Recomandarile marilor designeri pentru tinutele de seara

Tendintele modei feminine pentru iarna acestui an reprezinta o imbinare de stiluri - avand in prim plan ecoul dramaticului costum istoric si stralucirea starurilor de cinema. Se imbina diferite stiluri populare, in ceea ce priveste decoratiunile hainelor, alaturi de stilul victorian si stilul militar. Designerii au continuat sa se inspire din costumele istorice sau haine "vintage", vedetele de pe catwalk fiind hainele din epoca victoriana si edward-iana.

In acest sezon, este adus un omagiu mostenirii rusesti - rochii inspirate din moda populara ruseasca sau din perioada tarista, cu broderii si diverse motive imprimate.

Catifeaua, un material asociat de cele mai multe ori cu ceremoniile de bal americane sau ale doamnelor mai in varsta - este declaratie de eterna eleganta in acesta iarna, si mai ales in tinutele de seara pentru Sarbatori.
Case celebre, precum Louis Vuitton, Armani si Bottega Veneta au prezentat catifeaua in colectiile lor de iarna. Astfel, a devenit oficiala purtarea catifelei sifonate, pe care designerii o folosesc atat pentru hainele de zi, cat si pentru cele de seara. Incaltamintea din catifea si gentile sunt accesoriile cel mai usor de adaptat acestei tendinte.

Mantoul rusesc este omniprezent in moda acestei ierni. Pentru sarbatorile de iarna, designerii ne propun tinute din materiale stralucitoarea, intens decorate si stralucitoare. Este evidentiata silueta supla, toate atributele feminine fiind accentuate de chic-ul sofisticat imbinat cu romantismul rochiilor din trecut. Negrul este din nou protagonist. In acest sens, declaratia lui Karl Lagerfeld pentru iarna lui 2005 este negru.
Pentru iarna, Chanel mizeaza pe pardesiul de culoare neagra - elementul central al colectiei.

Look-ul usor masculin si tineresc predomina in creatiile majoritatii designerilor. Haine scurte pe talie, pantaloni scurti si un element mai nou - fusta-pantalon. Acest look urban este completat de stilul aviator, cu o tenta si mai accentuata de androginitate. Este cazul Prada, care se intoarce la origini, la siluete delicate, tesaturi stralucitoare si fine, nylon, imprimeuri si simboluri grafice diversificate ce evidentiaza simtul estetic populist/comunist al Miucciei.

Se poate observa preferinta unanima a designerilor pentru volum - rochii si fuste bufante, ample, cu volane - dar si bluze cu gulere complicate si maneci largi. In ceea ce priveste tendintele in haute-couture pentru aceasta iarna si mai ales pentru Sarbatori, creatiile propuse de designeri subliniaza in primul rand feminitatea.


Este cazul lui Valentino, desinerul reusind sa transpuna in creatiile sale pentru aceasta iarna viziunea sa asupra feminitatii. Croiala de maestru, tesaturi atent selectionate, rochii mulate pe corp, dand efect de sculptura, in negru sau ivoire, accesorizate cu blanuri sau cu broderii de cristale - cuvantul de ordine: stralucire. Paleta de culori se intinde de la ivoire, beige, alb sau bronz pana la negru, rubiniu, ametist, indigo precum si auriu, pentru a contrabalansa tonurile inchise.

Funda, elementul preferat al lui Valentino, este motivul central al colectiei sale haute-couture. Brodata, stralucitoare, avand diferite dimensiuni si forme, funda este elementul nelipsit in rochiile de seara propuse de Valentino pentru Sarbatori.

La Dior, John Galliano aduce un tribut marelui maestru Christian Dior, la implinirea a 100 de ani de la moartea sa.
Galliano aduce in prim plan noul look al anilor 1947, cu rochii din materiale transparente si cu imprimeuri colorate, evidentiind silueta. Dantela si culoare, rochiile lui Galliano sunt extravagante, dar in acelasi timp angelice, complicate si foarte feminine. Galliano nu are preferinte in ceea ce priveste culoarea, mizand insa pe transparenta si senzualitate.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nicole pe 17 Nov 2008, 13:47
    moda

    am 1,57 ce rochie mi s-ar potrivi? lunga sau scurta?

    0
    2

  • mamaliga pe 28 Iul 2008, 09:40
    Recomandarile marilor designeri pentru rochiile de seara

    As vrea ca aceste recomandari sa lke primesc si eu in varianta electronica pe dresa omamaliga@mail.md

    2
    0

  • loredana pe 16 Mai 2008, 23:03
    moda

    am 170 52 33 ce rochii de seara mi sar potrivi lungi scurte ..si mai ales vreau sfaturi pt tinute de zi va multumesc

    0
    2

  • Ziarul Strada Mare pe 8 Mar 2008, 11:21
    2008

    2008 este anul femeilor independente!

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod