Coco Chanel în imagini prețioase: La 79 de ani, "Mademoiselle" avea o energie uimitoare

Instantaneele surprinse în august 1962 de fotograful Douglas Kirkland o arată pe legendara doamnă a modei franceze lucrând cu pasiune la faimoasele sale colecții.

În august '62, celebrul fotograf Douglas Kirkland a avut privilegiul de a se afla timp de trei săptămâni în preajma creatoarei de modă Coco Chanel. El a reușit să o surprindă în timp ce lucra cu pasiune și cu o energie de nestăvilit, pe când avea aproape 80 de ani, la colecțiile care au rămas un reper fundamental în istoria modei.

Kirkland a lansat recent o carte, publicată în ediție limitată, în care a inclus toate pozele pe care le-a făcut cu cinci decenii în urmă. Volumul "Coco Chanel: Three Weeks/1962" are 144 de pagini și include 118 imagini alb-negru cu faimoasa creatoare..

Douglas Kirkland avea 27 de ani când a pozat-o pe Coco Chanel.

Lucra pentru Look magazine și a petrecut fiecare zi cu "Mademoiselle" - Coco a refuzat tot timpul să i se spună "Madame", în pofida vârstei și a faptului că merita cu prisosință supranumele și statutul de Doamnă - în momentele de liniște din apartamentul ei din hotelul parizian Ritz și în clipele febrile de dinaintea unei prezentări epocale la Versailles.

"Părul ei era negru sub pălăria pe care n-am văzut-o deloc s-o fi dat jos"
, povestește Kirkland, acum ajuns și el la 80 de ani.
"La 79 de ani, ea încă avea o postură impecabilă și stătea dreaptă ca o balerină. Nu cântărea mai mult de 40 de kilograme și se mișca încoace și încolo cu multă energie. Toată lumea o respecta foarte mult. Făcea observații pertinente și nu-mi amintesc să nu fi fost de acord cu ea", o evocă autorul.

Coco Chanel purta des perle și ținutele pe care le croia, iar dacă ieșea își punea ochelarii. Și întotdeauna, desigur, nelipsita pălărie.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod