cu clasa si poate oricand sa dea o nota de modernism unui obiect vestimentar invechit.


Mama a patru fete, creatoarea vine dintr-o familie cu traditie in acest domeniu. In anul 1980 si-a prezentat prima colectie care s-a bucurat de reactii pozitive. Acest lucru a determinat-o sa se mute cu familia in New York, unde, un an mai tarziu, si-a deschis propria casa de moda.


Despre colectia toamna - iarna, prezentata in cadrul Saptamanii Modei de la New York, specialistii spun ca este "impecabil de sic si pe alocuri joviala".

Fie ca vorbim de culori, croiala sau accesorii, atunci cand privim colectia Carolinei Herrera ne dam seama ca sursa de inspiratie a creatoarei a fost padurea si vanatoarea.

Imprimeuri cu pasari sau pene pe post de accesorii au putut fi vazute in aproape toate modele, toate aplicate pe fundaluri in culorile toamnei: ruginiu, maro, olive, insa nu au fost uitate nici albul, griul sau negrul.

Din punctul de vedere al materialelor, creatoarea a folosit organza, broderii, blana, dar si raiat pentru realizarea pieselor de rezistenta ale colectie, pantalonii de calarie. Chiar daca aceasta colectie pare foarte potrivita pentru a fi folosita in timpul unei excursii la tara, creatoarea a tinut sa precizeze ca nu acesta este scopul.

Daca vrei sa ai o imagine rurala, insa foarte eleganta, la o petrecere organizata in stil rustic este potrivit sa alegi aceste modele.
Din peisaj nu au lipsit nici vestele din tweed sau jachetele de vanatoare, ca doar aceasta a fost tema intregii colectii.

In ceea ce priveste incaltamintea, modele au purtat cizme care in partea de sus prezentau doua straturi de piele care curgeau unul peste altul, oferind astfel un aspect traditionalist.  

Foto: telegraph.co.uk 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod