Pantofi de 30.000 de euro si un Valentino "debutant"

Atunci cand iti alegi piesele vestimentare pentru urmatorul sezon, creatorii te indeamna sa ai in vedere in special forma si detaliile. Acestea sunt cele doua puncte pe care au pus accentul atunci cand si-au creat colectiile prezentate la Saptamana Modei de la Paris.
Atunci cand iti alegi piesele vestimentare pentru urmatorul sezon, creatorii te indeamna sa ai in vedere in special forma si detaliile. Acestea sunt cele doua puncte pe care au pus accentul atunci cand si-au creat colectiile prezentate la Saptamana Modei de la Paris.

In sezonul urmator, forma pantalonilor va fi una speciala. La foarte mare cautare sunt cei tip harem, bufanti, inalti, modele care arata foarte bine si care ne avantajeaza pe multe dintre noi. Se potrivesc foarte bine cu un top scurt, strans pe corp si o pereche de pantofi cu tocul inalt.

Transparenta va fi si ea in voga. Multi dintre creatorii prezenti la Paris au ales astfel de materiale. Este adevarat ca nimeni nu-si doreste vulgaritate, de aceea combinatiile pe care le-au facut fenteaza foarte bine aceasta posibila capcana. La capitolul culori exista o libertate totala in a alege. Tendintele indraznete, la acest capitol, iti lasa mana libera. Fie ca mergi pe modelul iuni, fie ca alegi imprimeurile, care se poarta foarte mult, poti apela la culorile curcubeului, la nuantele electrice, la accesoriile stralucitoare, la portocaliu sau la roz. Acest lucru este perfect valabil si atunci cand vine vorba de incaltaminte, dupa cum spunea si Mihai Albu in articolul "Mihai Albu: 'Imi doresc un baiat'".

In ceea ce priveste croiala, asimetria face legea. Exista chiar si un exemplu concret pe scena internationala. Prima Doamna a Americii - Michelle Obama a etalat zilele trecute o rochie asimetrica, cu un umar gol, creata de Jason Wu. Nu trebuie sa uitam ca, in continuare, putem "apela" la sifonierul bunicii, pentru ca, usor adaptate, rochiile si fustele lor pot deveni must-have-uri ale sezonului urmator.

Pantofi de 30.000 de euro


Aur de 24 de karate, pietre semipretioase, satin, sifon, diamante si piele de crocodil, cam acestea sunt produsele pe care le-a folosit Bruno Frisoni atunci cand a creat "pantofii bijuterie". Modele colectiei "One in Too", din care face parte si acest model, incep de la pretul de 9500 euro. Printre clientele casei de moda Roger Vivier, care a produs aceasta linie, s-au numarat Ava Gardner sau Elizabeth Taylor si, mai mult decat atat, o pereche de pantofi purtand aceasta marca au fost purtati de Catherine Deneuve in "Frumosa de zi" ("Belle de Jour").

Jean Paul Gaultier si rochia de mireasa transparenta


"Copilul teribil al modei", asa cum este vazut chiar si astazi, dupa mai bine de 30 de ani de activitate in acest domeniu, a demonstrat din nou ca poate crea pentru oricine, indiferent de varsta. "Clientii mei sunt ca o echipa de balet de toate varstele. Cativa au 18 ani, cei mai multi 30, o parte 50 si unii 70. Nu ma plang", a declarat Gaultier, citat de Telegraph.

Creatorul propune materialele transparente - chiar si pentru rochiile de mireasa - decolteuri si rochii de seara inspirate de... costumele de baie. De asemenea, apeleaza la caligrafia asiatica in ceea ce priveste imprimeurile, la moda toreadorilor atunci cand iti propune un pantalon sau la moda flamenco atunci cand vine vorba de rochii. Mai mult, nu a facut rabat nici de la folosirea cristalelor, marcasitelor, a satinului sau a velurului.


Indraznetul Christian Lacroix


"Am multi clienti", a spus Lacroix cand a iesit pe scena. "Si tocmai am mai cunoscut cativa", a continuat el. Pentru cele care doresc si-si permit sa poarte creatiile lui Lacroix este foarte important, in primul rand, sa inteleaga cum trebuie sa poarte aceste modele. Colectiile lui sunt intotdeauna complete si combina perfect feminitatea si romantismul cu elemente din moda masculina, nonsalanta si chic.

Rochiile bufante, accesorizate cu volane, cu funde sau gulere inalte sunt create din materiale care, in alta situatie, ar putea sfida kich-ul din cauza combinatiilor si multitudinii de culori. Alb, negru, verde fosforescent, roz sau crem, creatorul nu a ratat nimic. 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mihaela Daraban pe 9 Mai 2009, 14:11
    Lavintagemania

    Dragele mele,am gasit un mic locsor unde sunt accesorii,haine si incaltaminte la preturi superbe si marfa e de calitate.Incercati si voi pe http://lavintagemania.blogspot.com/

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod