Ce transmit hainele tale la prima întâlnire

Prima întâlnire este crucială pentru viitorul unui posibil cuplu. În mod sigur îți faci o mulțime de griji, iar pe lângă machiaj sau coafură, cea mai mare preocupare este cu ce să te îmbraci.
Prima întâlnire este crucială pentru viitorul unui posibil cuplu. În mod sigur îți faci o mulțime de griji, iar pe lângă machiaj sau coafură, cea mai mare preocupare este cu ce să te îmbraci. 

Iar obsesia pentru hainele pe care le porți la prima întâlnire nu este chiar întâmplătoare sau inutilă. Studiile au demonstrat că ceea ce porți la prima întâlnire față în față cu un posibil partener poate influența senzația de compatibilitate sau lipsa acesteia.

Deja cunoști regulile: alege ceva care să te avantajeze, nu vulgar, dar nici plictisitor și adecvat destinației pe care ați ales-o.

Trebuie să ai grijă ca ceea ce porți să fie prea confortabil, piesele vestimentare prea scurte, strâmte sau cu un decolteu adânc fiind de evitat.
Nu vrei să-ți petreci toată seara trăgând de fustă sau rochie sau așezându-ți decolteul.

De fapt, aceasta este o greșeală majoră. Deși studiile au arătat că bărbații se simt atrași de femeile care poartă ținute sexy, rochiile roșii și pantofii cu toc înalt fiind considerate astfel, se pare că linia dintre atrăgător și vulgar poate fi foarte subțire.

Hainele provocatoare alimentează prejudecățile

Oamenii de știință au descoperit că hainele pot transmite un mesaj de disponibilitate sexuală. Un studiu realizat în 2010 a arătat că bărbații și femeile au percepții diferite față de femeile care poartă ținute sexy. Bărbații interpretează ținutele sexy ca pe un indicator că o femeie este interesată de sex și ca pe o dovadă că intenționează să seducă.
Dar în realitate femeile care poartă haine sexy declară că vor să se simtă și să arate atrăgătoare, nu să seducă.

Ținute sexy versus ținute conservatoare

Cercetătorul Nicolas Gueguen a realizat un experiment pentru a testa rezultatele unor cercetări care spun că bărbații consideră femeile îmbrăcate provocator ca fiind disponibile din punct de vedere sexual. Unul dintre aceste studii arată că bărbații sunt mult mai predispuși decât femeile să considere haine precum pantaloni scurți, blugi strimți, bluzele decoltate sau lipsa sutienului ca pe indicatoare ale receptivității sexuale.
În cercetarea sa de teren, Gueguen a descoperit că barții dintr-un bar au fost mult mai predispuși să abordeze o femeie îmbrăcată provocator decât o femeie cu o ținută conservatoare, dar și mai predispus să creadă că aceasta este dispusă să facă sex la prima întâlnire.

Cele două femei care au participat la studiu, una în vârstă de 20 de ani, cealaltă în vârstă de 21 de ani, au intrat împreună în diferite baruri din Franța, timp de 16 nopți.
Femeia îmbrăcată provocator a purtat o fustă scurtă și un top cu umerii goi și decolteu adânc, iar femeia îmbrăcată conservator a purtat o fustă lungă și o bluză.

Pe lânga analizarea comportamentului bărbaților care s-au arătat interesați de cele două femei, când au fost chestionați, aceștia au declarat că au crezut că au mai multe șanse de a face sex la prima întâlnire cu femeia îmbrăcată provocator decât cu cea care purta o ținută conservatoare.

Deși nu a fost un studiu despre prima întâlnire amoroasă, cercetarea realizată de Gueguen evidențiază pericolul ca ținuta unei femei să indice în mod greșit disponibilitatea sexuală a acesteia.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod