Saab, Gaultier si Givenchy - Tendinte la Paris Fashion Week

Dupa formidabilele colectii ale casei Dior si dupa eleganta rafinata a celor de la Chanel, gloria zilei de ieri fost impartita de Elie Saab, Jean Paul Gaultier si Givenchy.
Dupa formidabilele colectii ale casei Dior si dupa eleganta rafinata a celor de la Chanel, gloria zilei de ieri fost impartita de Elie Saab, Jean Paul Gaultier si Givenchy. Primul, pentru ca acesta nu poate trece niciodata neremarcat, al doilea, pentru ca a uluit prin originalitate, al treilea, pentru opulenta.

Vrajitorul Saab si femeia perfecta


Modelele creatorului libanez sunt seducatoare mereu, dar de data aceasta, Saab a facut o demonstratie de maiestrie care il duce in prima linie, comentau specialistii de la Telegraph, unde poti vedea si mai multe poze din timpul defilarii. "Saab dovedeste din nou ca este un vrajitor!", comenta AFP, la cateva ore dupa finalul spectacolului.  

Aceeasi specialisti remarcau faptul ca, desi cu certitudine, Karl Lagerfeld de la Chanel, nu s-a confesat lui Saab, in privinta paletei de culori, amandoi au folosit aceleasi nuante delicate si suave. Saab si-a etalat rochiile ample, extravagante si vaporoase din tul, dantela si matase, care au lasat umerii, bratele si spatele gol. A folosit din plin corsajele drapate, presarate cu broderii, paiete si zeci de cristale, a caror stralucire a tulburat pana si obiectivele aparatelor de fotografiat, comenteaza, fara pic de ironie, specialistul de la Telegraph.

"Saab iubeste cu patima si frenezie femeia, iar aceasta iese din mainile lui delicata, suava si vaporoasa, dar in acelasi timp, puternica si sigura pe farmecul ei. Minunatele rochii ale lui Saab transforma orice femeie intr-o femeie perfecta si din acest punct de vedere telul lui este atins. Femeile stiu ce poate face Saab, astfel ca toate, il adora! Au toate motivele din lume sa faca asta", comenta, citat de AFP, unul din criticii de moda prezenti la Saptamana Modei de la Paris.
Bucura-te, o data in plus, de spectacolul minunat al creatiilor lui Elie Saab.

Jean Paul Gaultier, de la "Avatar" la Mexican girl


Gaultier a defilat cu sombreros gigant, cu conchistadori in armura si mariachi, cu cizme de cowboy, haine din piele, astfel ca toata prezentarea a semanat cu o Fiesta mexicana, mutata in buricul luxos al Parisului.

Copilul teribil al modei a fost evident fascinat de "Avatar" si James Cameron ori doar a sperat sa imprumute din succesul acestuia, pentru ca doar asa se pot explica tauajele amazoniene, coafurile sofisticat impletite si influentele aztece din tinutele create de Gaultier.

Modelele lui au defilat in franjuri de argint, topuri cu pene, rochii de bal tesute din panglici, cu bijuterii luminoase si mari, totul intr-un spectacol cu adevarat exotic.

"Gaultier este intr-un punct culminant. Depinde de imaginatia si inspiratia lui care va fi sensul de acum inainte", scria ieri, Telegraph.

Givenchy, inapoi in viitor


Italianul Riccardo Tisci este pentru al cincilea an la Givenchy, dar cu toate acestea pare inspirat, inca, de muza perfecta - Audrey Hepburn. Colectia Givenchy a prezentat rochii electrice de bal, cu bustiere de cristal aurit, cu umbre de neon, iar la capitolul materiale a mers de la matase la catifea, intr-o etalare opulenta.

Specialistii in haute-couture de la Telegraph sustin ca Riccardo Tisci duce Givenchy inapoi in anii '70, dar "inapoi intr-un spectaculos viitor", comenteaza Telegraph.

Colectia lui Tisci a cules aplauze bine meritate pentru ca a fost adevaratul spectacol de culoare, lumina si imaginatie, asteptat de reuniunea care ridica moda la rangul de arta.

 

Credit foto: Telegraph

Un articol de Otilia Ignat

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • laura cirja pe 27 Iul 2010, 10:12
    rochii de seara de la Adriana Agostini

    De mult imi cautam o rochie de seara potrivita pentru mine... Mi-am rezolvat problema in momentul in care am vizitat creatiile Adrianei Agostini http://moda-rochiiocazie.blogspot.com/2010/07/adriana-agostini.html

    0
    2

  • BRONZARE_ORGANICA_DHA pe 5 Mai 2010, 15:39
    BRONZARE ORGANICA DHA LA DOMICILIUL CLIENTULUI

    TE INTERESEAZA BRONZARE ORGANICA DHA LA DOMICILIU...? . Pe scurt, este "ultimul strigat" in materie.Vedetele de la Hollywood utilizeaza acasta metoda de bronzare inca de multi ani. Cum este posibil? Cu ajutorul aparatului de bronzare ,a solutiei cu o concentratie de 12% de DHA. In 10 minute esti bronzata,ca si cum ai fi stat 1 saptamana la soare..... TEL PROGRAMARI 0761833443 ID danutza_dinu

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod